Въпрос към IT специалистите!!!
- сър Айвънхоу
Въпрос към IT специалистите!!!
Какво ви е мнението за това? Струва ли си?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Re: Въпрос към IT специалистите!!!
Мнението ми е, че това е бъдещето на комуникациите. Един ден всички телекоми ще предлагат само това. Никой няма да може да ти каже дали си струва, защото ако си платиш за услугата, ще бъдеш един от малцината. В света.сър Айвънхоу написа:Какво ви е мнението за това? Струва ли си?
Пробвай. И после пиши
- сър Айвънхоу
Абе, то трябваше да допиша и:Green Light написа:Мнението ми е, че това е бъдещето на комуникациите. Един ден всички телекоми ще предлагат само това. Никой няма да може да ти каже дали си струва, защото ако си платиш за услугата, ще бъдеш един от малцината. В света.
Пробвай. И после пиши
"А знае ли някой тарифите?"
Ама нали съм си заспа!
Защото в сайта на тия пичове цени няма!!!:(
Последно промяна от сър Айвънхоу на 16.10.07, 16:56, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Bella Ciao
Какво значи струва ли си?
Аз лично съм на мнение, че все още има много път да се извърви докато безжичните мрежи станат безопасни и надеждни колкото жичните/оптичните. Но бъдещето е там, определено. Всичко ще е една гигантска мрежа. И ние ще сме част от нея. Спомних си Илион и Олимп на Симънс. Инфосферата и вградените функции. Мдам. Интересно ще е и тогава да се живее. Ако успеем да се добутаме дотам преди да си прережем гръкляните на умните си и гениални главици. То в книгите всъщност си ги бяхме прерязали и се правеше опит отново да го направим.
Аз лично съм на мнение, че все още има много път да се извърви докато безжичните мрежи станат безопасни и надеждни колкото жичните/оптичните. Но бъдещето е там, определено. Всичко ще е една гигантска мрежа. И ние ще сме част от нея. Спомних си Илион и Олимп на Симънс. Инфосферата и вградените функции. Мдам. Интересно ще е и тогава да се живее. Ако успеем да се добутаме дотам преди да си прережем гръкляните на умните си и гениални главици. То в книгите всъщност си ги бяхме прерязали и се правеше опит отново да го направим.
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:56, променено общо 1 път.
- сър Айвънхоу
Благодаря ти за изчерпателния отговор! И аз подозирах нещо подобно, но все пак не разбирам много от тези неща (въпреки, че имам техническо образование, ама отдавна съм изтървал новостите).kapincho написа:Така наречения Triple Play (три в едно, шведска тройка - както искаш го наречи). Рекламата си е реклама - най-по-още по- и т.н. И тази тройка като 3G в мобилките има още хляб да изяде докато стане за ползване, но си трябват и първопроходци. На времето мутрите се редяха на опашка за мобифони по 3600 марки за покритие в 4 града. Сега знаете как е. Казах покритие та се сетих. Много лесно се покриват хора (нямам предвид ОНОВА покриване). Боцкаш една станция на Копитото и си покрил 2 200 000 души. Друг е въпросът, че могат да я ползват едновременно 30 човека. Фирмичката е малка, но амбициозна, доколкото познавам ключовия персонал (рожба на Мобиком). Както се казва - да им пожелаем успех!
П.П. А днес във вестниците прочетох, че собственика на таз фирмичка е Краси Стойчев. Направо не повярвах, че тоз човек е още в бизнеса... Явно умно момче излезе...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици?Quid написа:експертното ми мнение е срещу 500 евро:blum:
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Сериозна ти е ОФФертата... разбрах, ама тарифата ти нещо куца!Quid написа:ползвам безжичен интернет точно една петилеткатака че офертата ми е сериозна за разлика от твойта:blum:
Bella Ciao
Bella Ciao
цифрата показва за сериозно отношение по въпросасър Айвънхоу написа:Сериозна ти е ОФФертата... разбрах, ама тарифата ти нещо куца!Quid написа:ползвам безжичен интернет точно една петилеткатака че офертата ми е сериозна за разлика от твойта:blum:
може да чуеш,видиш и пипнеш дори безжичния интернет
цялата технология я виждаш как бачка
иначе - чули видели някой казал.....
няма такова нещо
всичко е на длан:-)
кво и е на тарифата
като за приятели е
колкото да тръгне разговора:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Piqndurnik
В тонгийски па-анги не щеш ли?сър Айвънхоу написа:А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици?Quid написа:експертното ми мнение е срещу 500 евро:blum:
Едно време се майтапехме, че ще ставаме придворни програмисти на Тонга. Само дето бяхме много грозни - там красив мъж бил от 120кг. нагоре.
Наздраве 
мое да сме грозни ама сме умни:blum:Piqndurnik написа:В тонгийски па-анги не щеш ли?сър Айвънхоу написа:А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици?Quid написа:експертното ми мнение е срещу 500 евро:blum:
Едно време се майтапехме, че ще ставаме придворни програмисти на Тонга. Само дето бяхме много грозни - там красив мъж бил от 120кг. нагоре.
- сър Айвънхоу
В тонгийски па-анги не щеш ли?Piqndurnik написа:А може ли да ги зиплатя в монголски тугрици?
[/quote]
Хубаво е човек да има алтернатива в твърдите валути. Защото гледай сега как долара пада, а златото било безперспективно.
А има и някои и други добри валути: виетнамски донги, албански леки и други подобни екзотични валути - т.е. щом са екзотични, значи са много ценни... например за колекционерите!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Щом е, за да тръгна разговора, става!Quid написа:кво и е на тарифата
като за приятели е
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Да знаеш, че ако умра от смях заради теб, ще ти тежа на съвестта и ще идвам като призрак да те плаша!Quid написа:може да платиш и в тва
:lol:
а може едно телефонче с ябълка да ми подариш
те вървят към 500е някъде
Bella Ciao
Bella Ciao
ми така е:-)сър Айвънхоу написа:Щом е, за да тръгна разговора, става!Quid написа:кво и е на тарифата
като за приятели е
да не мислиш че ми се занимава с тва
изобщо не ми се занимава ама си казах
що да не му помогна на човека:rotfl24:
- сър Айвънхоу
...срещу съответното заплащане...Quid написа:що да не му помогна на човека...
Bella Ciao
Bella Ciao
спокосър Айвънхоу написа:Да знаеш, че ако умра от смях заради теб, ще ти тежа на съвестта и ще идвам като призрак да те плаша!Quid написа:може да платиш и в тва
:lol:
а може едно телефонче с ябълка да ми подариш
те вървят към 500е някъде
аз не сънувам
почти не сънувам
да спиш и да сънуваш е баси и лукса
никво време няма за спане:-)
нещо таковасър Айвънхоу написа:...срещу съответното заплащане...Quid написа:що да не му помогна на човека...
но и ти трябва да проявиш разбиране
е то не може само изваждане
аз забравих кво е тва събиране
сега сериозно
много други бонуси има офертата ми но тва е в анекса:blum:
- сър Айвънхоу
Ето ти един поздрав по темата!Quid написа: споко
аз не сънувам
почти не сънувам
да спиш и да сънуваш е баси и лукса
никво време няма за спане:-)
П.П. Е, не те иддентифицирам с "Мими", ама пък Жоро Минчев е готин с текстовете си!
Bella Ciao
Bella Ciao
Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...сър Айвънхоу написа:Какво ви е мнението за това? Струва ли си?
Щото има доста примери на хубави идеи (даже работещи на някои места ... Япония) да не получат разпространение (на други... Европата - не говоря за WiMAX)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Т.е. съветваш да се поизчака някоя и друга годинка, докато навлезе тотално (или бъде отхвърлено тотално) и се стабилизира като система?ELBI написа:Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...
Щото има доста примери на хубави идеи (даже работещи на някои места ... Япония) да не получат разпространение (на други... Европата - не говоря за WiMAX)
Bella Ciao
Bella Ciao
Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...Remmivs написа:Какво значи струва ли си?
Аз лично съм на мнение, че все още има много път да се извърви докато безжичните мрежи станат безопасни и надеждни колкото жичните/оптичните. Но бъдещето е там, определено. Всичко ще е една гигантска мрежа. ...:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Според мен ще стане - това е обещаващо, но в тези сфери винаги има някакъв процент риск...сър Айвънхоу написа:Т.е. съветваш да се поизчака някоя и друга годинка, докато навлезе тотално (или бъде отхвърлено тотално) и се стабилизира като система?ELBI написа:Определено. Това бе известно, че ще стане/става още преди 2 години, когато се кандидатстваше за лицензи... Разбира се, ще видим дали и какви пари ще застанат зад тази идея и нейното изпълнение...
Зависи защо точно питаш. Ако е за инвестиция - нищо чудно да се изкарат добри пари от това. Ако е за лично ползване - като се изчака, ще има по-приемливи цени и куп други екстри...
Не казвам че гръбнаците ще са безжични в близко бъдеще (макар да е примамливо като идея заради спестяването на сума ти копане, кинти и прочее). Просто мрежата ще е навсякъде. Скоро. Няма да е нужно да си боднат/завързан за някое конкретно място както е сега в почти 99%. А това ще го даде само въздушния пренос. Друг е въпросът с облъчването, сигурността, полезния товар, скоростите и прочее дивотии. Но нещата вървят натам.ELBI написа:Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
Абе мисля, че след 10-тина год ще има вече по-сериозни изследвания за облъчване, сигурност и прочее дивотиите. Според мен и в момента не малко проблеми със здравето се дължат на гсм-та и облъчвания. А когато станат още по-интензивни...Remmivs написа:Не казвам че гръбнаците ще са безжични в близко бъдеще (макар да е примамливо като идея заради спестяването на сума ти копане, кинти и прочее). Просто мрежата ще е навсякъде. Скоро. Няма да е нужно да си боднат/завързан за някое конкретно място както е сега в почти 99%. А това ще го даде само въздушния пренос. Друг е въпросът с облъчването, сигурността, полезния товар, скоростите и прочее дивотии. Но нещата вървят натам.ELBI написа:Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
Всъщност напълно споделям (и го писах), че бъдещето ще е комбинация от оптика, сателити и безжични.
- Green Light
Трипъл Плей е услуга, WiMAX е протокол. Трипъл плей може да се предлага чрез Уаймакс, (макар аз лично да съм скептик) но може да се предлага и чрез коаксиален кабел, UTP иначе казано- жично. Прав си, че има много хляб да яде, но то си го яде хляба по разни курорти, по малки населени места или хотелски комплекси. Там където някой доставчик на кабелна телевизия(най- често СКАТ и MSAT) е единствения, който въобще прокарва жичка. Пампорово, Боровец, Велинград, почти цялото черноморие, Врачанско са съвсем реални клиенти на трипълплея. БТК издевателства над тия хора и много скоро ще духа супата в куп области.kapincho написа:Така наречения Triple Play (три в едно, шведска тройка - както искаш го наречи). Рекламата си е реклама - най-по-още по- и т.н. И тази тройка като 3G в мобилките има още хляб да изяде докато стане за ползване, но си трябват и първопроходци. На времето мутрите се редяха на опашка за мобифони по 3600 марки за покритие в 4 града. Сега знаете как е. Казах покритие та се сетих. Много лесно се покриват хора (нямам предвид ОНОВА покриване). Боцкаш една станция на Копитото и си покрил 2 200 000 души. Друг е въпросът, че могат да я ползват едновременно 30 човека. Фирмичката е малка, но амбициозна, доколкото познавам ключовия персонал (рожба на Мобиком). Както се казва - да им пожелаем успех!сър Айвънхоу написа:Какво ви е мнението за това? Струва ли си?
- Green Light
Да казвам ли, че мисля точно като вас двамата се чудя или си е ясно отнапред?Remmivs написа:Не казвам че гръбнаците ще са безжични в близко бъдеще (макар да е примамливо като идея заради спестяването на сума ти копане, кинти и прочее). Просто мрежата ще е навсякъде. Скоро. Няма да е нужно да си боднат/завързан за някое конкретно място както е сега в почти 99%. А това ще го даде само въздушния пренос. Друг е въпросът с облъчването, сигурността, полезния товар, скоростите и прочее дивотии. Но нещата вървят натам.ELBI написа:Абе все ми се струва (но може да е и архаично мислене), че оптиката няма да изчезне, а ще бъде нещо от рода на телефона. Вече в щатите кабеларките са на оптика и имаш и тиви, и интернет и всичко на некви суперскорости... и те ще се увеличават. Безжичните ще са най-вероятно за някои приложения, вкл и за отдалечените места, където ще има сателитна връзка до някаква станция и там - безжични (терен, скъпоструващи за изграждане кабели и т.н.). Ала ще си има безжични и по градове и паланки. Просто ще са с ограничен капацитет. Може би...
И ЕЛБИ, аз не мисля че е архаично мислене да казваш че кабелните комуникции, даже по мед, са отживелица. Мисля, че ще си съжителстват още много дълго време, ако не и вечно. Сигурност и скорост са преимущества, които не могат лесно да се пренебрегнат.