В тая наша хамава България

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:Тц. Няма. Не е естествен поне. В природата не биха оцелели много от хората, които днес оцеляват. Изкуствен е. И това е добре от една страна за хората, но е зле от друга страна за вида. Нещо като нож, нещо като птица, нещо като нищо на света. Това е то.
По-точно казано: нещо като нищо...

Абсолютно изкуствено е!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ма ти верно не четеш наред!
Както и да е, не знаех, че Айнщайн е бил аутист. Пък и не изглежда такъв, в смисъл, те имат проблеми с комуникацията с околните.
Стивън Хокинг също е с "дефекти" май.
не, не искам да ставаме Спарта, никак даже.
Не разбрах какво искаш да ми кажеш. Освен че си познавала лично Айнщайн и не ти е изглеждал като да е аутист. :blum:

А, да, не искаш да спаваме Спарта. Аз също. Но и съзнавам, че се движим по острието на бръснача. Между милосърдието и генетиката. А скоро ще станем (вече сме станали всъщност, но ПК не позволява да се прави с хора, може би само в секретните военни лаборатории, откъдето тръгват повечето неща, впрочем) бащи и на генетиката.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа:
БоЕВ написа:
ELBI написа:Със сигурност такова предаване може да се направи за всяка страна, на по-бавен/късен спрямо Запада етап на развитие.
Гледал съм предавания за злоупотреби точно на запад, точно в такива домове и точно с такива деца. Проблеми винаги има с "проблемните" деца, въпросът е да бъдат ограничени неприемливите явления в приемвливи граници, а това, предполагам, става чрез гражданският контрол.
и там има. Ала в други граници и амплитуди.

Няма идеални общества, но има такива, където законите са до голяма степен съобразени с някакви хумани норми и са продукт на дебати и необходимост, като има и механизми, които гарантират спазването на тези закони (пак не е идеално, но се спазват в ... примерно 90%).

Т.е. наистина много важен там е и гражданския контрол, но съществува добре развит институционален такъв.
Никоя "институция" нама да се развие сама към сфера в която няма власт и лапачка. Тласъкът в тая насока идва от обществото.
Обществото не е нещо, имащо влияние по самосебе си. Липсата на развитите институции говори за липсата на развито общество. Институцията е функция на обществото, като след време се вижда и функцията на тази институция към обществото. Парламентът, директните избори са лостове на обществото и те създават институциите, за които говориш. В развитите общества има институции, където няма лапачка и власт. Трети е въпросът, че човекът (в най-общия случай) се движи от секс, пари и власт. Обаче задвижването на институциите е коренно различно (макар и да виждам "пробойната" за по-нататъшен спор) от задвижването на определени индивиди.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

pocti_bezobidna написа: Както и да е, не знаех, че Айнщайн е бил аутист. Пък и не изглежда такъв,...
Опа-а-а-а-а, сега ми просветна как се определя кой е нормален и кой не е!:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа: Както и да е, не знаех, че Айнщайн е бил аутист. Пък и не изглежда такъв,...
Чети докрай Боев и не цитирай откъси :mad:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:Тласъкът в тая насока идва от обществото.
Когато видя изрази, в коит оприсъства думата "общество" и се сещам за едини "синоними":
"общестевността"; "група възмутени граждани"; "отворени протестни писма от работническите колективи" и други подобни...
Да се усмихна ли, или да подмина!:-)
Дай предложение за име на група от хора, организирани, или самоорганизирани в името на постигането на определна цел, интериси и тн. В по-широк смисъл - организираният живот на група от хора.:-)
Племе, каста, партия... - как?:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Да се усмихна ли, или да подмина!:-)
Дай предложение за име на група от хора, организирани, или самоорганизирани в името на постигането на определна цел, интериси и тн. В по-широк смисъл - организираният живот на група от хора.:-)
И трите са правилни. Аз ще допълня: клика, банда, отбор, асоциация,... клуб... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа: Парламентът, директните избори са лостове на обществото и те създават институциите, за които говориш.
Точно в това е цялата наша трагедия! Имаме някакви партии на които прехвърляме цялата отговорност и ги товарим със свръх очаквания. А, те на свой ред гледат да си оправят своето положение. Когато пораснем достатъчно и разберем, че НПО-тата са реална сила, и вземем да ги ползваме по предназначение като лоби групи и групи за натиск, тогава може и да почнат да се случват нещата.:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Освен че си познавала лично Айнщайн ...
Ако това е намек за възрастта ми... :cry: :wbee:
Remmivs написа: А, да, не искаш да спаваме Спарта. Аз също. Но и съзнавам, че се движим по острието на бръснача. Между милосърдието и генетиката. А скоро ще станем (вече сме станали всъщност, но ПК не позволява да се прави с хора, може би само в секретните военни лаборатории, откъдето тръгват повечето неща, впрочем) бащи и на генетиката.

Какво е ПК? Това си е страшничко с генетиката, ама нали уж с хуманни цели всичко - за лечение и т.н.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
Не правя нищо по различно от теб.:-)
Хващам се за думата, обръщам звученето и воала - имаме си Почти_безобидна човеконенавистник и шовинист.:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
Не правя нищо по различно от теб.:-)
Хващам се за думата, обръщам звученето и воала - имаме си Почти_безобидна човеконенавистник и шовинист.:lol:
Ох, аман!
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа: Да се усмихна ли, или да подмина!:-)
И трите са правилни. Аз ще допълня: клика, банда, отбор, асоциация,... клуб... :blum:
Браво!:-)
Сега можеш да напишеш едно писъмце там където трябва, за да се направят необходимите промени - "общество" и "обществен" да бъдат заменени с произволно избрана от изброените дума.:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа: Не правя нищо по различно от теб.:-)
Ох, аман!
Еййй, вие двамцата :lol: Докога ша ви слушам препирните аз на вас. Как пък една пресечна точка не си намерихте бе. :kiss:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ако това е намек за възрастта ми... :cry: :wbee:
Кой, казваше се цупел? А кой си е сложил днес грешните очила? :grin:
pocti_bezobidna написа:Какво е ПК? Това си е страшничко с генетиката, ама нали уж с хуманни цели всичко - за лечение и т.н.
Политически Коректно. Дрънкали сме го. Пий си витамините редовно! :blum:
Нищо не е страшно. Всичко е страшно. Зависи от душата зад него.
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:Пий си витамините редовно!
Това е показно за ПК.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа: Не правя нищо по различно от теб.:-)
Ох, аман!
Еййй, вие двамцата :lol: Докога ша ви слушам препирните аз на вас. Как пък една пресечна точка не си намерихте бе. :kiss:
Да ти шепна на ушенце :secret: имаме пресечни точки и то много, но лейдито я е страх да не би случайно да съм някой изрод шовинист/фашист и там какъвто се сетиш и да не остана неразобличен и неразкритикуван.:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

esti написа:
Пък аз си мислях, че е парламентарна комисия:blink::shocked:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
esti написа:
Може и парламентарен контрол.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Да ти шепна на ушенце :secret: имаме пресечни точки и то много, но лейдито я е страх да не би случайно да съм някой изрод шовинист/фашист и там какъвто се сетиш и да не остана неразобличен и неразкритикуван.:lol:
Ох, не ми шепни на ушенце, че... знаеш ли... :lol:
Виж ако на нея й го прошепнеш.... :cool:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа: Парламентът, директните избори са лостове на обществото и те създават институциите, за които говориш.
Точно в това е цялата наша трагедия! Имаме някакви партии на които прехвърляме цялата отговорност и ги товарим със свръх очаквания. А, те на свой ред гледат да си оправят своето положение. Когато пораснем достатъчно и разберем, че НПО-тата са реална сила, и вземем да ги ползваме по предназначение като лоби групи и групи за натиск, тогава може и да почнат да се случват нещата.:-)
Ний вярно туй, БоЕВ. НПО-тата имат място, но ограничено. От 300 НПО-та в областта на ок. среда, които знаех имаше едно 5-10 макс 20 дето вършеха работа. Останалите гледаха да гепят пари от някъде или да измислят история като от жълт вестник, за да ги пишат по вестниците. Гадост и идиотщина бяха повечето. Никва реална сила - реална сила бяха само за безплатни обяди и статистика.

Това, че все още няма партия и лидер, съответстващи на необходимостите на обществото ни на този етап не значи, че прехвърляме на някого нещо. Не щем да гласуваме за тези там и това се вижда. Обществото казва "Не ви харесваме, но в момента нямаме за кого друг да гласуваме".

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
Това Примерна Комсомолка ли е? :cool:
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа: Виж ако на нея й го прошепнеш.... :cool:
Еми аз съм и го казвал вече, открито и в прав текст, че по много пунктове вижданията са ни почти идентични, но защо е избрала да воюва с мен - не знам! Може би така се забавлява, а аз съм джентълмен и не мога да отказвам на жена.:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
vyara написа: Виж ако на нея й го прошепнеш.... :cool:
Еми аз съм и го казвал вече, открито и в прав текст, че по много пунктове вижданията са ни почти идентични, но защо е избрала да воюва с мен - не знам! Може би така се забавлява, а аз съм джентълмен и не мога да отказвам на жена.:-)
:lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
frisky lioness написа:
esti написа:
Може и парламентарен контрол.:lol:
или противопожарен кран:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа:
Това Примерна Комсомолка ли е? :cool:
Полугола Кокетка!:blum:
.....или Проста Корнида - според случая.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа:Проста Корнида
Тва пък кво е?? :blink:

От мен: поземлена комисия, пещерняшки клуб... и мнооого още :winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа: Обществото не е нещо, имащо влияние по самосебе си. Липсата на развитите институции говори за липсата на развито общество. Институцията е функция на обществото, като след време се вижда и функцията на тази институция към обществото. Парламентът, директните избори са лостове на обществото и те създават институциите, за които говориш. В развитите общества има институции, където няма лапачка и власт. Трети е въпросът, че човекът (в най-общия случай) се движи от секс, пари и власт. Обаче задвижването на институциите е коренно различно (макар и да виждам "пробойната" за по-нататъшен спор) от задвижването на определени индивиди.
Гепи!
И ще довърша аз, институцията понеже мисли за цялото общество, при движението си мачка някой и друг индивид. Той вика, създава агитка и плаче до небето или пък се бори със зъби и нокти, но народа спира за малко, поглежда сеир и си заминава, понеже знае че така трябва, тва си е правилното, няма начин.
Смачканите индивиди за които става въпрос в тази тема са децата, които сънуват мама и татко и чакат ли чакат погалване от някоя, коя да е, лелка. Та после да си го помнят.

Не знам защо така говоря. Съгласен съм с бийд 100 пороцента. Обаче така да ме е яд. Не знам на кой, на мене май. Давам всяка Коледа и помагам там който каквото ме помоли, ама кажете ми какво е това ако не двуличие? И веднъж една жена, дето съм писал за нея тука, ама не ми се изпада в подробности - истинска голяма работа, та тя ми вика че са ми били приготвили грамота да съм отишел да ми я дадат. Ха- ха! Грамота. Няма земна сила, която да ме накара да взема грамота за такова нещо. Едва ли някой би взел, сигурно грамотите се трупат до тавана и накрая ги дават за вторични суровини. Аз да получавам, мене да ме награждавали, за някакви глупусти, те, тия ...бе нали прочете там дето нали написа Бийд за Данка. Няма "мило мое", няма "ела да те гушна".... Шибана работа и човек трудно преглъща такива моменти. Под такъв момент имам предвид обаждането, а не награждаването. Нямаме никакъв шанс да го преглътнем и да продължим деня си нататък, ако не сме лицемерни, двулични копелета.
Последно промяна от Green Light на 08.11.07, 15:59, променено общо 2 пъти.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:

като пощенска кутия

или

просто КРАСИВИ :girlcrazy: :connie: :Wkez:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
БоЕВ написа:
Ний вярно туй, БоЕВ. НПО-тата имат място, но ограничено. От 300 НПО-та в областта на ок. среда, които знаех имаше едно 5-10 макс 20 дето вършеха работа. Останалите гледаха да гепят пари от някъде или да измислят история като от жълт вестник, за да ги пишат по вестниците. Гадост и идиотщина бяха повечето. Никва реална сила - реална сила бяха само за безплатни обяди и статистика.

Това, че все още няма партия и лидер, съответстващи на необходимостите на обществото ни на този етап не значи, че прехвърляме на някого нещо. Не щем да гласуваме за тези там и това се вижда. Обществото казва "Не ви харесваме, но в момента нямаме за кого друг да гласуваме".

Такива ми ти работи.
Ами аз вече изразих негодувание по въпроса с бройките НПО-та и свършената работа. Да, регистрират се много НПО-та с комерсиални цели. Но пътя е такъв, по лесно се регистрира НПО или гражданско сдружение откоркото партия. Парт. строитлство е дълаг и сложен процес и не е сериозно за всеки парлам. избори да има и нови партии. Връзката се къса, защото съществуващите парт. са от командирски тип, а не както би трябвало да бъде...много вода трябва да изтече докато раберем и научим правата и задълженията си и начините за постигане на желанията ни...а, до тогава все ще ни яхат и все ще ни доят.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
4avdar4e написа:

като пощенска кутия

или

просто КРАСИВИ :girlcrazy: :connie: :Wkez:
полицейска кола, "Патки и крави", прости и красиви, пъпки кожодерки, персонален компютър,...
Последно промяна от сър Айвънхоу на 08.11.07, 16:00, променено общо 1 път.
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
Това едни морски патки....или кокошки. Абе корниди бе.:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
4avdar4e написа:
Това едни морски патки....или кокошки. Абе корниди бе.:lol:
Тва да не са ония, дет стоят накацали по еднио жици, като излезеш от Бургас, в дясно на пътя за Приморско
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Фърлих едно ляво око на темата и забелязах новия уклон, който е приела...
А преди 2-3 дена предпочитах една любима книжка и ми хареса един откъс
Някак свързан ми се струва с тази тема... Ето го:
Той [за литературният герой иде реч :grin:] прекара целия си живот на улиците, срещаше и почтени хора, и глупаци. Едни бяха готови да откраднат последното пени на просяк, други всеки ден извършваха скромни чудеса или еоглдни [тук явно не е сработил правилно OCR-а, а аз пък не си спомням точната дума, сори] престъпления зад мръсните прозорци на малките си къщи. Но така и не срещна Народа.

Хората на страната на Народа неизменно оставаха разочаровани, каквото и да се случи. Откриваха, че Народът не е склонен да бъде благодарен, признателен, прозорлив или послушен. Народът по-скоро беше дребнав, тесногръд, не особено умен и дори подозрително настроен към умните. Зата цата [отново същия проблем, сори пак отново и още веднъж ] на революцията винаги се натъкваха на твърде стар проблем — не само управниците са неподходящи (това си е очевидно), ами и Народът не е какъвто трябва.

Започнеш ли да виждаш хората като неща, подлежащи на измерване, установяваш, че не се вместват в мерките.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Публикувай отговор