Проблем!

Все същите
Звенения

Re: Проблем!

Мнение от Звенения »

esti написа:Същото важи и за хора, които влизат рядко и набързо.
За такива - спецЯлна такса!

Рядко-то и набързо-то - развалят просперитета на България! :-)
(и популацията)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа:
Мнемозина написа:Разбира се, че става въпрос само за силно зависимите от свободата на зочо (ейййййц как го извъртях :grin:).
ЖЕЛАЕЩИ! :cool: :cool: :cool:

Нищо ли не съм казАл с тази, точно думичка?
Няма проблем само 3-4 да платят целия масраф.., но е некоректно.
Ако, случайно, великодушно решим да си имаме "собствен" сървър - това ще ни позволи да консумираме форумния си живот на много степени по-цялостно.

ФТП - за споделяне
ФОТО-за засрамване...
разни други ф-та...
:grin:

Не е задължително да цакаш последното си 10-че, за да пишеш -четеш, Просто е редно този разход да се подели солидарно.
Трябвало е може би да напишеш СТРАСТНО ЖЕЛАЕЩИ. :blum:

Стига се ядосва и ти, това е редно да се направи и толкова. :lol:
И наистина без да ги слушаме ония тримата, ако дойдат и вземат да викат "Ах, не, не...".
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
esti написа: - те нямат думата тук.:lol:
ТУК имат думата.
Само те знаят на кого трябва да се плаща за следващата година... Как се правят настройките... И други...
А огранизацията ще се проточи малко, щото утре, като нахлуят и другите читатели-писатели- ще има още гледни точки.
В този смисъл - да, имат думата.
Но от това, което казва Мнемо аз останах с впечатлението, че ще се опънат (не взаимно де) и срамежливо ще си продължават сами да плащат.
Та точно за това аз казах, че нямат думата т.е. няма да ги питаме дали са съгласни и ние да се включим финансово в картинката.
М?
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:Стига се ядосва и ти, това е редно да се направи и толкова. :lol:
Не се ядосвам- само се правя на капелан! :blum:
Защото - трябва(ше) да се отвори приказка за това. :-)
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:... няма да ги питаме дали са съгласни и ние да се включим...
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

Па нека си се опъват! Ние ще се включим!
ГолЭми хора са(сме)

(аз лично малко ще ревнувам, ама...)
:grin:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
Мнемозина написа:Стига се ядосва и ти, това е редно да се направи и толкова. :lol:
Не се ядосвам- само се правя на капелан! :blum:
Защото - трябва(ше) да се отвори приказка за това. :-)
Имам някакъв спомен, че още като се преместихме и се отвори приказка за това, но бе посрещната със съпротива от страна на 3-мата. Дори мисля, че тогава беше само Рем, този който плащаше - сега не знам как е.
Затова предлагам да не ги питаме, а просто да им съобщим.:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа: В този смисъл - да, имат думата.
Но от това, което казва Мнемо аз останах с впечатлението, че ще се опънат (не взаимно де) и срамежливо ще си продължават сами да плащат.
Та точно за това аз казах, че нямат думата т.е. няма да ги питаме дали са съгласни и ние да се включим финансово в картинката.
М?
Аз искам да предложа едно допълнение. Не съм сигурен, че ще се приеме, защото знам, че много хора няма да го харесат (уф... как го пък написах това изречение)...
Та... ясно е, че има ЖЕЛАЕЩИ да се плаща!
Ясно е, че парите не са непосилни за никого тук (говоря за тази евентуална "такса").
Ясно е, като бял ден, че като съберем пари, ще хартисат... дори според мен ще хартисат доста... (е, предполагам де)...
Та... може да си учредим една "каса", от която да се харчат освен за сървър и т.н., и за други неща...
Давам примери:
1. За някоя клубна среща (въпреки, че едва ли всички ще са доволни - някои няма да дойдат и ще се сърдят, че с техни пари другите са си направили купон - предполагам само!!!)
2. Да помогнем на някого в нужда.
3. За дарителство... Забелязал съм, че всички тук са готови да дарят пари и други работи на нуждаещи се, но или не знаят, или не им се занимава... Аз лично съм участвал в няколко такива "сбирки на пари" - събирахме пари един път д акупим двд-плеър и двд-та с филми за един дом за сираци... и куп други неща... няма да се изтъквам...
4. друго... що не предложите? :-)
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа:4. друго... що не предложите? :-)
Кег бира+инсталация за точене на бира! :-)
esti

Мнение от esti »

сър Айвънхоу написа: Аз искам да предложа едно допълнение.
А аз предлагам за сега да се съсредоточим върху основното - това, което предлага Зв.
Има време да нищим излишъците.
Нека не се разпиляваме в няколко дебата.
Иначе твоето предложение е доста приемливо.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа: А аз предлагам за сега да се съсредоточим върху основното - това, което предлага Зв.
Има време да нищим излишъците.
Нека не се разпиляваме в няколко дебата.
Иначе твоето предложение е доста приемливо.
Давам предложението, защото знам, че когато приемем да събираме пари, ще възникне този въпрос. За това го казвам сега, за да се мисли и по този въпрос.
Сигурен съм, че който е решил да участва, вече е решил... Затова и казвам - помислете, за да няма после големи дебати и за следващата стъпка :winkw:
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

сър Айвънхоу написа: Затова и казвам - помислете, за да няма после големи дебати и за следващата стъпка :winkw:
Лично мен не ме вълнува особено, какво ще става с излишъците ако трябва да бъда откровена.
Чак до големи дебати не вярвам да се стигне.
Но ако се наложи и за това ще мислим.:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:А аз предлагам за сега да се съсредоточим върху основното -
Леле - само в неделя ли си склонна да си делова? :-)

Ареееее-е, вече се стъмва - утрото е по-мъдро от вечерта.
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа: Леле - само в неделя ли си склонна да си делова? :-)
Такива наблюдения ли имаш?:lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:Лично мен не ме вълнува особено, какво ще става с излишъците
Аз ще си купя зимни гуми! :-)

Аре - стига!
Утре - друг ден.

...И освен това става въпрос за 200-300 лева, бама ( в най-разточителен вариант.(със собствен сървър и трафик...))
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:Такива наблюдения ли имаш?:lol:
И ти ли шми вадиш точилка, сЯ? :blink:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
esti написа:Такива наблюдения ли имаш?:lol:
И ти ли шми вадиш точилка, сЯ? :blink:
Това пък как ти хрумна?!:shocked:
Точилка бих ти извадила само, за да ти я връча да разточиш някоя баница, нали сме едно семейство вече.:lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:...нали сме едно семейство вече.:lol:
А жена ми знае ли? :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
Ми нали точно с нея двете се оженихме бе!:lol:
Без твоята благословия!:blum:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:
Звеневия написа:
Ми нали точно с нея двете се оженихме бе!:lol:
Без твоята благословия!:blum:
Аз, тогава, отивам на село! :blink:
Вие накуп????
Без мен! :mad:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа: Аз, тогава, отивам на село! :blink:
Вие накуп????
Без мен! :mad:
Късно е чадо!
Умиране има, отърване няма!:blum::lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:Умиране има, отърване няма!:blum::lol:
:rotfl24:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
esti написа:Умиране има, отърване няма!:blum::lol:
:rotfl24:
Добре го приемаш.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Звеневия написа:
esti написа:Лично мен не ме вълнува особено, какво ще става с излишъците
Аз ще си купя зимни гуми! :-)

Аре - стига!
Утре - друг ден.

...И освен това става въпрос за 200-300 лева, бама ( в най-разточителен вариант.(със собствен сървър и трафик...))
Думите ти ярко контрастират с темата на Мнемо - за свободата, зависимостите и цената която сме готови да платим за да бъдем свободни.

Лично аз, а и предполагам повечето от клубарите си нямат представа от сървъри, айпита, фетепета, подръжки и тн. Ковва се една тема с банкова сметка и всичко остава на съвест, почнем ли тука дискусии...ще ги докараме до под кривата круша.:-)
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа: Ковва се една тема с банкова сметка и всичко остава на съвест, почнем ли тука дискусии...ще ги докараме до под кривата круша.:-)
Боев, това беше първото, което ми хрумна, но не посмях да го кажа и, затова го извъртях към други идеи.:-)
Не бях сигурна как ще се изтълкува.
Може и параноя някаква да ме е подгонила, но така или иначе аз съм най-вече за този вариант.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Думите ти ярко контрастират с темата на Мнемо - за свободата, зависимостите и цената която сме готови да платим за да бъдем свободни.

Лично аз, а и предполагам повечето от клубарите си нямат представа от сървъри, айпита, фетепета, подръжки и тн. Ковва се една тема с банкова сметка и всичко остава на съвест, почнем ли тука дискусии...ще ги докараме до под кривата круша.:-)
Чакай сега, че пак усещам напрежение.

Разговорът, който плахо се опитах да подхвана, беше не за това дали трябва, а кой и как евентуално да го направи.
Иначе е ясно, че нищо задължително не може и не бива да има тук.

Нека изчакаме, сигурно ще се явят някакви градивни предложения. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Чакай сега, че пак усещам напрежение.

Разговорът, който плахо се опитах да подхвана, ... :lol:
Не бе Мнемо, някак си така направих някаква връзка с тематати "Провокация" - за джурналиската и свободата и.:roll:

Аз си го казах! Сметка, и в нея ще се видят истинските намерения, пожелания и предпочитания. Нека хората да имат избор, без да е необходимо да обясняват защо го правят или пък не.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Момичета и момчета

Мнение от Remmivs »

Няма сървър, който да ви даде 100% непрекъсваемост на услугата - нито гарантирана 100% свързаност, нито гарантирана 100% хардуерна безотказност. Няма 100% в никой продукт на ръцете човешките.

Само за сведение тук ще ви дам малко инфо (FYI дет се фика на книжовен латински). В момента сървърът ни е разположен в дата центъра на суперхостинг, което ще рече следното - резервираност на захранването, резервираност на връзките, климатизация на помещението, противопожарни системи и всички тути-квантики съпровождащи една високонадеждна live/production среда (или казано на български - нещо, което трябва да е винаги достъпно, нещо, което изкарва пари в категориите на комерсиалната западна терминология - при нас е за кеф обаче).

Та, другарки и другари, братя и сестри, не виждам как, а и най-вече защо, бихме могли да си направим собствен дата център при условие, че имаме огромен дисков (4.5 GB дисково пространство - използвани в момента ~ 400 MB) и трансферен (255 GB/месец - максималното натоварване, което сме регистрирали до момента е било през Януари т.г. - 9,3 GB) ресурс. И позволете да ви уверя, като смятам, че говоря от името на всички, които дават пари, за да го има това място, че тези средства са съвсем скромни и са най-малкото, което можем да направим за вас. Всъщност, за нас. :cool:

Благодаря ви за съпричастността, но наистина смятам, че е най-добре да продължим по изработената вече схема - сървър хостван в дата център, където и дисковото пространство и трафика излизат най-изгодно, а освен това се ползваме от всички съвременни и наистина важни и необходими системи и решения за висока надеждност и непрекъсваемост (пак повтарям няма 100% такава в бранша се говори по принцип за 5 деветки - 99.999%, но според мен ако го докарваме и на 99.9% - а това прави средно недостъпност на услугата от 8,76 часа на година, то можем да плеснем с ръце и да се прегърнем).

Наздраве!
:wine:

PS
Може ли за в бъдеще, да записвате какви точно съобщения ви дава сървъра, че да си гоним 99,9%. Щото сървърът ми прекъсва не върви да го кажа на колегите. А пусто при мен не го прави, мамка му - прочутото проклятие на админа - при мен всичко работи, нещо при вас (юзърите) е. :blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Бе и на мен ми прекъсва, ама питАх колегите и те направиха някакви замервания, гледАха логове и казАха, че при тях нищо такова не се вижда. Демек- при Суперхостинг всичко изглежда наред :blink:
Но по принцип, ако ние имаме проблеми, това значи, че и други имат. И смятам, че колегите от фирмата вече работят по въпроса да нормализират нещата. Това как ще го направят си е техен проблем, ние трябва малко да изчакаме.

Сър Рем е прав - няма начин в домашни условия да постигнем качеството, което имаме при един обществен сървър, който бива наблюдаван, ъпдейтван, стоящ в специално сървърно помещение... Ако взема да ви изпиша какво е необходимо за сърверно, ще ви опадат косите! :lol:

Гардероба у дома няма да върши необходимата работа - през 2 часа ще трябва някой да притръчква за да рибутва и вентилира, щото нещо било загряло :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 22:50, променено общо 1 път.
Звенения

Мнение от Звенения »

kapincho написа:Вие по-добре помислете и измислете начин такива като мен, дето не ходят на сбирки как да си дадат лептата
Хъм...
Нещата отиват на зле режисирана пиеса

1) Квартален
2) Капинчо

1 дейстие.
Сцена на площадката в н-ска кооперация, Софийско
...Дзъъъъъъъъъъъъррррррр ( на вратата)
- Кой е?
- КварталниО!!! :blink:
- Ъ,.. Кого търсите?
- Как кого??? Капинчо!
- Ми,... (тягостна въздишка) няма го - на работа е.
- А кога ще се освободи?
- ...към :shocked: 19/30...
- Предайте му тази призовка!
- Ама - тук пише името и адреса на някЪв ресторант (локал, бар, пивница - по избор... На тези, които са на първи ред, щотУ могат да надничат в сценария...) :roll:

- И да не забравя - присъствието му е Задължително. Иначе, следващият път ще пратя кварталнатА!
:-)
2 действие.
Поради неявяване на въпросното лице на посочения адрес и в уречения час, кварталнатА го закопчава пред екзалтираната ръкопляскаща публика.
(белезниците са с розови пухчета, а веригата, която е закачена към тях е мнооооооооооогого дълга и се скрива зад ъгъла на сцената. Някой тегли...)

3 действие
Капинчо вече не се дърпа! :welcome:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
kapincho написа:Вие по-добре помислете и измислете начин такива като мен, дето не ходят на сбирки как да си дадат лептата
Хъм...
Нещата отиват на зле режисирана пиеса

1) Квартален
2) Капинчо

1 дейстие.
Сцена на площадката в н-ска кооперация, Софийско
...Дзъъъъъъъъъъъъррррррр ( на вратата)
- Кой е?
- КварталниО!!! :blink:
- Ъ,.. Кого търсите?
- Как кого??? Капинчо!
- Ми,... (тягостна въздишка) няма го - на работа е.
- А кога ще се освободи?
- ...към :shocked: 19/30...
- Предайте му тази призовка!
- Ама - тук пише името и адреса на някЪв ресторант (локал, бар, пивница - по избор... На тези, които са на първи ред, щотУ могат да надничат в сценария...) :roll:

- И да не забравя - присъствието му е Задължително. Иначе, следващият път ще пратя кварталнатА!
:-)
2 действие.
Поради неявяване на въпросното лице на посочения адрес и в уречения час, кварталнатА го закопчава пред екзалтираната ръкопляскаща публика.
(белезниците са с розови пухчета, а веригата, която е закачена към тях е мнооооооооооогого дълга и се скрива зад ъгъла на сцената. Някой тегли...)

3 действие
Капинчо вече не се дърпа! :welcome:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24: Ох, как можеш от толкова рано да ги плещиш таквиз, незнам! :rotfl24:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа::rotfl24::rotfl24::rotfl24: Ох, как можеш от толкова рано да ги плещиш таквиз, незнам! :rotfl24:
мЧЬЕ куо - тя прУстУтията по Ората Оди! :-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
сър Айвънхоу написа::rotfl24::rotfl24::rotfl24: Ох, как можеш от толкова рано да ги плещиш таквиз, незнам! :rotfl24:
мЧЬЕ куо - тя прУстУтията по Ората Оди! :-)
Да знаеш, че от днес вече си ми пътеводната светлина в живота! :blum:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа:Да знаеш, че от днес вече си ми пътеводната светлина в живота! :blum:
Ай - нИдей!

:roll:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 22:51, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

аз съм ЗА
само боднете една тема, в която казвате по колко и къде
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:...
нещо свързано с мастички, палави занимания и кинти?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:
Имам сведения, че е време да съберем по 10 кинта на ЖЕЛАЕЩ калпак и да си организираме независим ДОМ за нашия форум
аз също съм на мнение , чие е редно да почнем да си плащаме сички
или поне редовните повечето:-)
аз и да съм нередовен, нямам нищо против да платя... ако се наложи и за още някой тук (макс 1 :blum:)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:...
нещо свързано с мастички, палави занимания и кинти?
А може би с частни уроци? :blum:

Важното е идеите да са идейни... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

kapincho написа:
Бива я пиеската, макар че "Моята прекрасна лейди" по ТВ-то вчера и завчера малко вдигна летвата.:grin:

Капинчо не се дърпа, ама ич не обича да се бута. Това почти същото като да влеза при децата на техния купон и да се правя на либерален татко. Пък и съм си темерут по природа. И най-важното, щях да забравя - не пия бира и от там нагоре всичко, което има градуси и по купоните ме подозират, че гледам с трезви очи на развеселените и си правя грешни заключения (абсолютна инсинуация). Та Капинчо не е за сбирки, но като уважаващ себе си джентлемен държи да си плаща за удоволствието.

Апропо, приказката не беше "Ще яде ли Капинчо баница?", а къде ще сложите цепката на касичката.
Я да поспамя.
Пък аз снощи гледах "Венецианският търговец" и... ох, Ал Пачино и Шайлок...много се разчувствах.

И като няма да идваш на купони как ще ми дадеш онази книга на Петър Мутафчиев, дето си ми я обещал, а? :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор