Шизофреник съм

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Шизофреник съм

Мнение от Gaspode »

според една обединена българска банка.
Имам раздвоение на личността. И зарад туй ще си купувам 2 УЕП-а (тва е универсален електронен подпис, да поясня). Един за мен като физическо лице и един за мен като представител на фирмата. Нещо като ако е за мен се подписвам с лявата ръка, а за фирмата с дясната. Добре, че нямам втора фирма, че тогава требе с чепа да се подписвам, сигурно :twisted:
Не мога да разбера защо ми трябват ДВА сертификата след като аз съм ЕДИН? Някой има ли идея?
И като съм почнал с въпросите:

1. Може ли някой да ми обясни чисто технически, с какво сертификат на карта е по-надежден за онлайн комуникация от сертификат на ХДД-то? Умниците от банката обясниха, че "ако някой ви изкопира целия компютър ще има сертификата. Ако преди това е сложил програмка, дето да записва клавиатурата, ще знае и палолите (при мен са 3). Верно, че е малко вероятно, но ПОВЯРВАЙТЕ ми, по-добре е да е на карта сертификата." Е ще повярвам ако ми обяснят защо.

2. Пак мисто технически - с какво издадения от някой регистратор сертификат прави онлайн банкирането по-сигурно от това, с издаден от банката сертификат? Май повтарям въпрос 1...

3. Какво налага сертификата да изтича след 1 година? Освен парите за подновяването...

По-важния въпрос е - от къде на къде някаква фирма ще издава документ, удостоверяващ самоличност? Това не е ли прерогатив на държавата? Ми ако е така, да зема да си сменя и личната карта не в МВР-то, а в офиса на "Аз, брато и аверите". Какво трябва да се направи, за да накараме тъпата държава да издава електронни удостоверения за самоличност (УЕП) на своите граждани? Ей ся се готви смяна на документите с нови - с всяква хуйовина вътре... що там няма да има УЕП? Още повече, че за да ползваш каквато и да е електронна услуга от държавата трябва да имаш УЕП... Нещо ми звучи като държавата да ни е продала на гореупоменатата фирма...

Уфффф. Сори, ама съм още ядосан на тия простотии...

Наистина, има ли някакъв начин да накараме държавата да издава УЕП заедно с личните документи или ще си плащаме на "трети лица" доживот?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ти пък
питаш май каква е основната функция на банките
не, не позна
не е да ти е удобно и сигурно на теб
става въпрос за пари
Звенения

Re: Шизофреник съм

Мнение от Звенения »

Gaspode написа:Наистина, има ли някакъв начин да накараме държавата да издава УЕП заедно с личните документи или ще си плащаме на "трети лица" доживот?
Няяяяяяяяяяяяяма!
Защото началник отдел ЕСГРАОН, има братчед, а братчеда - шурнайка, а на шурнайката третия племенник от втория брак на съседката отгоре, дето и прави маникУра, има фирма, дето се опитва да се наложи на пазара...

Няма още вирТминистерство... :mad:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: Ей ся се готви смяна на документите с нови - с всяква хуйовина вътре... що там няма да има УЕП? Още повече, че за да ползваш каквато и да е електронна услуга от държавата трябва да имаш УЕП...

Наистина, има ли някакъв начин да накараме държавата да издава УЕП заедно с личните документи или ще си плащаме на "трети лица" доживот?

пак ли нови документи, бре!!! тия ни взеха на мезе. иначе нашите л.к. хващат око. една гъркиня скоро се дзвери над моята и ми показа своята - едно смачкано, попълнено на ръка и със залепена снимка картонче, подобно на ученическа карта... смех... ама безплатно, а нашите - извади се от мангизите, българино!

трябва да има уеп, гласувам "за", къде да се подпиша?
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа:трябва да има уеп, гласувам "за", къде да се подпиша?
При шурнайката! :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:пак ли нови документи, бре!!! тия ни взеха на мезе. иначе нашите л.к. хващат око. една гъркиня скоро се дзвери над моята и ми показа своята - едно смачкано, попълнено на ръка и със залепена снимка картонче, подобно на ученическа карта... смех... ама безплатно, а нашите - извади се от мангизите, българино!

трябва да има уеп, гласувам "за", къде да се подпиша?
ще има бе спокойно
пак започва с у и пак е трибуквена дума
не се блъскайте, за всички ще има, многократно при това
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: пак ли нови документи, бре!!!
Мда, с чипче. Срещу 50 кинти. Ако искаш :blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:
ще има бе спокойно
пак започва с у и пак е трибуквена дума
не се блъскайте, за всички ще има, многократно при това
хаха, нема да съ блъскаме. щом обещаваш да има за всички:winkw:
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:

За ядосване си е:mad:

Не ства ли със смяна на банката?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:хаха, нема да съ блъскаме. щом обещаваш да има за всички:winkw:
сърбят ме пръстите да ти напиша, че ще ти предоставя и моя, но едва ли ще ме отмине тази благодат
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа: За ядосване си е:mad:

Не ства ли със смяна на банката?
Ми дори и да става ще е Бременно решение
Мойта е от втората вълна - некой вече от месеци искат УЕП...
А щом е тръгнало, ще стигне до Фсички
И не решава проблема с електронното правигелство...щото там трябва да сменям държавата
та така

А отговори така и не получих... аре поне на техническите някой да отговори (тва не към теб, викам просто в пустотата)

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:
А отговори така и не получих... аре поне на техническите някой да отговори (тва не към теб, викам просто в пустотата)
Викай! Може пък и да ти олекне :rant: При нас все още нищо такова не се чува, ама ще е интерсно ако стане, щот служебни, частни разни сметки по няколко.....Добре, че останахме само с една банка:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:Добре, че останахме само с една банка:grin:
Другите ги продадохте, или ги фалирахте? А колко банки притежавахте? :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
сърбят ме пръстите да ти напиша, че ще ти предоставя и моя...
Засрамете се Милорд!:shy::shy::shy::blum:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:34, променено общо 1 път.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
Две
Изображение

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
Две
Лелеее, и аз да не знам, че познавам видни банкери... :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

kapincho написа:
Gaspode написа: Имам раздвоение на личността.
Не си сам. Един приятел сключи със себе си договор за наем на фирменото помещение, щото иначе не му признавали разхода.:blink:
Че то това си е редовна практика!
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
Две
Лелеее, и аз да не знам, че познавам видни банкери... :blum:

Ооо, ти още колко неща не знаеш:lol::lol:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

kapincho написа:
frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
Две
Две банки с какво?
Сега ако очакваш да кажа нещо нецензурно, няма да кажа. Така да знаеш:blum::winkw:
Изображение

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

kapincho написа:
Що да е нецензурно? Аз по телевизията съм чувал да казват "Националната банка за ЦЕНЗУРИРАНО може да осигури ХYZ ин витро манипулации".
Виж как за различни неща си мислим:grin::winkw:
Изображение

Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Gaspode написа:
Не знам защо се сещам, че преди време пак беше изОкал на тема банки.:kiss: И мен ми иде да им..., ама няма.:blum: Разиграват ме с една кредитна карта, съжалих 1000 пъти, че я направих.
Спокойствие и само спокойствие, шизофрениците са те. :grin: Я виж колко пъти те карат да се подписваш.:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:според една обединена българска банка.
Имам раздвоение на личността. И зарад туй ще си купувам 2 УЕП-а (тва е универсален електронен подпис, да поясня). Един за мен като физическо лице и един за мен като представител на фирмата. Нещо като ако е за мен се подписвам с лявата ръка, а за фирмата с дясната. Добре, че нямам втора фирма, че тогава требе с чепа да се подписвам, сигурно :twisted:
Не мога да разбера защо ми трябват ДВА сертификата след като аз съм ЕДИН? Някой има ли идея?
И като съм почнал с въпросите:

1. Може ли някой да ми обясни чисто технически, с какво сертификат на карта е по-надежден за онлайн комуникация от сертификат на ХДД-то? Умниците от банката обясниха, че "ако някой ви изкопира целия компютър ще има сертификата. Ако преди това е сложил програмка, дето да записва клавиатурата, ще знае и палолите (при мен са 3). Верно, че е малко вероятно, но ПОВЯРВАЙТЕ ми, по-добре е да е на карта сертификата." Е ще повярвам ако ми обяснят защо.

2. Пак мисто технически - с какво издадения от някой регистратор сертификат прави онлайн банкирането по-сигурно от това, с издаден от банката сертификат? Май повтарям въпрос 1...

3. Какво налага сертификата да изтича след 1 година? Освен парите за подновяването...

По-важния въпрос е - от къде на къде някаква фирма ще издава документ, удостоверяващ самоличност? Това не е ли прерогатив на държавата? Ми ако е така, да зема да си сменя и личната карта не в МВР-то, а в офиса на "Аз, брато и аверите". Какво трябва да се направи, за да накараме тъпата държава да издава електронни удостоверения за самоличност (УЕП) на своите граждани? Ей ся се готви смяна на документите с нови - с всяква хуйовина вътре... що там няма да има УЕП? Още повече, че за да ползваш каквато и да е електронна услуга от държавата трябва да имаш УЕП... Нещо ми звучи като държавата да ни е продала на гореупоменатата фирма...

Глей сега, не съм много сигурна дали е така, ама май имаш един сертификат (ключ) дето си закодираш инфото и втори - (пак ключ) за закодиране. Имаше нещоу че единия се дава на близки и познати да ти разкодират кодираните съобщения дето си ги пратил (публичен), пък единия си е лично, само и единствено твой, дрън-дрът и тъй нататък.
Нещо такова..., май.
Пък изтича след година, за да могат да ти вземат такса да ти го подноввят - нали и ет трябва ад живеят от нещо.

Пък ги издават частни фирми на базата на Закона за електронния документ и електронния подпис (или както там го промениха заглавието) - одиш на конкурс, дават ти лиценз и тинтири-минтири, ако се е лъжа май само Информационно обслужване издава сертификати и така...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Глей сега, не съм много сигурна дали е така, ама май имаш един сертификат (ключ) дето си закодираш инфото и втори - (пак ключ) за закодиране. Имаше нещоу че единия се дава на близки и познати да ти разкодират кодираните съобщения дето си ги пратил (публичен), пък единия си е лично, само и единствено твой, дрън-дрът и тъй нататък.
Нещо такова..., май.
Пък изтича след година, за да могат да ти вземат такса да ти го подноввят - нали и ет трябва ад живеят от нещо.

Пък ги издават частни фирми на базата на Закона за електронния документ и електронния подпис (или както там го промениха заглавието) - одиш на конкурс, дават ти лиценз и тинтири-минтири, ако се е лъжа май само Информационно обслужване издава сертификати и така...
На стар краставичар... :grin:
Тва, дет го говориш, е друго нящо. Обаче пък ти единствена си се постарала поне да отговориш :flowers:

Честно казано, основният ми и единствен (смислен) въпрос е - как да накараме държавата да издава безплатни (за не повече от 30 лв) и важащи за целия период на валидност на личните документи, УЕП, които да се съхраняват на личната карта (с чип), дето от догодина (май) доброволно задължително ще трябва да си купуваме?

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Niya написа: Не знам защо се сещам, че преди време пак беше изОкал на тема банки.:kiss: И мен ми иде да им..., ама няма.:blum: Разиграват ме с една кредитна карта, съжалих 1000 пъти, че я направих.
Спокойствие и само спокойствие, шизофрениците са те. :grin: Я виж колко пъти те карат да се подписваш.:grin:
Ми вбесяват ме просто. И те са неизбежно зло като държавата и се възползват от това по най-безскрупулен начин...

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

kapincho написа: Не си сам. Един приятел сключи със себе си договор за наем на фирменото помещение, щото иначе не му признавали разхода.:blink:
Ааа, тва е старо откритие... едно от първите ми... че трябва да направя договор със себе си за нещо си. Аз и пълномощни съм си писал "Долуподписания Гаспод упълномощава Гаспод да управлява лек автомобил"... А най- ме кефи протокол от общо събрание на учредителите на ЕООД :grin:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Обаче пък ти единствена си се постарала поне да отговориш
Е що се нервиш ся, ми не знаем, бе, човеко, иначе сто човека да си ти отговорили. :-)
Абсурди да искаш.. :(
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Е що се нервиш ся, ми не знаем, бе, човеко, иначе сто човека да си ти отговорили. :-)
Абсурди да искаш.. :(
А, то нервенето ми мина
А и въпросите са ми риторични
Освен последния...

:grin:

Публикувай отговор