Въпрос към IT специалистите!!!

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Въпрос към IT специалистите!!!

Мнение от сър Айвънхоу »

Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Re: Въпрос към IT специалистите!!!

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:Какво ви е мнението за това? Струва ли си?
Мнението ми е, че това е бъдещето на комуникациите. Един ден всички телекоми ще предлагат само това. Никой няма да може да ти каже дали си струва, защото ако си платиш за услугата, ще бъдеш един от малцината. В света.
Пробвай. И после пиши
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Мнението ми е, че това е бъдещето на комуникациите. Един ден всички телекоми ще предлагат само това. Никой няма да може да ти каже дали си струва, защото ако си платиш за услугата, ще бъдеш един от малцината. В света.
Пробвай. И после пиши
Абе, то трябваше да допиша и:
"А знае ли някой тарифите?"
Ама нали съм си заспа!
Защото в сайта на тия пичове цени няма!!!:(
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.10.07, 16:56, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Какво значи струва ли си?

Аз лично съм на мнение, че все още има много път да се извърви докато безжичните мрежи станат безопасни и надеждни колкото жичните/оптичните. Но бъдещето е там, определено. Всичко ще е една гигантска мрежа. И ние ще сме част от нея. Спомних си Илион и Олимп на Симънс. Инфосферата и вградените функции. Мдам. Интересно ще е и тогава да се живее. Ако успеем да се добутаме дотам преди да си прережем гръкляните на умните си и гениални главици. То в книгите всъщност си ги бяхме прерязали и се правеше опит отново да го направим.:cool:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:56, променено общо 1 път.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

експертното ми мнение е срещу 500 евро:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

kapincho написа:Така наречения Triple Play (три в едно, шведска тройка - както искаш го наречи). Рекламата си е реклама - най-по-още по- и т.н. И тази тройка като 3G в мобилките има още хляб да изяде докато стане за ползване, но си трябват и първопроходци. На времето мутрите се редяха на опашка за мобифони по 3600 марки за покритие в 4 града. Сега знаете как е. Казах покритие та се сетих. Много лесно се покриват хора (нямам предвид ОНОВА покриване). Боцкаш една станция на Копитото и си покрил 2 200 000 души. Друг е въпросът, че могат да я ползват едновременно 30 човека. Фирмичката е малка, но амбициозна, доколкото познавам ключовия персонал (рожба на Мобиком). Както се казва - да им пожелаем успех!
Благодаря ти за изчерпателния отговор! И аз подозирах нещо подобно, но все пак не разбирам много от тези неща (въпреки, че имам техническо образование, ама отдавна съм изтървал новостите).

П.П. А днес във вестниците прочетох, че собственика на таз фирмичка е Краси Стойчев. Направо не повярвах, че тоз човек е още в бизнеса... Явно умно момче излезе...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:експертното ми мнение е срещу 500 евро:blum:
А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици? :blum:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ползвам безжичен интернет точно една петилетка :lol: така че офертата ми е сериозна за разлика от твойта:blum:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:ползвам безжичен интернет точно една петилетка :lol: така че офертата ми е сериозна за разлика от твойта:blum:
Сериозна ти е ОФФертата... разбрах, ама тарифата ти нещо куца! :harhar:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Quid написа:ползвам безжичен интернет точно една петилетка :lol: така че офертата ми е сериозна за разлика от твойта:blum:
Сериозна ти е ОФФертата... разбрах, ама тарифата ти нещо куца! :harhar:
цифрата показва за сериозно отношение по въпроса
може да чуеш,видиш и пипнеш дори безжичния интернет :-):lol:
цялата технология я виждаш как бачка
иначе - чули видели някой казал.....
няма такова нещо
всичко е на длан:-)
кво и е на тарифата
като за приятели е
колкото да тръгне разговора:blum:

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

сър Айвънхоу написа:
В тонгийски па-анги не щеш ли?

Едно време се майтапехме, че ще ставаме придворни програмисти на Тонга. Само дето бяхме много грозни - там красив мъж бил от 120кг. нагоре.
Наздраве :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Piqndurnik написа:
сър Айвънхоу написа:

Едно време се майтапехме, че ще ставаме придворни програмисти на Тонга. Само дето бяхме много грозни - там красив мъж бил от 120кг. нагоре.
мое да сме грозни ама сме умни:blum:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Piqndurnik написа:А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици? :blum:

[/quote]

Хубаво е човек да има алтернатива в твърдите валути. Защото гледай сега как долара пада, а златото било безперспективно. :blum:

А има и някои и други добри валути: виетнамски донги, албански леки и други подобни екзотични валути - т.е. щом са екзотични, значи са много ценни... например за колекционерите! :blum::blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:кво и е на тарифата
като за приятели е
Щом е, за да тръгна разговора, става! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

може да платиш и в тва

:-):lol:

а може едно телефонче с ябълка да ми подариш
те вървят към 500е някъде
:blum:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:може да платиш и в тва

Да знаеш, че ако умра от смях заради теб, ще ти тежа на съвестта и ще идвам като призрак да те плаша! :blum:

:rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Quid написа:кво и е на тарифата
като за приятели е
Щом е, за да тръгна разговора, става! :blum:
ми така е:-)
да не мислиш че ми се занимава с тва
изобщо не ми се занимава ама си казах
що да не му помогна на човека:rotfl24:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:що да не му помогна на човека...:rotfl24:
...срещу съответното заплащане... :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Quid написа:може да платиш и в тва

Да знаеш, че ако умра от смях заради теб, ще ти тежа на съвестта и ще идвам като призрак да те плаша! :blum:

:rotfl24:
споко
аз не сънувам
почти не сънувам
да спиш и да сънуваш е баси и лукса
никво време няма за спане:-)

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Quid написа:що да не му помогна на човека...:rotfl24:
...срещу съответното заплащане... :rotfl24:
нещо такова
но и ти трябва да проявиш разбиране
е то не може само изваждане
аз забравих кво е тва събиране :rotfl24:

сега сериозно
много други бонуси има офертата ми но тва е в анекса:blum:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа: споко
аз не сънувам
почти не сънувам
да спиш и да сънуваш е баси и лукса
никво време няма за спане:-)
Ето ти един поздрав по темата!

П.П. Е, не те иддентифицирам с "Мими", ама пък Жоро Минчев е готин с текстовете си! :grin:
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...

Щото има доста примери на хубави идеи (даже работещи на някои места ... Япония) да не получат разпространение (на други... Европата - не говоря за WiMAX)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...

Щото има доста примери на хубави идеи (даже работещи на някои места ... Япония) да не получат разпространение (на други... Европата - не говоря за WiMAX)
Т.е. съветваш да се поизчака някоя и друга годинка, докато навлезе тотално (или бъде отхвърлено тотално) и се стабилизира като система?
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Какво значи струва ли си?

Аз лично съм на мнение, че все още има много път да се извърви докато безжичните мрежи станат безопасни и надеждни колкото жичните/оптичните. Но бъдещето е там, определено. Всичко ще е една гигантска мрежа. ...:
Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:
ELBI написа:Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...

Т.е. съветваш да се поизчака някоя и друга годинка, докато навлезе тотално (или бъде отхвърлено тотално) и се стабилизира като система?
Според мен ще стане - това е обещаващо, но в тези сфери винаги има някакъв процент риск...

Зависи защо точно питаш. Ако е за инвестиция - нищо чудно да се изкарат добри пари от това. Ако е за лично ползване - като се изчака, ще има по-приемливи цени и куп други екстри...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
Не казвам че гръбнаците ще са безжични в близко бъдеще (макар да е примамливо като идея заради спестяването на сума ти копане, кинти и прочее). Просто мрежата ще е навсякъде. Скоро. Няма да е нужно да си боднат/завързан за някое конкретно място както е сега в почти 99%. А това ще го даде само въздушния пренос. Друг е въпросът с облъчването, сигурността, полезния товар, скоростите и прочее дивотии. Но нещата вървят натам.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
Не казвам че гръбнаците ще са безжични в близко бъдеще (макар да е примамливо като идея заради спестяването на сума ти копане, кинти и прочее). Просто мрежата ще е навсякъде. Скоро. Няма да е нужно да си боднат/завързан за някое конкретно място както е сега в почти 99%. А това ще го даде само въздушния пренос. Друг е въпросът с облъчването, сигурността, полезния товар, скоростите и прочее дивотии. Но нещата вървят натам.
Абе мисля, че след 10-тина год ще има вече по-сериозни изследвания за облъчване, сигурност и прочее дивотиите. Според мен и в момента не малко проблеми със здравето се дължат на гсм-та и облъчвания. А когато станат още по-интензивни...

Всъщност напълно споделям (и го писах), че бъдещето ще е комбинация от оптика, сателити и безжични.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

kapincho написа:
Така наречения Triple Play (три в едно, шведска тройка - както искаш го наречи). Рекламата си е реклама - най-по-още по- и т.н. И тази тройка като 3G в мобилките има още хляб да изяде докато стане за ползване, но си трябват и първопроходци. На времето мутрите се редяха на опашка за мобифони по 3600 марки за покритие в 4 града. Сега знаете как е. Казах покритие та се сетих. Много лесно се покриват хора (нямам предвид ОНОВА покриване). Боцкаш една станция на Копитото и си покрил 2 200 000 души. Друг е въпросът, че могат да я ползват едновременно 30 човека. Фирмичката е малка, но амбициозна, доколкото познавам ключовия персонал (рожба на Мобиком). Както се казва - да им пожелаем успех!
Трипъл Плей е услуга, WiMAX е протокол. Трипъл плей може да се предлага чрез Уаймакс, (макар аз лично да съм скептик) но може да се предлага и чрез коаксиален кабел, UTP иначе казано- жично. Прав си, че има много хляб да яде, но то си го яде хляба по разни курорти, по малки населени места или хотелски комплекси. Там където някой доставчик на кабелна телевизия(най- често СКАТ и MSAT) е единствения, който въобще прокарва жичка. Пампорово, Боровец, Велинград, почти цялото черноморие, Врачанско са съвсем реални клиенти на трипълплея. БТК издевателства над тия хора и много скоро ще духа супата в куп области.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Да казвам ли, че мисля точно като вас двамата се чудя или си е ясно отнапред?
И ЕЛБИ, аз не мисля че е архаично мислене да казваш че кабелните комуникции, даже по мед, са отживелица. Мисля, че ще си съжителстват още много дълго време, ако не и вечно. Сигурност и скорост са преимущества, които не могат лесно да се пренебрегнат.
Публикувай отговор