Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават.
Я да питам нещо..
Я да питам нещо..
Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататък
Знам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това
Най-малкото щото ме познавате. И изобщо не ми мина през акъла, че някой може да го приеме така 
Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават.
Това прословутия ни негативизъм ли е? Или... 
Надали. Ако беше похвалила марка парфюм или обущар нямаше да ти обърнат внимание. Ама си ги настъпила професионално тъй да се каже и за това така са реагирали.
Докато тук сме порода шарени и така или инак не обръщаме внимание, освен да идем да пробваме и ние - да не се минем случайно
Докато тук сме порода шарени и така или инак не обръщаме внимание, освен да идем да пробваме и ние - да не се минем случайно
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Това пък ептен не ми беше минало през главата!!maggot написа:Надали. Ако беше похвалила марка парфюм или обущар нямаше да ти обърнат внимание. Ама си ги настъпила професионално тъй да се каже и за това така са реагирали.
А ставаше въпрос просто за един нов (за мен поне) чисто вегетариански, на Алабин накъде зад Макдоналдс, направи ми вчепатление сайта им и смятам да го посетя някой обед. Хич не се сетих, че може да настъпвам някого...
Пък като съм хвалила турския, примерно, че и други, никой не реагира така.
Но си напълно права, в преводаческия се реагира по същия начин, ако някой похвали някого. Ама като плюят, всички ръкопляскат..
Абе, явно аз съм наивна
- snowprincess
Re: Я да питам нещо..
като ти се случи за първи път си взимаш поука какво може да си помислят хората, чаве4avdar4e написа:Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататъкЗнам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това
Най-малкото щото ме познавате. И изобщо не ми мина през акъла, че някой може да го приеме така
Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават.Това прословутия ни негативизъм ли е? Или...
и тук може да се случи, просто не знаеш кога

За Чавето: Е, скивА ли? Никой не ще да се мине. Верно бе - кой е ресторанта?pocti_bezobidna написа:А ресторанта кой е?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аз написах, ама да дам и линк:pocti_bezobidna написа:А ресторанта кой е?
Нямам идея за рекламата, верно може на чест да са го приели.
http://www.dreamhouse-bg.com/
Не съм била, не знам, четох отзиви из нета, и на картинка ми хареса, както и това, че в неделя след 12 срещу куверт от 5 лева можеш да ядеш на корем
Виж ся, аз в оня клуб даже бан съм доживявяла и лични писма от гуспужа модераторката, та знам и хич не ми пука кой какво си мисли..snowprincess написа: като ти се случи за първи път си взимаш поука какво може да си помислят хората, чаве
и тук може да се случи, просто не знаеш кога
Ааа! Вегетариански!4avdar4e написа: А ставаше въпрос просто за един нов (за мен поне) чисто вегетариански, на Алабин накъде зад Макдоналдс, направи ми вчепатление сайта им и смятам да го посетя някой обед. Хич не се сетих, че може да настъпвам някого...
Да занеш, за туй са се обидили.
Аз съм си месоядно. Хрупам и нещо зеленко понякога, ама това нарядко...
Чаве, заради зеленчука е, да знаеш!
Аааа! В турския сигурно е супер, особено сладкишите! Бе и другата им кухня е готина.4avdar4e написа:Пък като съм хвалила турския, примерно, че и други, никой не реагира така.
- Глас в пустиня
Понеже мойте маймуни, както неведнъж съм казвала, не хапват даже леща и боб постни, направо умирам за постничка манджичкаpocti_bezobidna написа: Ааа! Вегетариански!
Да занеш, за туй са се обидили.
Аз съм си месоядно. Хрупам и нещо зеленко понякога, ама това нарядко...
Чаве, заради зеленчука е, да знаеш!
Много е приятно, ресторантчето е мъничко (поне това при нас, в другия на "Венелин" още не сме се наканили да идем, ама чувала съм там ходят доста политици, та не умирам от мерак4avdar4e написа: Аааа! В турския сигурно е супер, особено сладкишите! Бе и другата им кухня е готина.
Уф, ей ся ми потеха слюнки..
Изобщо не разбирам сравнението тиБоЕВ написа:Чаве, я се върни малко назад и виж какво стана с Фриски когато обяви че си продава канон-а. То и от тогава май я няма тъдява.
Просто Зв. тогава се опита да й каже, че има по-подходящи места за целта, примерно дейтата, не друго. Ако е било разчетено иначе... съжалявам!
И не е вярно, че от тогава я няма
Категорично не! Никакъв спанак!4avdar4e написа: спанак с ориз по грузински, домати с ориз, а за тях - допълнително някое саламче..
Има едно турско кръчме - "Камината" (близо до "Сам дойдох") - правят страхонти сачове и пататници...4avdar4e написа: Зв. даже периодически ходи и купува сладкиши за вкъщи...
А до нас близо една сладкарничка - баклавичики със стафиди, с шоколад, с орехи, с шам-фастък, малки, големи, ох... аз май съм гладна нещо..
Като каза камина, та се сетих, зад нас има едно много уютно ресторантче "Симовата къща", с камина, на която пекат разни нещицаpocti_bezobidna написа: Има едно турско кръчме - "Камината" (близо до "Сам дойдох") - правят страхонти сачове и пататници...
Малей, кви сме чревоугодници
Ами, чревоугодници!4avdar4e написа: Малей, кви сме чревоугодници
Хубавият цър-пър с винце в приятна компания е удоволствие за разбирачи.
Има и такива, дето не могат да го оценят...
Пък опита ми говори, че малките кръчмета с по 5-6 маси, дето не стават за големи сбирки и са свряни в малките улички са чудни местенца!
- Глас в пустиня
Не бе Чаве, не става въпрос за Звеневия! На различни теми и при различни условия хората реагират различно.4avdar4e написа:Изобщо не разбирам сравнението тиБоЕВ написа:Чаве, я се върни малко назад и виж какво стана с Фриски когато обяви че си продава канон-а. То и от тогава май я няма тъдява.
Просто Зв. тогава се опита да й каже, че има по-подходящи места за целта, примерно дейтата, не друго. Ако е било разчетено иначе... съжалявам!
И не е вярно, че от тогава я няма
Или мнителност и подозрителност. И аз съм го забелязала. Недоверчиви сме, когато ни хвалят нещо. Задните ни мисли май са в повече.4avdar4e написа:Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататъкЗнам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това
Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават.Това прословутия ни негативизъм ли е? Или...
- Dark Angel
малей!pocti_bezobidna написа:Ами, чревоугодници!4avdar4e написа: Малей, кви сме чревоугодници
Хубавият цър-пър с винце в приятна компания е удоволствие за разбирачи.
Има и такива, дето не могат да го оценят...
Пък опита ми говори, че малките кръчмета с по 5-6 маси, дето не стават за големи сбирки и са свряни в малките улички са чудни местенца!
кви сте проклетници...
ама проклетници...
на ви е СРАМ!
аууууу....
Чаве,
ИДВАААААМ
( мъж ти да му мисли..панирани маслинки,сиренца,не знам си кво по грузински и не знам си кво...!
Ама може ли!..МОЖЕ ли!...аууу как съм гладна!)
Глей, ся, доколкут го познавам, той готви с кеф за 3 жени (в последните години)!!! Едно Чавдарче, една Докторка и една Маготdoktorka написа: Чаве,
ИДВАААААМ
( мъж ти да му мисли..панирани маслинки,сиренца,не знам си кво по грузински и не знам си кво...!
Тъй че, носи си резервното коремче
две ще си взема...4avdar4e написа:Глей, ся, доколкут го познавам, той готви с кеф за 3 жени (в последните години)!!! Едно Чавдарче, една Докторка и една Маготdoktorka написа: Чаве,
ИДВАААААМ
и дрехи с по-голям размер ще си взема...
стой та гледай!
п.с. снощи сънувах фалимилията ви.Цялата.И Магот-а и още два -три образа
Аз за какво пледирам и говоря от толкова време...4avdar4e написа:... Мдааа, май е време за камина, печени месца и червено винце
Малей, кви сме чревоугодници
Ще дойдете на моя, ще дойдете...
и няма да е късно:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не споменавай моите певчески способности ... бе ... в рисуването съм по-зле. Но като говорим за винце, мъркане и разни топлички вкуснотийки, пикантни хапчици и добре нарязани сиренца... ммм....4avdar4e написа:Ми, Елби, ти като запя беше още топличко. Пък сега си представи, отзад, в "Симовата къща", масата до камината .. МъъъррррррELBI написа: Аз за какво пледирам и говоря от толкова време...
Ще дойдете на моя, ще дойдете...
и няма да е късно:blum:
прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не много, ние веднъж бяхме запазили две маси, съединени, най-много за 10 човека. То цялото ресторантче е малко и винаги пълноELBI написа: прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Ей го, ако не си бил: http://www.simovatakashta.com/galery.html
Само да си изберем някой ден другата седмица, че за утре вечер вече може и да е късно за резервация
На ъгъла на Асен и Кърниградска... знам я, но не съм и пробвал столчетата... Яфата е много добра, макар и не в най-евтиния диапазно - обаче е с хубава кухня и големи порции.4avdar4e написа:Не много, ние веднъж бяхме запазили две маси, съединени, най-много за 10 човека. То цялото ресторантче е малко и винаги пълноELBI написа: прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Ей го, ако не си бил: http://www.simovatakashta.com/galery.html
Само да си изберем някой ден другата седмица, че за утре вечер вече може и да е късно за резервация
Мда. Време си е за винце...
Преди това - малко салса - до утре, банда...или до понеделник, че утре съм на дограма-тръстика...
Мда.. крайно време е. Ала не в Яфата. Скъпо (безпочвено скъпо имам предвид), месото - недопечено и леко безвкусно... като за чужди групи и фирмени сбирания. ПробвАх аз, пробвАх вече.ELBI написа:.. Яфата е много добра, макар и не в най-евтиния диапазно - обаче е с хубава кухня и големи порции.
Мда. Време си е за винце...
...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Намерила съм една рецепта за новогодишно пълнено прасенце. Ку искаш да знаеш. И ако онова зад мен най-накрая се сети да втаса, може и уебец домашен да има4avdar4e написа:Глей, ся, доколкут го познавам, той готви с кеф за 3 жени (в последните години)!!! Едно Чавдарче, една Докторка и една Маготdoktorka написа: Чаве,
ИДВАААААМ
А на Дофторицата мога само да й кажа да си носи и дрешките за повръщане
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
То туй хубаво, ама къде може да се изпече такова хайванче???maggot написа: Намерила съм една рецепта за новогодишно пълнено прасенце. Ку искаш да знаеш.
А на Дофторицата мога само да й кажа да си носи и дрешките за повръщане
А помните ли, Вий гуспожу, фурната на Вашата уличка (или на другата беше??) Бащатко ми периодически се разнасяше в неделя с едни тавища натам-насам...
Помня, помня - на Поптомов (Гладстоун по настоящем) и Витошка - сега на нейно място има дюнерджийница4avdar4e написа: А помните ли, Вий гуспожу, фурната на Вашата уличка (или на другата беше??) Бащатко ми периодически се разнасяше в неделя с едни тавища натам-насам...
Ше го мислим де да го печем - все има фурна нейде - не може да няма!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Житената Питка
- BOFH
Нееее, имаше една по-близко до Св. Георги, ама дали беше на Асен или Борис вече не повня:shy: Много обичах като малка да ходя там - винаги ме черпеха с прясно изпечени семки, беше едно топло и уютно и миришеше на пресен хляб..maggot написа: Помня, помня - на Поптомов (Гладстоун по настоящем) и Витошка - сега на нейно място има дюнерджийница
Ше го мислим де да го печем - все има фурна нейде - не може да няма!
Таз пък аз не я помня. Помня как печахме тикви и какво ли не в онази на Поптомов, как запазвахме час поне седмица преди това и винаги миришеше на вкусничко около нея4avdar4e написа: Нееее, имаше една по-близко до Св. Георги, ама дали беше на Асен или Борис вече не повня:shy: Много обичах като малка да ходя там - винаги ме черпеха с прясно изпечени семки, беше едно топло и уютно и миришеше на пресен хляб..
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Къде го това ресторантче, бе, Чаве? да ходим да го пробваме с жена ми някой обед... Сигурно е близо до офиса и.4avdar4e написа: Много е приятно, ресторантчето е мъничко (поне това при нас, в другия на "Венелин" още не сме се наканили да идем, ама чувала съм там ходят доста политици, та не умирам от мерак) но кухнята е просто невероятна. Менюто е стегнато, не сто листа измишльотини, обслужването - ами, по турски любезно. Зв. даже периодически ходи и купува сладкиши за вкъщи...
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
По Асен вървиш към Съдебната палата, ляв тротоар, минаваш Солунска и на следващата пряка (Кърниградска мисля, че се пада, виж линка, дето го пратих на Елби, там има точна карта) на ъгъла. Преди години наред там беше пицария, една от първите в София.АВе написа: Къде го това ресторантче, бе, Чаве? да ходим да го пробваме с жена ми някой обед... Сигурно е близо до офиса и.
Ама е гот вечер, на запалена камина