Малллииии

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Нищо няма да видиш!:grin:
Само след 18месеца ББ е премиер и келфайда от мнозинството.:cool:
Според мен няма да чака толкова много! На пролет най-късно ще има избори!
ББ е яхнал вълната и няма да чака толкова дълго. Още по-малко пък покровителите му!

А мнозинството в София му е необходимо, за да може да си краде на воля! :winkw:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

сър Айвънхоу написа:
ББ е яхнал вълната и няма да чака толкова дълго. Още по-малко пък покровителите му!

В интересно време живеем и с интересни разбирания.:-)

Дали ще е напролет или по-късно истината е една - ще се измъкне типично по борисовски, без да поеме грам отговорност.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:33, променено общо 1 път.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ами аз съм се фокусирал върху това, каквато и да е цената, моето семейство да може да си я позволи.

Ами това е, какъв избор, какви наказания.
аз го докрепям това:-)
и в допълнение да кажа
че благодарение на смесения ми етнос
си имам и резервен стадион
там сега стават интересни неща:grin:[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
latrevw написа:да, но аз не съм съгласна вие да си стоите по къщите, а само циганята и няма да казвам кои да ходят да гласуват, ами не заслужавам това пък:(
А ние заслужаваме ли тези карикатури да бъдат предмет на нашия избор? Нима негласуването също не е вид избор.
Имаше 40 и кусур кандидати за кмет. Нито един ли не ти хареса?
Щом не се гласувал - нямаш право да се жалиш през идните 4 години какво не ти харесва в София, какви са ит данъците, чисто ли е или не, спира ли ти водата заради повреди и т.н.
Иначе е вид избор, да. Тероетично погледнато.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Имаше 40 и кусур кандидати за кмет. Нито един ли не ти хареса?
Щом не се гласувал - нямаш право да се жалиш през идните 4 години какво не ти харесва в София, какви са ит данъците, чисто ли е или не, спира ли ти водата заради повреди и т.н.
Стига бе! Не ме разсмивай! Ще разчитам на вас да се оплаквате, щом аз нямам това право. Поводи ще има. :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
latrevw написа:ами за мен не е, но този спор вече няколко пъти май сме го водили

много е прав калиострото, 70% - за какво говорим? нямаш право да ги наричаш карикатури, защото един вид ти се съгласяваш и даже избираш тези карикатури
Имам, разбира се. И ще ги наричам. :blum: Истината не се нуждае от вот. А за това кой и как ни управлява, вече цитирах Шоу. Истината е, че политиката е мръсна работа. У нас е направо воняща. Защо да искам да имам нещо общо с това? Защо просто да не върша това, което мога и така да помагам на страната си?
Аз от снощи съм бясна, заради ББ, така че с твоите цитати (винаги подходящи) хич не ме успокояваш.
Политиката навсякъде е мръсна работа и сега ще си живеем в кочина, щото пича Бойко изобщо не знае за какво става дума при управлението на един град.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:

Като мислиш(те) така, да питам, какъв е смисълът на вчерашния вот? Да похарчим едни държавни (наши) пари. Ми погледни го от тази страна - поради ниската активност няма да има балотаж. Няма да похарчим още едни пари.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

добрутро Безобидна
но кажи ми ти
гласувалите като имат право да се оплакват
ква е файдата а?
ББ-king сигурно ще се разплаче унижен
ще хвърли ключовете от кметството и ще се върне в пожарната мммм?
Последно промяна от Kent на 29.10.07, 10:42, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Политиката навсякъде е мръсна работа и сега ще си живеем в кочина, щото пича Бойко изобщо не знае за какво става дума при управлението на един град.
Щото сладурчето със синьото сърчице много наясно ли?? :huhthink:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

kapincho написа:Траях, траях, разчитах на Рем да ми защити позицията и той го прави едно към едно сякаш ми чете мислите, ама ще окна и аз.

Ма защо смятате, че като не гласувам аз си мисля, че правя избор или, че наказвам някого. Това малко като едно време по литература, дето едни мастити критици си вадеха хляба като казваха какво искал да каже автора.

Аз го виждам така:

Играе се футболен мач. В съблекалните треньорите се целуват и се псуват в зависимост от това кой на кого какво дал или обещал. На разкаляния терен някакви сакати дебилни играчи падат, стават, ритат се, после се прегръщат. Правила няма - можеш да извадиш и да изядеш окото на някого - цялата публика ще види, но не и съдията. Отстрани видиотена и озверена публика скача с лозунги, пее песни или пали пейките. За да е по-интересно отборите на терена не са два, ами за две лиги.
Е, и искате от мен да се включа в тази вакханалия със самочувствито, че от мен зависи нещо. Ами не зависи, щото простотията винаги е била мнозинство, особено на нашата спортна площадка.
Не мога да напусна стадиона, щото наоколо са само стадиони и те също не ми харесват. Е, от края на мача зависело колко ще продават семките и билетите през следващия сезон. Ами аз съм се фокусирал върху това, каквато и да е цената, моето семейство да може да си я позволи.

Хубава аналогия, друже. Прекалено хубава даже.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Имаше 40 и кусур кандидати за кмет. Нито един ли не ти хареса?
Стига бе! Не ме разсмивай! Ще разчитам на вас да се оплаквате, щом аз нямам това право. Поводи ще има. :cool:
С какво те разсмивам?
Особено смешно ще стане, когато ББ се кандидатира и за премиер. И вземе, че спечели.
Защото - без да цитирам никого - аман от месиите, дето си ги избираме всеки път и чакаме да ни "оправят". Щото се гласува за наказание на Х, понеже Y много крал, а моя джоб е празен и ще си остане такъв, ама поне ще направя мръсно на Z.
Голям смях, няма що.

ПП. Разбира се, че ще има поводи. Но и да се оплаквам - полза никакава. Правителство се сваля със стачки, а как се разкарва некадърен кмет?
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 21:45, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Политиката навсякъде е мръсна работа и сега ще си живеем в кочина, щото пича Бойко изобщо не знае за какво става дума при управлението на един град.
Щото сладурчето със синьото сърчице много наясно ли?? :huhthink:
Ами не знам дали е много по-наясно, но знае акк се управляват бюджети и как се координират екипи.
Във всеки случай, както отбеляза графа - избирам по-малкото зло.
Както направих и на президентските избори. С отвращение гласувах направо, ама при мисълта Волен да ми стане президент...
Между другото - оказа се, че доста народ е направил същото. Както и да е, вече няма значение.
annonymus

Мнение от annonymus »

Кент написа:
добрутро Безобидна
но кажи ми ти
гласувалите като имат право да се оплакват
ква е файдата а?
ББ-king сигурно ще се разплаче унижен
ще хвърли ключовете от кметството и ще се върне в пожарната мммм?
Ами много искам да знам как мога да го накарам да хвърли ключовете от кметството и да си ходи където иска, ако съм недоволна от работата му. Пък дали ще плаче от яд и мъка хич не ме е грижа.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Като мислиш(те) така, да питам, какъв е смисълът на вчерашния вот? Да похарчим едни държавни (наши) пари. Ми погледни го от тази страна - поради ниската активност няма да има балотаж. Няма да похарчим още едни пари.
Снощи по ТВ-то сметнАха, че идело реч за превъртането на едни нищо и никакви си 200 млн.:mad: Тва за кампании, плакати, клипове, срещи с почитатели..... Плащането в брой, кеш и на ръка - отделно.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

kapincho написа:
БоЕВ написа:
4avdar4e написа:Благодарение на ниската избирателна активност в София бат Бойко печели пълно болшинство в градския съвет. Туй казАха политическите анализатори :bdance:
Така е Чаве!
Така стана и с вота за европарламент, така става и в редица други вотове. Мит и грозна лъжа е, че като не грасуваш правиш някакъв избор или пък наказваш някого. Наказваш единствено себе си. Като не гласуваш даваш шанс на разни "лидери" с тоталитарен манталитет - колкото по-малко гласували - толкова по-изразителна победа в %, толкова повече бр. депутати, общински съветници и тн.
Траях, траях, разчитах на Рем да ми защити позицията и той го прави едно към едно сякаш ми чете мислите, ама ще окна и аз.

Ма защо смятате, че като не гласувам аз си мисля, че правя избор или, че наказвам някого. Това малко като едно време по литература, дето едни мастити критици си вадеха хляба като казваха какво искал да каже автора.

Аз го виждам така:

Играе се футболен мач. В съблекалните треньорите се целуват и се псуват в зависимост от това кой на кого какво дал или обещал. На разкаляния терен някакви сакати дебилни играчи падат, стават, ритат се, после се прегръщат. Правила няма - можеш да извадиш и да изядеш окото на някого - цялата публика ще види, но не и съдията. Отстрани видиотена и озверена публика скача с лозунги, пее песни или пали пейките. За да е по-интересно отборите на терена не са два, ами за две лиги.
Е, и искате от мен да се включа в тази вакханалия със самочувствито, че от мен зависи нещо. Ами не зависи, щото простотията винаги е била мнозинство, особено на нашата спортна площадка.
Не мога да напусна стадиона, щото наоколо са само стадиони и те също не ми харесват. Е, от края на мача зависело колко ще продават семките и билетите през следващия сезон. Ами аз съм се фокусирал върху това, каквато и да е цената, моето семейство да може да си я позволи.

Интересно сравнение, спор няма.:-)
Самото сравнение с футболен мач издава непознаване на материята...или от треньора и играчите зависи вида и материала на пейките, чистотата на трибуните и безопасността на достъп до съоръжението...

Предварително моля да ме извиниш, защото това което ще кажа не е насочено към теб или някой сруг от клубарите. Но оправданието че, "нищо не зависи от мен" е един опит да се скрие робската същност и овчедушие на народа ни.
Цитат и с него приключвам:

Кажи ми, кажи, бедний народе,

кой те в таз рабска люлка люлее?

Тоз ли, що спасителят прободе

на кръстът нявга зверски в ребрата,

или тоз, що толкоз годин ти пее:

"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Христо Ботев
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: срещи с почитатели..... .
:rotfl24:
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:...............

Христо Ботев
Ще ме прощаваш, Боев, но този патос в случая към днешна дата не е уместен.
Вие, които гласувате просто давате продължение на шоуто и... то си продължава. Какво му променяте? Какво му добавяте? Помагате им да си правят каквото искат. Даже сте по-толерантни и от негласуващите, щото им се връзвате.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:

В интересно време живеем и с интересни разбирания.:-)

Дали ще е напролет или по-късно истината е една - ще се измъкне типично по борисовски, без да поеме грам отговорност.
Нещо да съм казал на тема измъкване?
Просто ти казвам какъв сценарий се разиграва!
Че бат' ти Бойко не става това е ясно, но... :huhthink: пък не се сещам и кой друг става... :dunno:
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:

Христо Ботев
Вие, които гласувате просто давате продължение на шоуто и... то си продължава. Какво му променяте? Какво му добавяте? Помагате им да си правят каквото искат. Даже сте по-толерантни и от негласуващите, щото им се връзвате.
не, вие сте апатични, едно бездействие, не може да доведе до промяна; нещата се случват, трябва да минем през съответния период, колкото повече хора казват, абе от мен нищо не зависи, толкова по-дълъг ще периода на извращенията
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:

Христо Ботев
не, вие сте апатични, едно бездействие, не може да доведе до промяна; нещата се случват, трябва да минем през съответния период, колкото повече хора казват, абе от мен нищо не зависи, толкова по-дълъг ще периода на извращенията
Ами апатична съм. Тези "избори" нищо няма да променят. Не знам какво ще промени нещо. Ако знам, няма да съм апатична.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
сър Айвънхоу написа:

Като мислиш(те) така, да питам, какъв е смисълът на вчерашния вот? Да похарчим едни държавни (наши) пари. Ми погледни го от тази страна - поради ниската активност няма да има балотаж. Няма да похарчим още едни пари.
По принцип най-благото нещо е да участваш в избори! Отличен безлихвен кредит!
Така че... харченето на пари си е съвсем нормално при така създалата се ситуация...
Абе,... карай... и без това до тия пари ние достъп няма да имаме, така че...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: не, вие сте апатични, едно бездействие, не може да доведе до промяна; нещата се случват, трябва да минем през съответния период, колкото повече хора казват, абе от мен нищо не зависи, толкова по-дълъг ще периода на извращенията
А в този контекст да кажеш нещо по въпроса за стачката на учителите, а? Или веднъж палачинката е така, друг път - инаква?? :winkw:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: Ами апатична съм. Тези "избори" нищо няма да променят. Не знам какво ще промени нещо. Ако знам, няма да съм апатична.
ами явно наистина трябва да направят задължително гласуването, барем тогава видите какво ще се промени
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:не, вие сте апатични, едно бездействие, не може да доведе до промяна; нещата се случват, трябва да минем през съответния период, колкото повече хора казват, абе от мен нищо не зависи, толкова по-дълъг ще периода на извращенията
Колко дълго би продължил този период ако просто един ден никой не отиде да гласува за "народните" избраници? Утопия е това, знам. Но и гласуването също е утопия. Съвременна религия. Това е демокрацията.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа: не, вие сте апатични, едно бездействие, не може да доведе до промяна; нещата се случват, трябва да минем през съответния период, колкото повече хора казват, абе от мен нищо не зависи, толкова по-дълъг ще периода на извращенията
А в този контекст да кажеш нещо по въпроса за стачката на учителите, а? Или веднъж палачинката е така, друг път - инаква?? :winkw:
да, палачинката е различна според различната ситуация. въпреки че в случая - да, нали на същото се залага, аз бях против начина, по който протече стачката, а не срещу повишенията и реформите, които искат
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: ами явно наистина трябва да направят задължително гласуването, барем тогава видите какво ще се промени
Да го направят задължително, но преди това да накарат задължително хората във власта да ходят всеки ден на работа, като теб и мен :smackbum:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:
Колко дълго би продължил този период ако просто един ден никой не отиде да гласува за "народните" избраници? Утопия е това, знам. Но и гласуването също е утопия. Съвременна религия. Това е демокрацията.
честно казано, по-реалистично ми се струва, всички да отидат да гласуват, отколкото никой да не отиде...
не ви ли възмущава това, че нещата стават вече откровено нагли; всеки следващи избори са все по-зле; тук купуването на гласове беше толкова явно и без никакъв страх от санкции, че изумях, все едно съм в Ардино или някоя циганска махала
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ами много искам да знам как мога да го накарам да хвърли ключовете от кметството и да си ходи където иска, ако съм недоволна от работата му. Пък дали ще плаче от яд и мъка хич не ме е грижа.
ами аз ако знаех как да ги разкарвам/е
сигурно щях и аз да гласувам
ама няма такава опция
а за Варна специално не гласувах
не само поради горната причина
ами щото ме устройва статуквото засега
а и Кир-Йор-Сан немаше реална конкуренция
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:честно казано, по-реалистично ми се струва, всички да отидат да гласуват, отколкото никой да не отиде...
не ви ли възмущава това, че нещата стават вече откровено нагли; всеки следващи избори са все по-зле; тук купуването на гласове беше толкова явно и без никакъв страх от санкции, че изумях, все едно съм в Ардино или някоя циганска махала
Именно. Това ти показва какъв е реалният интервал на твоя свещен избор. В него се простираш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:По принцип най-благото нещо е да участваш в избори! Отличен безлихвен кредит!
Така че... харченето на пари си е съвсем нормално при така създалата се ситуация...
Нямаме ли?!? Ние сме източникът им бе, друже! Имаме гарантиран и неограничен достъп откъм входа на системата.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Remmivs написа:
А ние заслужаваме ли тези карикатури да бъдат предмет на нашия избор? Нима негласуването също не е вид избор.
Да, показва, че си съгласен със статуквото:-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа: Именно. Това ти показва какъв е реалният интервал на твоя свещен избор. В него се простираш.
ако правилно разбирам какво казваш - значи да си дигам чукалата и да се махам, защото не искам да съм в това пространство
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:33, променено общо 1 път.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:
сър Айвънхоу написа:По принцип най-благото нещо е да участваш в избори! Отличен безлихвен кредит!
Нямаме ли?!? Ние сме източникът им бе, друже! Имаме гарантиран и неограничен достъп откъм входа на системата.
И какво предлагаш? Да не си плащаме данъците ли?
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

сър Айвънхоу написа:
yes!
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:ако правилно разбирам какво казваш - значи да си дигам чукалата и да се махам, защото не искам да съм в това пространство
Не. Това е точно обратното на това, което казвам, макар че понякога и мен ме хващат бесните и си го мисля. Аз мисля така в момента - аз ще правя възможно най-доброто, на което съм способен като гражданин и като трудова сила. Това е единственото полезно нещо, което мога да предложа в момента на родината си. Не искам да участвам повече в мръсните им, шибани, безумни, нагли и отвратителни постановки. Някой ден цялата грамада от гнусна маса ще рухне от собствената си тежест, но не защото някой е избрал правилния кандидат, а защото страната ни ще има момент от хора, които си вършат работата не благодарение на политическата истерия, а въпреки нея. И този момент ще ни движи напред, а не някакви кукли на конци. Аз и ти и всеки, който прави каквото трябва със себе си.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:И какво предлагаш? Да не си плащаме данъците ли?
Не, поне да не плащаме данък идиотщина.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:
сър Айвънхоу написа:
yes!
Супер! И как ще стане?
Bella Ciao
Публикувай отговор