Колко тъжно е

Все същите
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Колко тъжно е

Мнение от Fairy of the Flowers »

когато хората приемат себе си и живота твърде сериозно. И докато мислиш и претегляш какво може да спечелиш и какво да загубиш...вземе че ти мине мерака или животецът вземе че свърши...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Колко тъжно е

Мнение от Gaspode »

Fairy of the Flowers написа:когато хората приемат себе си и живота твърде сериозно. И докато мислиш и претегляш какво може да спечелиш и какво да загубиш...вземе че ти мине мерака или животецът вземе че свърши...
Мерака умира последен, да знайш :grin::grin:

Живота си е сериозно нещо и трябва съвсем сериозно да се изживее, мдам
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Fairy of the Flowers написа:когато хората приемат себе си и живота твърде сериозно. И докато мислиш и претегляш какво може да спечелиш и какво да загубиш...вземе че ти мине мерака или животецът вземе че свърши...
Защото много често точно тези хора забравят, че също са смътрни
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

интересно ,че я подхващаш тази мисъл...
и аз си мисля за това
тази година-хоп! и се изниза...
без да я усетя..
но и без много да мисля.

вземаш каквото можеш и когато можеш...

нали съм виказвала за моята пацинтка,която на 65 години получи следното предложение от мъжа с когото живее от 10 години.
застанал на колене пред нея един ден доакто тя нещо си шиела на дивана и и казал:
" Ти готвиш много добре,грижиш се за мен,знаеш как се дере сърна и аз те обичам.Нека да се оженим"
и се ожениха....

и много ми харесва..
ама мно-го.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

трябва да има сериозни иначе другите ще умреме от глад бре:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

doktorka написа: " Ти готвиш много добре,грижиш се за мен,знаеш как се дере сърна и аз те обичам.Нека да се оженим"
и се ожениха....
тоя е нямал много голям избор... аз поне не познавам някоя друга мацка да може да дере дивеч...
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: тоя е нямал много голям избор... аз поне не познавам някоя друга мацка да може да дере дивеч...
:rotfl24::rotfl24:

Леле, каква си сериозна :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мисля си, че е до характер. Пък характеропатии колкото щещ :winkw:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
bead_ написа: тоя е нямал много голям избор... аз поне не познавам някоя друга мацка да може да дере дивеч...
:rotfl24::rotfl24:

Леле, каква си сериозна :blum:
освен тва я ми покажеш дивеч за дране, я ми е минал мерака то-тал-но:winkw:
just perfect
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

тоя е нямал много голям избор... аз поне не познавам някоя друга мацка да може да дере дивеч...[/quote]

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

там е цялата работа...
забележи градацията...
тя точно така го каза...
и беше изкл доволна....

малко са тия дето могат...:lol:
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

bead_ написа:
doktorka написа: " Ти готвиш много добре,грижиш се за мен,знаеш как се дере сърна и аз те обичам.Нека да се оженим"
и се ожениха....
тоя е нямал много голям избор... аз поне не познавам някоя друга мацка да може да дере дивеч...
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

мда бе, вземаш, обаче...все някой ще вземе да ти каже : я се дръж сериозно, моля ти се , остави, такъв е живота...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

На мен не ми става тъжно пък, някой като се вземе насериозно. Хак да му е. :cool:
Който не умее да вижда хубавото и смешното на живота, си заслужава орисията....
Не познавам свестен човек, който да се взема насериозно. Някой да познава? :-)
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 22:55, променено общо 1 път.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

kapincho написа:
За друго не знам, ама ако моята стопанка поиска да дера сърна, веднага се развеждам:grin:

Много си чувствителен, бе:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:57, променено общо 1 път.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

kapincho написа:За друго не знам, ама ако моята стопанка поиска да дера сърна, веднага се развеждам:grin:
Ние, като млади, като (зло)употребим с алкохолеца "деряхме котки", ама чак пък сърни...

П.П. Аз лично малко съм извършвал тези дейности... щото то нали от неопитност, ама после, когато бързопридобих опит, не съм хабил мат'рял :winkw:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 22:55, променено общо 2 пъти.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
kapincho написа:
За друго не знам, ама ако моята стопанка поиска да дера сърна, веднага се развеждам:grin:

Много си чувствителен, бе:blum::winkw:
ма пъ на жена му колко й е лесно. щом реши да се отърве - бум! една неодрана сърна и той сам ще си събере багажа. кво да кажем ние, дет сме сбъркали да се оженим за пишман-ловци?!?!? като почне септември с яребиците, после едър дивеч, тъкмо свърши ловния сезон - дошъл риболовния... как ние ще се отървем?!?!?
калиостро, почвай да събираш дарения и за мене!!!
just perfect
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Fairy of the Flowers написа:мда бе, вземаш, обаче...все някой ще вземе да ти каже : я се дръж сериозно, моля ти се , остави, такъв е живота...
Такива 'съветници" обикновено ги пускам да плуват по реката, колкото по- далеч от тях, толкова по- добре:-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

kapincho написа:
По соц време един от братовчедите ми, лека му пръст, беше учител на вечерници в Добруджа. Един ден се звъни на вратата му. Отваря жена му и гледа един с едно живо агне на гърба . "Аз таковата ... за другаря К ... щото ми даде диплома." Тя шашната го напъдила: "Бе къде си тръгнал с това живо агне, бе! Акъл имаш ли? Мерси за благодарностите, ама това агне си го носи от дето си го донесъл!"
Не минал и час и на вратата пак се звъни. Оня същия с един чувал - "Права бяхте другарко, то живо агне кво да го правите. ето ви го заклано и одрано." Взела го братовчедката.

хахахахахаха....:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
ей, не си се търкулил много надалече от братовчедката тиииии:blum:
just perfect
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[
За друго не знам, ама ако моята стопанка поиска да дера сърна, веднага се развеждам:grin:[/quote]

ми дивеча с кожа трудно се яде...
много трудно
пробвал ли си?

:winkw:

инструменти

ето и набор с инструменти си имат хората
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Колко е смешно да бъдеш сериозен понякога...

Забелязали ли сте на какво се смеят най-често хората... На други хора, които са СЕРИОЗНИ :grin:. Ако Бъстър Кийтън се беше смял пред камерата, сигурно ефектът би се развалил.
:blum:
esti

Мнение от esti »

За прекалено предпазливите ли става дума?
Много искам да съм от тях и дори понякога започвам да си вярвам, че съм от тях, но на практика винаги се издънвам.:lol:
А дали животеца ще ти свърши, защото прекалено мислиш, или обратното - хвърляш се с рогите и си чупиш тиквата......не е от значение.
Той така и така си свършва.
И винаги си прецакан.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа: Абе да ви питам - какво точно значи да се вземаш на сериозно? Питането е сериозно.
И аз това се чудих по едно време, като се замислих.
Обаче не знам... Мога само несериозно да ти отговоря :winkw:, а пък редно ли е щом питаш сериозно? :blum:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Себе си не взимам на сериозно, обаче това, дето имам да го правя, ако не го приема сериозно, не мога да го свърша.

Обаче това какво общо има с живота, не знам.

Май мисля, че постоянната сериозност и постоянният хилеж са еднакво подозрителни като душевно (и духовно) здраве.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:Себе си не взимам на сериозно, обаче това, дето имам да го правя, ако не го приема сериозно, не мога да го свърша.

Май мисля, че постоянната сериозност и постоянният хилеж са еднакво подозрителни като душевно (и духовно) здраве.
Да си сериозен е друго, то не пречи.
А последното е съвсем вярно, но пак не е по темата :blum:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа:
Питането ми е в смисъл:

Ако предприемам изпреварване с колата, в която е семейството ми, трябва ли да се взема насериозно, или мога да се помайтапя?

Когато разглеждам молбите за работа на 170 човека, трябва ли да се взема на сериозно като, човек, който освен всичко друго, донякъде определя съдбата на някои от тези хора или мога да се позабавлявам?

Когато нареждам на някой колега да се качи на връх баира въпреки пороя и липсата на път, трябва ли да се взема на сериозно или мога да му скроя някоя шегичка, като му кажа, че съоръженията са се повредили, а те са в пълна изправност?

И т.н.

Та какво е да се взимаш на сериозно?
И ти като Мнемо смесваш нещата.
За мен това значи егото ти да е голямо, най-простичко казано.
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 22:56, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа: Аааа, демек на човека да му е голям знаменателя. В малките класове една учителка ни казваше, че човек е като дробно число, в което числителят е това, което хората мислят за него, а знаменателят - това, което той сам мисли за себе си и колкото по-малък е числтелят и/или по-голям знаменателят, толкова по-малка е дробта, т.е. стойността на човека.
Точно.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:Себе си не взимам на сериозно, обаче това, дето имам да го правя, ако не го приема сериозно, не мога да го свърша.

Да си сериозен е друго, то не пречи.
А последното е съвсем вярно, но пак не е по темата :blum:
Ама не е така, защото в темата си пише "себе си и живота".
Ако беше само "себе си", щеше да си права.
Виж, животът е друго нещо - той е всякакъв и понякога ни принуждава да го вземаме и на сериозно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Ама не е така, защото в темата си пише "себе си и живота".
Ако беше само "себе си", щеше да си права.
Виж, животът е друго нещо - той е всякакъв и понякога ни принуждава да го вземаме и на сериозно. :lol:
Така е, права си. Аз разглеждам въпроса за "себе си", който е по-лесен. :grin:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Живота е сериозен с мен и аз трябва да съм такъв с него. Пък като свърши- свърши. Ще се отървем един от друг- аз от живота и той от мене.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Shine

Мнение от Shine »

frisky lioness написа:
Защото много често точно тези хора забравят, че също са смътрни
Т :good: точно така Frisky lioness .....това е отговора: мислиш много и претегляш ако тотално си забравил колко близко е краят.....
Fairy of the Flowers, една изтъркана мъдрост за теб - "когато печелим незнаем какво губим и губим ли какво печелим", тъй че аре захвърли теглилката ;)
Freedom is just another word for nothing left to lose
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

kapincho написа: Виж са, половин прасе съм транжирал (един път). Вярно, че от пресните пържолки и на следващия ден не можах да ям, ама си свърших работата. Но сърничка ... по-скоро ще почна и аз да паса.
Ако знаеш в колко свински и агнешки убийства съм участвал... Бедна ти е фантазията! Голям кеф е!
Много обичам, след като го опърлят и измият прасето и касапа почне да го транжира, да си обелвам по малко кожица от прасчо и да си похапвам! Да знаеш, че по-сладко от това не съм ял! :blum:
А и сърничка съм похапвал... вкусничка е задушена със зеленчуци... :winkw:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

сър Айвънхоу написа:
Ако знаеш в колко свински и агнешки убийства съм участвал... Бедна ти е фантазията! Голям кеф е!
Много обичам, след като го опърлят и измият прасето и касапа почне да го транжира, да си обелвам по малко кожица от прасчо и да си похапвам! Да знаеш, че по-сладко от това не съм ял! :blum:
А и сърничка съм похапвал... вкусничка е задушена със зеленчуци... :winkw:
:bad:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Тъжно е само, когато

Мнение от Remmivs »

това, което приемаме на сериозно от себе си и от живота, е плод на само нашето (вероятно болно) въображение. Нищо тъжно няма в приемането на сериозността на живота и себе си в частност, като парче от този пъзел, ако знаем кои сме. Напротив, бих казал, че това е дори опияняващо и просветляващо. За съжаление, малцина са щастливците избрани да достигнат това ниво. Но поне можем да опитваме.
Публикувай отговор