Птиченцето на късмета...

Все същите
Аватар
4avdar4e

Птиченцето на късмета...

Мнение от 4avdar4e »

Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.

Имате ли такива случки?? :-)
:beer:
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Птиченцето на късмета...

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.

Ако случайно кацнат едни 200 евро или четири зимни гуми, ще знам, че не са за мен! :rotfl24:

Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?! :grin:

П.П. Пак се извинявам! Пълнолунието е към края си! :harhar: :crazy:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

сър Айвънхоу написа:...Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?! :grin:...
И камиони с евра да са, няма ли го пилето, я ще се окажат фалшиви, я ще се самозапалят...
Наздраве :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Piqndurnik написа:
сър Айвънхоу написа:...Абе, пилета! Не може ли да кацат, например, куфарчета с евра?! :grin:...
И камиони с евра да са, няма ли го пилето, я ще се окажат фалшиви, я ще се самозапалят...
Или ще дойдат данъчните да те питат откъде ги имаш! :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Винаги съм се чудила, как някои хубави неща в тоя живот си идват самички.. Обаче винаги съм била убедена, че трябва да се нахвърлят трохички, иначе пиленцето няма да дойде. И когато най-малко очакваш, то вземе че кацне на прозореца ти.

Ужасно дълбоко ме замисли.

По всякаква логика трябва да е така това с трошичките. И когато е ставало дума за работа, май винаги е и късмет, и подготовка.
Във важни за мен дела нещата понякога са се случвали на косъм, ама някакви изумителни съвпадения, сякаш някой отгоре ми е помагал (то ми и помагаше всъщност, сигурна съм, както и да ви прозвучи това сега).

Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Ужасно дълбоко ме замисли.

Обаче продължавам да смятам, че най-големият ми късмет е с хората около мен и там наистина нямам усещане да съм хвърляла трохички. Просто късмет...
В отношенияти ни с хората също "хвърляме трохички" - нарочно го слагам в кавички, дано ме разбереш :blum: Да, чист късмет е да попаднеш на "правилните" (ето, пак!!) хора /човек, но после?!? За да ги имаш дълго до себе си, за да намериш обратния път, ако си се загубил, или са те изоставили.. за малко... пак.. трохички. Или камъчетата, де, добре:grin:

Това, което май исках да кажа, че късметът е функция. Вярно е, някои печелят на тото, други - на ЗГ, но за да го повикаш (късмета), трябва да го предпоставиш.

П.П. Маамамустара, сега се сетих за тризначките от ББ:rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ами... имам, кой няма. :cool:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:

В отношенияти ни с хората също "хвърляме трохички" - нарочно го слагам в кавички, дано ме разбереш :blum: Да, чист късмет е да попаднеш на "правилните" (ето, пак!!) хора /човек, но после?!? За да ги имаш дълго до себе си, за да намериш обратния път, ако си се загубил, или са те изоставили.. за малко... пак.. трохички. Или камъчетата, де, добре:grin:

Това, което май исках да кажа, че късметът е функция. Вярно е, някои печелят на тото, други - на ЗГ, но за да го повикаш (късмета), трябва да го предпоставиш.

И е, и не е. Зависи колко надълбоко го гледаш.
А като го погледнеш още по-надълбоко, ще видиш, че не винаги е предпоставен само от тебе. Което ще рече, че си е чист късмет.

Щото ако не попадаш на правилните хора, каквито и трохи да хвърляш после... Например.
А пък за да попаднеш на тях, все пак си влязъл в някаква тяхна орбита.
Което си е било и твое усилие.
И така нататък. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
4avdar4e написа:

И е, и не е. Зависи колко надълбоко го гледаш.
А като го погледнеш още по-надълбоко, ще видиш, че не винаги е предпоставен само от тебе. Което ще рече, че си е чист късмет.

Щото ако не попадаш на правилните хора, каквито и трохи да хвърляш после... Например.
А пък за да попаднеш на тях, все пак си влязъл в някаква тяхна орбита.
Което си е било и твое усилие.
И така нататък. :lol:
а като ме замислихте имам да кажа, че прилича на онази велика мисъл от Корана:
"Каквато и добрина да те достигне, тя е от Аллах, а каквато и злина да те сполети, тя е от самия себе си"
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Сещам се какво казваше навремето другаря Маркс "количествените натрупвания водят до качествени изменения. И докато количествените натрупвания се случват еволюционно, то качествените изменения - винаги революционно." - ето ти ги тук и пиленцето, и трошичките.:winkw::lol:

Ето например аз (щото съм общо взето по-проста и с примери ми е по-лесно:winkw:), миналото лято в една компания от приятели на мъжа ми обявих, че искам да се занимавам с определен вид дейност. Не казах, че си го пожелавам, или "колко хубаво би било ако..", ами ей така - искам, знам че мога, ще бъда много щастлива, като стане. И не щеш ли, няколко дни по-късно ми се обажда някакъв човек, който ми казва, че има нужда от тази услуга, и че еди-койси(от тази компания) го е насочил към мен. И като тъгна ... до ден днешен се занимавам главно с това. На пръв поглед изглежда случайно и като някакъв каприз на съдбата, но аз си знам, че 7-8г. преди това съм се готвила за този момент и просто вече наистина съм била готова. Ако не се беше случило по този начин, щеше да стане по друг, но нямаше да ми се размине - в това съм абсолютно сигурна.:-)
jazz

Мнение от jazz »

целият ми живот, до сега, е сбирщайн от трохи, залъци, птичета, орли, глътки, бутилки, пътеки, пътища, гари, летища, пристанища, хотели, хора, тълпи, стъпки, бягания, завръщания, заминавания, срещи, раздели, удари в целта, пропуски, купон, тишина....
като гледам какво съм надробил, хал хабер си нямам какво ще сърбам :lol:
ама гледам да са хем по-големи от трохи, хем да не са комати. да не се задавя/т
като писах 'хем' се сетих за шунка. май с нея е по-добре от трохите :lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

Ами за една част от нещата си трябва подготовка. За работата освонво.
ама най-хубавите неща са си случайност - приятелите, хубавите моменти.
Не се стараеш да се случат, пък те си стават. Не знам как се получава, пък не ми и трябва.
Ако разбера "механизма", току виж се развалила магията и вече няма да е толкова гот...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Каца, щото си го къткам. Ама не ми харесва, че след това ми се стоварва нещо с обратен знак.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ppi написа:Каца, щото си го къткам. Ама не ми харесва, че след това ми се стоварва нещо с обратен знак.
Изаква се на метеното?? :huhthink:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа:
ppi написа:Каца, щото си го къткам. Ама не ми харесва, че след това ми се стоварва нещо с обратен знак.
Изаква се на метеното?? :huhthink:
То фтичето не е отговорно за това, но има такава закономерност:lol:
Публикувай отговор