То вече досадно ама...

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:още няколко съсловия като спрат работа и ще стане ясно че проблема не са учителите а управляващите които не могат да управляват.
заплатите трябваше да растат с по 20% на година на всички а не с по 10% на някои само
и нямаше да се стигне до тук
но не
лакомия
ще спрем доходите за да може по лесно да влезем в еврозоната и да пуснеме еврото и да сме излезли от валутния борд
мечти на едни наивни момченца които не са в час изобщоооооооооо
Казал си го е човекът! А на него вярвам - професионалист е!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

caliostro написа:още няколко съсловия като спрат работа и ще стане ясно че проблема не са учителите а управляващите които не могат да управляват.
То това вече и на децата е ясно.
А ние тук коментираме не това, дали учителите имат право или не, а начините по които си търсят правата.
Аз се чудя, другите съсловия, какво чакат, че не се вдигат и те..
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

може да е добър човека
но като се събереш с леваци ставаш и ти левак
на автопилот сме доста време
нищо не се случва
е то не може така
идва и край един ден
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:може да е добър човека
но като се събереш с леваци ставаш и ти левак
на автопилот сме доста време
нищо не се случва
е то не може така
идва и край един ден
:good:
Bella Ciao
annonymus

Re: То вече досадно ама...

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
Искам само да добавя, че няма цивилизована страна в света, където един общ работник по строежите да взима повече пари от един учител!!!

Останалото са подробности!!!
Ти откъде знаеш? Дай конкретни данни и източник.

ПП. Ами фишовете от частните уроци показват ли?
Да, заплатите им са малки, да, трябва да им дадат увеличение.
Но да се иска 100% е смешно - всеки знае, че няма да им дадат.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:...Та.. Първо исках да кажа, че са прави да се обидят. Сравнението е грозно и ненавременно. Второ, достойно е да получаваш толкова, че да живееш достойно. Ясно е, че мерилото за различните хора е различно, но вчера гледах две учителски семейства. Е, показаха си хората фишовете от заплатите на фона на дипломите, свидетелствата за квалификация и сертификата от МЕНСА :(
...
Да си ги кажем нещата (за пореден път) явно и от 2-те страни на проблема. Заплатите са ниски. Малко са свестните учители. Няма критерий за по-голяма заплата на учител. Натоварването им е малко. Нямат по 2 специалности повечето от тях (да могат да поемат повече часове - ерго - повече пари). 4.2% от БВП съвсем не е толкова малко. Преди 7 години беше около 2-3 % и тогава нямаше стачки. Странно защо. 2-3-20 може да имат квалификации и сертификати, но нека видим от цялата армия учители колко ще има. Един изпит за всички и нека - чудесно - тези, които могат да получават и по 1000 лева, но това ще са 2-5 % от всичките. Повечето учители са с доста ниско ниво на знания и поведение. Убеждавал съм се на всяка родителска среща, на която съм присъствал. Убеждавал съм се от това, което учат и знаят децата. Има свестни, има добри - обаче те са малко! Нека за тях са големите заплати, нека има критерий за повече пари. Както е навсякъде. Нито учители, нито профсъюзи дават алтернатива от това "100% увеличение". Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
А пари ИМА!!!
И ще ги намерят! И то не само за учителите, а и за другите държавни служители...
е къде ги де?
Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:
А пари ИМА!!!
И ще ги намерят! И то не само за учителите, а и за другите държавни служители...
е къде ги де?
Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
Ще видиш! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа:Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!
Такива ми ти работи.
ЕЛБИ, това вече го обсъдихме в темата на Маготича и мисля, че всички сме на едно мнение по въпроса.:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

imaranta написа:Офф, вече наистина ми писва от тази стачка, ама много ми писва. Не само заради стачкуващите.

На всички ни е ясно, че заплатите са ниски. Така, сега на мен като не ми стига заплатата, търся си друга работа. Учителите защо толкова се натискат, идея нямам. И когато синът ми ми зададе този въпрос (що не си намерят друга работа като не им стигат парите), аз лично не можах да му отговоря...

После - на всички ни е пределно ясно, че само 30-40% от учителите стават, останалите са просто пълнеж. Нямам нищо против на добрите заплатата да е и 1000лв, ноооо на останалите, ще ме извиняват, ама и тез пари дето ги взимат са им много.

Истина е, че няма никакъв контрол на качеството на преподаване, няма как адекватно да се оценят резултатите дори след изпитите за гимназии и университети, защото те са заслуга на частните учители, а не на тези в училище. А не би следвало да е така.

И още нещо не вярвам, ама никак, че дори да се вдигнат заплатите на учителите, работата им ще стане по качествена. /quote]

Съм абсолютно съгласна! И аз ен съм доволна от кинтите, и аз си търся нова работа.
И докато си намеря, гледам ад си върша настоящата като хората.
Това, което ме дразни, е че се говори само за заплати.
Не се иска по-добра база, повече книги за библиотеката, компютри, квалификационни курсове за самите учители и т.н.
Не се говори за пари в обарзованието по принцип. Говори се за заплати.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
Преди да е свършил да вземат да раздадат по едни 200, па да направим всенароден купон, както предлагаше Графа К. :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа:Нито един не казва: Въведете критерии, съкратете некадърните и разпределете баницата по големина според възможности и желание за работа!
Такива ми ти работи.
ЕЛБИ, това вече го обсъдихме в темата на Маготича и мисля, че всички сме на едно мнение по въпроса.:-)
така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Изилшъка? И той като свърши ко праим, а?
Преди да е свършил да вземат да раздадат по едни 200, па да направим всенароден купон, както предлагаше Графа К. :winkw:
300! След тоя скок на цените, с 200 сме за никъде...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа: така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?
Защото медиите не го казват! Не е интересна новина! Важното е да се казва, че се искат зпалати! А, че искат повече контрол, условия (говоря за материално-технически средства), по-добри учебници, права на учителите и задължения на родителите и пр. това никой не го казва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: така е, чаве, обаче не е ясно защо това мнение никъде не се чува... Само ние ли мислим погрешно/правилно? Нали тук бе заявено, че сме били били представителна извадка. И уж обсъдихме с разумни аргументи нещата. Е и? Защо това мнение не се чува по медии, по изяви на стачници и стачнички?
Ами аз напоследък съм с усещането, че медиите отново изпълняват "обществена поръчка". Нещата се представят доста едностранчиво по ТВ-тата, които аз гледам, ще рече новините на БТВ и НОВА (щото нали така ни казаха - гледайте телевизия, за да разберете за стачката:blink:) и сутрешният блок на последната. Някак се тушират, замаскират нещата, което, честно казано, адски ме дразни:evil: А вестници нали не чета...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Dark написа:
сър Айвънхоу написа: Аз пък от известно време си правя едни аналогии с една предишна криза на червените... И защо ли всичко съвпада, едва ли не и по месеци и събития? :huhthink:

П.П. Съвет от един икономист - запасявайте се докато можете... Ако не можете да месите, купете си машинки за хляб (вече не са скъпи)... че като гледам очертава се хляба да стане 2 лева, но и да го няма...
начи за хляба - нивга не е било такова чудо по борсите, яки цени, направо свят да му се извие на човек
не е само до вътрешна конюктура, световната влияе здраво

а хляб правя за чудо и приказ
мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

за задаващата се криза не се говори изобщо
а всеки от нас я усеща и вижда
тия ебалници за луди ли ни мислят
ми то тва е обидно направо:twisted:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

bead_ написа:
Dark написа:
сър Айвънхоу написа: Аз пък от известно време си правя едни аналогии с една предишна криза на червените... И защо ли всичко съвпада, едва ли не и по месеци и събития? :huhthink:

П.П. Съвет от един икономист - запасявайте се докато можете... Ако не можете да месите, купете си машинки за хляб (вече не са скъпи)... че като гледам очертава се хляба да стане 2 лева, но и да го няма...
начи за хляба - нивга не е било такова чудо по борсите, яки цени, направо свят да му се извие на човек
не е само до вътрешна конюктура, световната влияе здраво

а хляб правя за чудо и приказ

е а внеси брашно захар и зехтин на тънки цени де
нали е фрии пазара
ще внесеш на таратанци
мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

caliostro написа:

е а внеси брашно захар и зехтин на тънки цени де
нали е фрии пазара
ще внесеш на таратанци
[/quote]

таратанците харчат ли се?

п.п. тъкмо ще имам оправдание да ходя честичко до зара - ще обяснявам вкъщи, че отивам на пазар - брашно, зехтин, захар...:winkw:
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
Тъй, де, той и в София е левче, кво те чуди?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:
bead_ написа: мама му стара! кви два лева? ква световна конюктура... хляб в солун можеш да купиш за 0.40-0.50 евро!!!
Ще стане две левчета... това е! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
4avdar4e написа:
Ще стане две левчета... това е! :winkw:
да стане 5 лв ако това му е цената
но пазара да е фрии а не някоя тиква да определя нещата с молив в ръка
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
чуди ме, че може да скочи със 100% при положение, че в съседните държави държи същата цена каквато у нас!

да не говорим гръцкия хляб колко повече ми харесва! ям като звяр - 4,5,6 филийки, препечени, поляти със зехтин и наръсени с риган и там някакви тяхни мерудии....
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:да стане 5 лв ако това му е цената
Не тиква, а мутра! И не с молив, а гледайки в тавана решава!
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

bead_ написа:
4avdar4e написа:
чуди ме, че може да скочи със 100% при положение, че в съседните държави държи същата цена каквато у нас!

да не говорим гръцкия хляб колко повече ми харесва! ям като звяр - 4,5,6 филийки, препечени, поляти със зехтин и наръсени с риган и там някакви тяхни мерудии....
а стига с тоя хляб а:blum:
тук гръцката мастика е с по тънки цени
кво повече от това:cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
да
е то тва не е икономика изобщо а няква латино държава:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:
сър Айвънхоу написа:
да
Жалко, че не растат бананови палми тук... поне да си знаем какво сме всъщност...
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:...
щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...

:blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

caliostro написа:
да, де то и немската бира е на по-тънки, ама пък каква бира.....
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...
Пък ние я знаем :bdance: И банички, и тесто...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

bead_ написа:
caliostro написа:
харесва ми ирландска тъмна бира
от другите бири ми става лошо:blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
ELBI написа: щот не знаеш 'нашата' фурничка - най-готиния хляб в София!!! Всъщност - най-готините хлебчета и питки в София. Дзверски вкусни - по-скъпички, но пък си струва ...

ееее, благородна завист ме затресе!
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
къде е тази фурна
кво криете бе гадове такива:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
да, комшу :blum: за вас знам, че я знаете :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
caliostro написа:
сър Айвънхоу написа:
да
Жалко, че не растат бананови палми тук... поне да си знаем какво сме всъщност...
какво сме
едни маймуни и маймуняци сме
какво като няма палми:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:
bead_ написа:
caliostro написа:
харесва ми ирландска тъмна бира
от другите бири ми става лошо:blum:
много видове бира има. От ирландските ме кефят мърфито и стаута (ама не съм сигурен дали е ирландска или си е тъмна английска). Ама ония гадове там много различават тъмната - викат - в оназ кръчма не е хубава, в другата е...

повечето българи се кефят на битера, като поркат на острова.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: ееее, благородна завист ме затресе!
Ако слушкаш, Елби може да ти я прошушне на уше, че на мен някак не ми отива :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:
4avdar4e написа:
къде е тази фурна
кво криете бе гадове такива:lol:
хич не крием. Казваме си веднага :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:какво сме
едни маймуни и маймуняци сме
какво като няма палми:lol:
Говорех за бананова република, ама и така става! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »