kapincho написа:БоЕВ написа:4avdar4e написа:Благодарение на ниската избирателна активност в София бат Бойко печели пълно болшинство в градския съвет. Туй казАха политическите анализатори

Така е Чаве!
Така стана и с вота за европарламент, така става и в редица други вотове. Мит и грозна лъжа е, че като не грасуваш правиш някакъв избор или пък наказваш някого. Наказваш единствено себе си. Като не гласуваш даваш шанс на разни "лидери" с тоталитарен манталитет - колкото по-малко гласували - толкова по-изразителна победа в %, толкова повече бр. депутати, общински съветници и тн.
Траях, траях, разчитах на Рем да ми защити позицията и той го прави едно към едно сякаш ми чете мислите, ама ще окна и аз.
Ма защо смятате, че като не гласувам аз си мисля, че правя избор или, че наказвам някого. Това малко като едно време по литература, дето едни мастити критици си вадеха хляба като казваха какво искал да каже автора.
Аз го виждам така:
Играе се футболен мач. В съблекалните треньорите се целуват и се псуват в зависимост от това кой на кого какво дал или обещал. На разкаляния терен някакви сакати дебилни играчи падат, стават, ритат се, после се прегръщат. Правила няма - можеш да извадиш и да изядеш окото на някого - цялата публика ще види, но не и съдията. Отстрани видиотена и озверена публика скача с лозунги, пее песни или пали пейките. За да е по-интересно отборите на терена не са два, ами за две лиги.
Е, и искате от мен да се включа в тази вакханалия със самочувствито, че от мен зависи нещо. Ами не зависи, щото простотията винаги е била мнозинство, особено на нашата спортна площадка.
Не мога да напусна стадиона, щото наоколо са само стадиони и те също не ми харесват. Е, от края на мача зависело колко ще продават семките и билетите през следващия сезон. Ами аз съм се фокусирал върху това, каквато и да е цената, моето семейство да може да си я позволи.
Ами това е, какъв избор, какви наказания.