За оФцете и пастиря...

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа: Знаех си аз :rotfl24::rotfl24:
Глей ся, мойто четене си беше чиста инвестиция, така че и аз съм правела пари, ама бъдещи :blum:

П.П. Нещо сериозно.. Още не мога да определя, дали някои хора от типа на Кошлуков и някои мои колеги, дето сега са книгоиздатели и видни бизнесмени, дето ги показват ката ден по телевизиите (Бог да прости един конкретен:(), а тогава се бореха за участие в студентския съвет, облечени с пуловерчета от домашна вълна и със силен провинциален акцент, са ми симпатични или антипатични :huhthink: Дали трябва да се радвам, че наборите ни - политици се родиха тогава, или да се ядосвам, че някои хора просто яхнаха вълната? Не иронизирам, действително се чудя :eek:
Кошлуков ми беше антипатичен още тогава и си остана така до днес.
Обаче защо не мога да се сетя друг политик, дето да се е родил тогава? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

Искам нещо наистина много последно да ти кажа, на теб точно, и не е свързано с конкретния ти постинг.

БоЕВ, първото нещо, чрез което един народ започва да се самоопределя като нация, това е културата, неговата си собствена култура, и оттук - образованието.
В момента у нас има една много основна разлика между здравеопазването и образованието. И тя е, че каквото и да става, каквото и да се говори за медиците, каквито и батаци да има в тази система, няма опасност да се реши негласно, бавничко да се утаи мнението, че от здравеопазване практически няма нужда.
За образованието не е така (за науката пък съвсем, а културата е доста сложно нещо и няма да го бистрим сега).
Начинът една нация да знае миналото си (както и да го знае), да иска да знае за себе си, да се мисли като такава, е чрез образованието.
Казвам ти го, защото си от тези, които милеят за нацията ни.

Мен самата много не ме е еня за нацията. Но ми е болно за хората й, които все повече не могат да вдигнат поглед от магазините. И голяма част от тях май вече и не подозират, че има нещо отвъд това - защото тези, които е трябвало да им го покажат, са натикани някъде най-долу в йерархията на авторитетите.
И аз вече съвсем най-последно...:lol:

Имаше тука едно разумно мнение, че трябва да се уволнят всички, и след това да се назначат с конкурс. 650лв. според мен е малка заплата, 790 - също. Нямам ясна представа, каква заплата му трябва на човек, за да се почувства горе-долу добре платен, но по мои наблюдения минимума към днешнея ден е 1500 - 2000лв. - все пак става въпрос за гарантирана редовна заплата.ОК- значи - реформи, заплати както си трябва и т.н. Образованието е важно.

Обаче тази стачка за мен е нелепа простотия. Да речем - налеят се парите - обаче хората ще си останат същите, защото в пазарлъка се включва и това да не ги уволняват. Да, верно, във всяко училище има поне 2-3-ма дето заслужават, но това е всичко. Така просто се харчат прекалено много пари, и то не по предназначение.:winkw:

И не на последно място - не мога да приема, че хората, дето "запалват искрата", "носят пред нас факлата на познанието", " са най-интелигентните и най-отговорни хора в Бг"(цитирам дочути и прочетени реплики в последните дни), ми подхождат като мутри. Имала съм си работа с разни, дето се мутреят и изнудват, и честно казано трудно правя разликата. Та - за какво ставаше въпросТ?:(
jazz

Мнение от jazz »

4avdar4e написа:
човек от каквото бяга - това го настига
все уча, ама така ми се пада, като съм прост :lol:
а по сериозната ти част - не ми пука. наистина.
всеки се оправя, както може
те са ми безразлични
за Бритни ми пука повече :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Кошлуков ми беше антипатичен още тогава и си остана така до днес.
Обаче защо не мога да се сетя друг политик, дето да се е родил тогава? :huhthink:
Ми пък аз го слушам с удоволствие в неговото предаване, когато се сетя по коя телевизия е и от колко часа е :rotfl24:
Аз не говорех за други политици, абе, мисля си за едни хора, дето в "5 по Рихтер" са много активни, пък и хубаво говорят за литература и култура... Уффф, айде, да не уточнявам. Само ще спомена, пък ти ще се сетиш: Ясен и Ангел, чудесни български имена.:winkw:

П.П. И двамата ги има в кака Вики:shy: Мислата ми беше за ползите от стачката ..
Последно промяна от 4avdar4e на 19.10.07, 23:42, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

suaganyogo написа: човек от каквото бяга - това го настига
все уча, ама така ми се пада, като съм прост :lol:
а по сериозната ти част - не ми пука. наистина.
всеки се оправя, както може
те са ми безразлични
за Бритни ми пука повече :lol:
И на мен. Ама и за Бритни не ми пука :kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Кошлуков ми беше антипатичен още тогава и си остана така до днес.
Ми пък аз го слушам с удоволствие в неговото предаване, когато се сетя по коя телевизия е и от колко часа е :rotfl24:
Аз не говорех за други политици, абе, мисля си за едни хора, дето в "5 по Рихтер" са много активни, пък и хубаво говорят за литература и култура... Уффф, айде, да не уточнявам. :shy:
Това пък никога не съм го гледала и няма да се сетя за кого говориш. Ама тия не са ли по-мънички? :shy:
Него поне знаеш ли го по коя телевизия е? :blum:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Това пък никога не съм го гледала и няма да се сетя за кого говориш. Ама тия не са ли по-мънички? :shy:
Него поне знаеш ли го по коя телевизия е? :blum:
Аз си коригирах малко по-горното мнение, в твоя чест :pray: Допълних го, след едно известно мислене..
ТВ 7
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Аз не говорех за други политици, абе, мисля си за едни хора, дето в "5 по Рихтер" са много активни, пък и хубаво говорят за литература и култура... Уффф, айде, да не уточнявам. Само ще спомена, пък ти ще се сетиш: Ясен и Ангел, чудесни български имена.:winkw:

П.П. И двамата ги има в кака Вики:shy: Мислата ми беше за ползите от стачката ..
Аха, мисля, че се сетих, но Ангел наистина е доста по-малък.

От онази стачка? Знаеш ли, раздвоена съм. Пък и не съм следила много кое накъде се разпълзя оттам.
Зависи в какви посоки ще ги търсим тези ползи.
А и крилатата фраза за революцията и децата също може да се чете по много начини.
:huhthink:
Сега ти пожелавам лека нощ със сладко сладкоспящо бебе! :kiss:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:
Аз затова не исках да повдигам въпроса, щото е спорен..

Ква лека нощ, като любимият с любимото предаване е отново в БНТ :grin:

П.П. А Прокопи спи от 20 ч., хапна, раздаде на кого се сети усмивки и отплува. Той е пич :winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

suaganyogo написа: човек от каквото бяга - това го настига
Чета си аз кротко и безметежно с кафето в неделя сутрин (само аз съм във форума, други няма) и изведнъж ме цапардосва мъдрата ти мисъл и само искам да я допълня: "Има неща, които искаме да задържим - те отлитат. Други не искаме да задържим - те ни следват. Така е то" , както е казал Вонегът, великия пич. :cool:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Чета си аз кротко и безметежно с кафето в неделя сутрин (само аз съм във форума, други няма)
Събота е бе, Верче. И не си сама във форумЪ :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Събота е бе, Верче. И не си сама във форумЪ :lol:
:shy: Божкееее :lol: вопще не съм в час... :lol:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа: В момента у нас има една много основна разлика между здравеопазването и образованието. И тя е, че каквото и да става, каквото и да се говори за медиците, каквито и батаци да има в тази система, няма опасност да се реши негласно, бавничко да се утаи мнението, че от здравеопазване практически няма нужда.
За съжаление, това не е точно така. Все повече се увеличава процента на българите стигнали дъното на невежеството, с нулева здравна култура и склонни да се самолекуват, да бродят по шамани, знахари, врачки, билкари, екстрасенси, биоенерголечители и т.н. , но не и при лекари.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: :shy: Божкееее
Като сме сами може да ми казваш Ангеле... :cool:
Последно промяна от Ън на 20.10.07, 08:49, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Като сме сами може да ми казваш Ангеле... :cool:
:cool: Да не мъ бие Ния после задето фамилиарнича :cool:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: :cool: Да не мъ бие Ния после задето фамилиарнича :cool:
Що, ти не носиш ли на бой? :lol:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
Знам ли, може и да нося... ако не използва тиган или нещо друго, може и да изтърпя.
Бе ша изтърпя аз... Ангеле :lol:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
[unknown] написа:
Знам ли, може и да нося... ако не използва тиган или нещо друго, може и да изтърпя.
Бе ша изтърпя аз... Ангеле :lol:
Ха-ха, нали си далече, кво се плашиш. :grin:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Ха-ха, нали си далече, кво се плашиш. :grin:
Аз съм далече, ти му мисли... :blum:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Аз съм далече, ти му мисли... :blum:
Малко огън и жупел над главата- кво па толкоз... :lol:

П.П. Ако познаваше Ния, щеше да знаеш, че над главатами винаги е спокойно. :lol:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
vyara написа: Аз съм далече, ти му мисли... :blum:
Малко огън и жупел над главата- кво па толкоз... :lol:

П.П. Ако познаваше Ния, щеше да знаеш, че над главатами винаги е спокойно. :lol:
Бравос! Да се надяваме, че никой не ми се връзва на глупостите (:kiss: за Ния). :cool:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Бравос! Да се надяваме, че никой не ми се връзва на глупостите (:kiss: за Ния). :cool:
Що пък глупости, просто си се майтапим... :cool:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Нещо друго ми направи впечатление тези дни- учителите скочиха, че обещаваното увеличение на заплатите от правителството е за целия сектор и разделяйки го с помощния персонал (чистачки, библиотекарки и т.н.), ще е много по- малко отколкото правителството обещава. Демек, поредната манипулация било...
Та по тоя повод се замислих- аз по- прост ли съм, че сам си чистя кабинета и нямам чистачка? Нямам и сестра, та си върша сам и сестринската работа. Та така.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа: В момента у нас има една много основна разлика между здравеопазването и образованието. И тя е, че каквото и да става, каквото и да се говори за медиците, каквито и батаци да има в тази система, няма опасност да се реши негласно, бавничко да се утаи мнението, че от здравеопазване практически няма нужда.
За съжаление, това не е точно така. Все повече се увеличава процента на българите стигнали дъното на невежеството, с нулева здравна култура и склонни да се самолекуват, да бродят по шамани, знахари, врачки, билкари, екстрасенси, биоенерголечители и т.н. , но не и при лекари.
Невежеството? :huhthink:

Не, не, край, повече няма да се обаждам по тази тема.
Моля ако прегреша още веднъж, някой да ме предаде на Хагския трибунал.
Или каквото друго там мъчение се сетите. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Кво се почесваш? :lol: Говоря ти, че процента на невежите българи се увеличава. Толкова невежи, че дори към здравето си се отнасят неадекватно. Нима не съм ясен? :?

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Кво се почесваш? :lol: Говоря ти, че процента на невежите българи се увеличава. Толкова невежи, че дори към здравето си се отнасят неадекватно. Нима не съм ясен? :?
Напротив, пределно ясен си. :lol:
Исках да подчертая една връзка, която ти може би неволно направи, но няма да доуточнявам повече.
Очаквам призовка от Трибунала. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Исках да подчертая една връзка, която ти може би неволно направи, но няма да доуточнявам повече.
Добре, разбрахме се, че аз съм ясен, но ти не си. :blum: Хайде поясни- къф трибунал, кфи пет лева... :lol:

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Аз нещо не разбирам.. Или щото гледах ТВ до 3... Каква е връзката между образованието и здравната култура?:dunno:

П.П. Абе, на невежество как е положителното - вежество?:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Добре, разбрахме се, че аз съм ясен, но ти не си. :blum: Хайде поясни- къф трибунал, кфи пет лева... :lol:
Хагския бе, онзи с престъпленията против човечеството, дето ще ме давате на него, понеже не спирам да меля по темата.

А иначе връзката беше за това как невежеството/необразоването рефлектира навсякъде. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Аз нещо не разбирам.. Или щото гледах ТВ до 3... Каква е връзката между образованието и здравната култура?:dunno:

Е, как пък да няма връзка, айде ся... :lol:

П.П. Знание.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
4avdar4e написа:

Е, как пък да няма връзка, айде ся... :lol:

П.П. Знание.
Тъй де, тъй де... :-)
Та за какво говорехме всъщност?
А, да, дали Капинчо ще си чисти днес градината или не. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Хагския бе, онзи с престъпленията против човечеството, дето ще ме давате на него, понеже не спирам да меля по темата.
Абе, знам кой е Хагския трибунал, ама не знаех, че някой иска да те дава на него. :grin:
Мнемозина написа:А иначе връзката беше за това как невежеството/необразоването рефлектира навсякъде. :lol:
Ми, да! А Чавето ми разправя, че нямало ФръСкЪ... :lol:

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Е, как пък да няма връзка, айде ся... :lol:

П.П. Знание.
Ми не знам, бе, питам си.. Примерно защо джипито иска да ми пробута скъпа френска ваксина? Щото съм необразована ли??? Защото ми е ниска здравната култура? Или защото търговците влязоха в храма??

Ей тъй на, питам си.. Лаф да става преди да стане време за следобеден сън :winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 15.12.08, 22:02, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Ми не знам, бе, питам си.. Примерно защо джипито иска да ми пробута скъпа френска ваксина? Щото съм необразована ли??? Защото ми е ниска здравната култура? Или защото търговците влязоха в храма??

Ей тъй на, питам си.. Лаф да става преди да стане време за следобеден сън :winkw:
Третото. :lol:
Рекламата е твърде агресивна в днешният свят. Вчера получих от една фирма дигитална лекция за ползите от нейният продукт. Четиринайсет странички, качили ги на диск. Постарали се... :lol:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа: Но имай предвид, че радикалното лечение също струва пари.
Много, но еднократно!
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:Накой искаха да се запознаят с мнението на учителите... Този сайт е техен... четете!
"Бонбон! Не, благодаря!" :wbee:

Извинявай друже, но това е все едно да четеш мненията за 11-ти Септември в сайт на АлКаида!:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

kapincho написа: Има нещо като шесто чувство. Бях се отказал заради прогнозата, но като гледам, че не вали реших, че ще отида да я нагледам и да си пробвам новата ножица за храсти. След малко тръгвам.

Та за шестото чувство. Тази тема я прескачам, щото ми е много сериозна и стана много дълга, а аз й изпуснах края. И точно преди да клопна компа за да си събирам багажа решавам все пак да надникна и попадам точно на този пост. Ха, кажете ми какво е това?
Знак от съдбата да пуснеш тема за шестото чувство и да хващаш греблото. :grin:
Аз започвам да си мисля имам ли какво да напиша по нея. :lol:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

4avdar4e написа:Примерно защо джипито иска да ми пробута скъпа френска ваксина?
забелязвам напоследък, че в аптеката ме питат дали искам това, което лекарят е предписал или по-евтиния еквивалент
странна работа
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Аха.
И какво, оставяме се на течението?

Тук така ми се иска да ви покажа една статия - колкото заради това, което е писано в нея, толкова и заради начина, по който е написана. От вчера насам съм почти обсебена от нея.
Но е много дълга и няма да си го позволя. :lol:
Пускане по течението ще е изпълнение на поставените искания от стачкуващите! Невъзможност да се освободиш от некадърен учител и наплив от некадърници заради високото заплащане. Регламента за назначаване е неясен...
Всъщност, ще ми е интересно да прочета тази статия, всяко мнение по въпроса ме интересува. От предната статия останах много доволен, защото автора потвърди това в което се съмнявах - раздут материал, съревнование по "важност" на определена дисциплина и др. В мен се оформя едно мнение, че ситуацията е ясна за всички учасници - управляващите се правят на разсеяни за да не оберат негативите от реформата, а на заетите в образователната сфера така им изнася. Затова всички предпочитат да се прехласват пред новата дреха на царя, вместо дза го посочат с пръст и да заявят, че царя е гол.
Ако те интересува по-глобален поглед върху създалата се ситуация прочети ТОВА>>> на мен определено ми хареса. Признавам си, не мислех, че може да се стигне до аржентински вариант.
Публикувай отговор