Я да питам нещо..

Все същите
Аватар
4avdar4e

Я да питам нещо..

Мнение от 4avdar4e »

Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататък :rotfl24: Знам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това :grin: Най-малкото щото ме познавате. И изобщо не ми мина през акъла, че някой може да го приеме така :shy:

Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават. :blink: Това прословутия ни негативизъм ли е? Или... :huhthink:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Надали. Ако беше похвалила марка парфюм или обущар нямаше да ти обърнат внимание. Ама си ги настъпила професионално тъй да се каже и за това така са реагирали.
Докато тук сме порода шарени и така или инак не обръщаме внимание, освен да идем да пробваме и ние - да не се минем случайно :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
annonymus

Мнение от annonymus »

А ресторанта кой е?

Нямам идея за рекламата, верно може на чест да са го приели.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

maggot написа:Надали. Ако беше похвалила марка парфюм или обущар нямаше да ти обърнат внимание. Ама си ги настъпила професионално тъй да се каже и за това така са реагирали.
Докато тук сме порода шарени и така или инак не обръщаме внимание, освен да идем да пробваме и ние - да не се минем случайно :lol:
Това пък ептен не ми беше минало през главата!! :blink:
А ставаше въпрос просто за един нов (за мен поне) чисто вегетариански, на Алабин накъде зад Макдоналдс, направи ми вчепатление сайта им и смятам да го посетя някой обед. Хич не се сетих, че може да настъпвам някого...

Пък като съм хвалила турския, примерно, че и други, никой не реагира така.

Но си напълно права, в преводаческия се реагира по същия начин, ако някой похвали някого. Ама като плюят, всички ръкопляскат..

Абе, явно аз съм наивна :shy:
Аватар
snowprincess

Re: Я да питам нещо..

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататък :rotfl24: Знам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това :grin: Най-малкото щото ме познавате. И изобщо не ми мина през акъла, че някой може да го приеме така :shy:

Ама що са такива хората (забелязвам го и в някои други дирнишки клубове): сакън, някой да не похвали нещо/някого. Виж, ако го оплюе и очерни, веднага ще скочат още 100 да потвърждават. :blink: Това прословутия ни негативизъм ли е? Или... :huhthink:
като ти се случи за първи път си взимаш поука какво може да си помислят хората, чаве
и тук може да се случи, просто не знаеш кога
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

pocti_bezobidna написа:А ресторанта кой е?
За Чавето: Е, скивА ли? Никой не ще да се мине. Верно бе - кой е ресторанта? :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа:А ресторанта кой е?

Нямам идея за рекламата, верно може на чест да са го приели.
Аз написах, ама да дам и линк:

http://www.dreamhouse-bg.com/

Не съм била, не знам, четох отзиви из нета, и на картинка ми хареса, както и това, че в неделя след 12 срещу куверт от 5 лева можеш да ядеш на корем :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: като ти се случи за първи път си взимаш поука какво може да си помислят хората, чаве
и тук може да се случи, просто не знаеш кога
Виж ся, аз в оня клуб даже бан съм доживявяла и лични писма от гуспужа модераторката, та знам и хич не ми пука кой какво си мисли.. :grin: Друго ме изненада: сакън да не похвалиш нещо, което дори не е твое :blink:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа: А ставаше въпрос просто за един нов (за мен поне) чисто вегетариански, на Алабин накъде зад Макдоналдс, направи ми вчепатление сайта им и смятам да го посетя някой обед. Хич не се сетих, че може да настъпвам някого...
Ааа! Вегетариански!
Да занеш, за туй са се обидили.
Аз съм си месоядно. Хрупам и нещо зеленко понякога, ама това нарядко...
Чаве, заради зеленчука е, да знаеш!
4avdar4e написа:Пък като съм хвалила турския, примерно, че и други, никой не реагира така.
Аааа! В турския сигурно е супер, особено сладкишите! Бе и другата им кухня е готина.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Чаве, я се върни малко назад и виж какво стана с Фриски когато обяви че си продава канон-а. То и от тогава май я няма тъдява.:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Ааа! Вегетариански!
Да занеш, за туй са се обидили.
Аз съм си месоядно. Хрупам и нещо зеленко понякога, ама това нарядко...
Чаве, заради зеленчука е, да знаеш!
Понеже мойте маймуни, както неведнъж съм казвала, не хапват даже леща и боб постни, направо умирам за постничка манджичка :crying: Редовен номер у нас е - зеленчуци за родителското тяло, или панирани маслини, сиренца и други такива, а нещо местно за мъжете. Или, примерно, спанак с ориз по грузински, домати с ориз, а за тях - допълнително някое саламче..
4avdar4e написа: Аааа! В турския сигурно е супер, особено сладкишите! Бе и другата им кухня е готина.
Много е приятно, ресторантчето е мъничко (поне това при нас, в другия на "Венелин" още не сме се наканили да идем, ама чувала съм там ходят доста политици, та не умирам от мерак :mad:) но кухнята е просто невероятна. Менюто е стегнато, не сто листа измишльотини, обслужването - ами, по турски любезно. Зв. даже периодически ходи и купува сладкиши за вкъщи...

Уф, ей ся ми потеха слюнки.. :(
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа:Чаве, я се върни малко назад и виж какво стана с Фриски когато обяви че си продава канон-а. То и от тогава май я няма тъдява.:-)
Изобщо не разбирам сравнението ти :blink:

Просто Зв. тогава се опита да й каже, че има по-подходящи места за целта, примерно дейтата, не друго. Ако е било разчетено иначе... съжалявам!

И не е вярно, че от тогава я няма :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа: спанак с ориз по грузински, домати с ориз, а за тях - допълнително някое саламче..
Категорично не! Никакъв спанак! :grin:
4avdar4e написа: Зв. даже периодически ходи и купува сладкиши за вкъщи...
Има едно турско кръчме - "Камината" (близо до "Сам дойдох") - правят страхонти сачове и пататници...
А до нас близо една сладкарничка - баклавичики със стафиди, с шоколад, с орехи, с шам-фастък, малки, големи, ох... аз май съм гладна нещо..:shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Има едно турско кръчме - "Камината" (близо до "Сам дойдох") - правят страхонти сачове и пататници...
Като каза камина, та се сетих, зад нас има едно много уютно ресторантче "Симовата къща", с камина, на която пекат разни нещица :bbq: Но е малко, не става за сбирки. Мдааа, май е време за камина, печени месца и червено винце

:drink:

Малей, кви сме чревоугодници :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Уф, млъкнете! :wand:

:lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Е що спряхте сега? :huhthink: :grin:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:Е що спряхте сега? :huhthink: :grin:
Съжалихме те :harhar:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа: Малей, кви сме чревоугодници :rotfl24:
Ами, чревоугодници!
Хубавият цър-пър с винце в приятна компания е удоволствие за разбирачи.
Има и такива, дето не могат да го оценят...
Пък опита ми говори, че малките кръчмета с по 5-6 маси, дето не стават за големи сбирки и са свряни в малките улички са чудни местенца!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа:Чаве, я се върни малко назад и виж какво стана с Фриски когато обяви че си продава канон-а. То и от тогава май я няма тъдява.:-)
Изобщо не разбирам сравнението ти :blink:

Просто Зв. тогава се опита да й каже, че има по-подходящи места за целта, примерно дейтата, не друго. Ако е било разчетено иначе... съжалявам!

И не е вярно, че от тогава я няма :winkw:
Не бе Чаве, не става въпрос за Звеневия! На различни теми и при различни условия хората реагират различно.
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

4avdar4e написа:Похвалих оня ден в готварския един ресторант.... Майко мила, като ме емнаха: тоя/тая пък какво си прави безплатна реклама и така нататък :rotfl24: Знам, че ако на вас пофаля нещо, хич няма и да си помислите, че изкарвам пари от това :grin: Най-малкото щото ме познавате. И изобщо не ми мина през акъла, че някой може да го приеме така :shy:

Или мнителност и подозрителност. И аз съм го забелязала. Недоверчиви сме, когато ни хвалят нещо. Задните ни мисли май са в повече.:rotfl24:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

що ми го фали сега :blink:

тя иска да се набутааааам....знам аз....я да и тегля една майна.....

може би в такъв някакъв ред се движат мислите в нечии кратуни :lol:
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

pocti_bezobidna написа:
4avdar4e написа: Малей, кви сме чревоугодници :rotfl24:
Ами, чревоугодници!
Хубавият цър-пър с винце в приятна компания е удоволствие за разбирачи.
Има и такива, дето не могат да го оценят...
Пък опита ми говори, че малките кръчмета с по 5-6 маси, дето не стават за големи сбирки и са свряни в малките улички са чудни местенца!
малей!
кви сте проклетници...
ама проклетници...
на ви е СРАМ!
аууууу.... :rant: :rant: :rant:

Чаве,
ИДВАААААМ
( мъж ти да му мисли..панирани маслинки,сиренца,не знам си кво по грузински и не знам си кво...!
Ама може ли!..МОЖЕ ли!...аууу как съм гладна!)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: Чаве,
ИДВАААААМ
( мъж ти да му мисли..панирани маслинки,сиренца,не знам си кво по грузински и не знам си кво...!
Глей, ся, доколкут го познавам, той готви с кеф за 3 жени (в последните години)!!! Едно Чавдарче, една Докторка и една Магот :grin:

Тъй че, носи си резервното коремче :winkw:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
ИДВАААААМ
Глей, ся, доколкут го познавам, той готви с кеф за 3 жени (в последните години)!!! Едно Чавдарче, една Докторка и една Магот :grin:

две ще си взема...
и дрехи с по-голям размер ще си взема...

стой та гледай!

п.с. снощи сънувах фалимилията ви.Цялата.И Магот-а и още два -три образа
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:... Мдааа, май е време за камина, печени месца и червено винце

:drink:

Малей, кви сме чревоугодници :rotfl24:
Аз за какво пледирам и говоря от толкова време...

Ще дойдете на моя, ще дойдете...

и няма да е късно:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: Аз за какво пледирам и говоря от толкова време...

Ми, Елби, ти като запя беше още топличко. Пък сега си представи, отзад, в "Симовата къща", масата до камината .. Мъъърррррр :winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: Аз за какво пледирам и говоря от толкова време...

Ми, Елби, ти като запя беше още топличко. Пък сега си представи, отзад, в "Симовата къща", масата до камината .. Мъъърррррр :winkw:
Не споменавай моите певчески способности ... бе ... в рисуването съм по-зле. Но като говорим за винце, мъркане и разни топлички вкуснотийки, пикантни хапчици и добре нарязани сиренца... ммм....

прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Не много, ние веднъж бяхме запазили две маси, съединени, най-много за 10 човека. То цялото ресторантче е малко и винаги пълно :grin:

Ей го, ако не си бил: http://www.simovatakashta.com/galery.html

Само да си изберем някой ден другата седмица, че за утре вечер вече може и да е късно за резервация :(
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: прекрасно! Шъ дойдем в Симовата къща, даже Симо да не е там... Колко дупета събира?
Не много, ние веднъж бяхме запазили две маси, съединени, най-много за 10 човека. То цялото ресторантче е малко и винаги пълно :grin:

Ей го, ако не си бил: http://www.simovatakashta.com/galery.html

Само да си изберем някой ден другата седмица, че за утре вечер вече може и да е късно за резервация :(
На ъгъла на Асен и Кърниградска... знам я, но не съм и пробвал столчетата... Яфата е много добра, макар и не в най-евтиния диапазно - обаче е с хубава кухня и големи порции.

Мда. Време си е за винце...

Преди това - малко салса - до утре, банда...или до понеделник, че утре съм на дограма-тръстика...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

ELBI написа:.. Яфата е много добра, макар и не в най-евтиния диапазно - обаче е с хубава кухня и големи порции.

Мда. Време си е за винце...
...
Мда.. крайно време е. Ала не в Яфата. Скъпо (безпочвено скъпо имам предвид), месото - недопечено и леко безвкусно... като за чужди групи и фирмени сбирания. ПробвАх аз, пробвАх вече. :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа:
ИДВАААААМ

Намерила съм една рецепта за новогодишно пълнено прасенце. Ку искаш да знаеш. И ако онова зад мен най-накрая се сети да втаса, може и уебец домашен да има :lol:
А на Дофторицата мога само да й кажа да си носи и дрешките за повръщане :blum:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

maggot написа: Намерила съм една рецепта за новогодишно пълнено прасенце. Ку искаш да знаеш.
А на Дофторицата мога само да й кажа да си носи и дрешките за повръщане :blum:
То туй хубаво, ама къде може да се изпече такова хайванче??? :blink: Аз само за фурната на Графа се сещам, сичку друго го отнема.. Не че знам откъде се купува, де...:shy:

А помните ли, Вий гуспожу, фурната на Вашата уличка (или на другата беше??) Бащатко ми периодически се разнасяше в неделя с едни тавища натам-насам... :grin:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа: А помните ли, Вий гуспожу, фурната на Вашата уличка (или на другата беше??) Бащатко ми периодически се разнасяше в неделя с едни тавища натам-насам... :grin:
Помня, помня - на Поптомов (Гладстоун по настоящем) и Витошка - сега на нейно място има дюнерджийница :(
Ше го мислим де да го печем - все има фурна нейде - не може да няма!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

4avdar4e написа:То туй хубаво, ама къде може да се изпече такова хайванче??? :blink:
Тате случайно има фурна за хляб. :grin:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

maggot написа: Помня, помня - на Поптомов (Гладстоун по настоящем) и Витошка - сега на нейно място има дюнерджийница :(
Ше го мислим де да го печем - все има фурна нейде - не може да няма!
Нееее, имаше една по-близко до Св. Георги, ама дали беше на Асен или Борис вече не повня:shy: Много обичах като малка да ходя там - винаги ме черпеха с прясно изпечени семки, беше едно топло и уютно и миришеше на пресен хляб.. :(
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа: Нееее, имаше една по-близко до Св. Георги, ама дали беше на Асен или Борис вече не повня:shy: Много обичах като малка да ходя там - винаги ме черпеха с прясно изпечени семки, беше едно топло и уютно и миришеше на пресен хляб.. :(
Таз пък аз не я помня. Помня как печахме тикви и какво ли не в онази на Поптомов, как запазвахме час поне седмица преди това и винаги миришеше на вкусничко около нея :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

4avdar4e написа: Много е приятно, ресторантчето е мъничко (поне това при нас, в другия на "Венелин" още не сме се наканили да идем, ама чувала съм там ходят доста политици, та не умирам от мерак :mad:) но кухнята е просто невероятна. Менюто е стегнато, не сто листа измишльотини, обслужването - ами, по турски любезно. Зв. даже периодически ходи и купува сладкиши за вкъщи...

Къде го това ресторантче, бе, Чаве? да ходим да го пробваме с жена ми някой обед... Сигурно е близо до офиса и.:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

АВе написа: Къде го това ресторантче, бе, Чаве? да ходим да го пробваме с жена ми някой обед... Сигурно е близо до офиса и.:-)
По Асен вървиш към Съдебната палата, ляв тротоар, минаваш Солунска и на следващата пряка (Кърниградска мисля, че се пада, виж линка, дето го пратих на Елби, там има точна карта) на ъгъла. Преди години наред там беше пицария, една от първите в София.

Ама е гот вечер, на запалена камина :winkw: Може и денем да я палят, ама друго си е вечер до огинчето :beer:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

прави се тука скрита рекламаааааа
ще се тарифиме
иначе почваме с рекламите яко:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа: иначе почваме с рекламите яко:-)
Почвай, почвай, няма лошо :grin:
Публикувай отговор