Кои са по-цинични

Все същите
esti

Re: Кои са по-цинични

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Идеализъм и принципи също са различни неща.
Ако идеализма е възприет само, като показност - да, различни са.
Иначе според мен няма идеализъм без спазването на някакви принципи.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Звеневия написа:
Avrora написа: ... че филмът е по действителен случай- уффф. Айде де.

"Розов" аромат
никотинов "глад"
"Въздействие" на филм

НЕ защитавам филма, конкретно, но за себе си спИцялно, зяпам филми, не за да ги оценявам, как точно отговарят на заобикалящата ни действителност...
:-)

По същата логика чета и книги...
...при същите условия слушам и музика.

Това дето остава филма/музиката/книгата в мен като усещане- аромат, глад, въздействие и т.н., го оценява дали ми харесва или не, щотоо ако нищо такова не остава :duno:

А като е по "действителен случай"- все трябва да отговаря на действителността?М?

:winkw:
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
esti

Мнение от esti »

Аз съм човек, който изключително рядко гледа филми.
Освен това си има друга тема за филми.
Е не е ли цинизъм точно в тази тема да си обсъждате кой филм, какъв бил? :2tooth:
Аватар
Avrora

Re: Извинявам се за спам фиестата

Мнение от Avrora »

Rain написа: Пробвах да погледна зад четирите си пръста и наистина като гледаш зад тях, се виждат осем ... :cool:
Аз виждам 4- просто гледаш с 2-те очи и фокуса ти се измества, но са си 4. Ако затвориш едното и се опиташ зад пръстите да гледаш, ще видиш, че нищо не се променя :winkw:

Но дори и това да беше така- идеята да не се взираш в нещата, а да усетиш с периферно зрение истинността им не е нещо ново. Ако се замисли човек, така забелязваме повече. :-)
esti

Мнение от esti »

Avrora написа:

Но дори и това да беше така- идеята да не се взираш в нещата, а да усетиш с периферно зрение истинността им не е нещо ново. Ако се замисли човек, така забелязваме повече. :-)
И оня шемет Кастанеда тъй твърди.:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Идеализмът е начин на обяснение на света, при който мисленето и духът се приемат за първенствуващи спрямо битието и материалното.
Така че той не е точно служенето на някакви конкретни идеали (което, предполагам, имаш предвид в случая ти), а е в по-дълбокото. :lol:

Виж, издигането на идеали и сляпото им следване може да бъде и показно поведение, лицемерие, но може да бъде и друго. Например желание за удържане на нещата в някакви рамки. :lol:
Последно промяна от Мнемозина на 11.11.07, 13:36, променено общо 2 пъти.
Panta rhei...
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

esti написа:Аз съм човек, който изключително рядко гледа филми.
Освен това си има друга тема за филми.
Е не е ли цинизъм точно в тази тема да си обсъждате кой филм, какъв бил? :2tooth:
Представи си след време начи какви ще сме...

Извинявай иначе за темата :shy: ...
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

esti написа:
Avrora написа:

И оня шемет Кастанеда тъй твърди.:grin:
Четох го до някъде, ама явно е останало нещо :lol:
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Виж, идеалите и сляпото им следване могат да бъдат и показно поведение, лицемерие, но могат да бъдат и друго. :lol:
Цинизъм?:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Виж, идеалите и сляпото им следване могат да бъдат и показно поведение, лицемерие, но могат да бъдат и друго. :lol:
Цинизъм?:blum:
Не. Редактирах се междувременно, уточнявайки - прочети. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Avrora написа:

Тъкмо мислех да моля адмите да те баннат, ама що се разкайваш, няма.:blum:

Опитвам се да кажа, че няма нужда от извинения - разводняването тук е задължителна част от удоволствието.:lol:
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

esti написа:
Мнемозина написа:

Идеалистите си имат идеал (принципи), който ревностно отстояват... Трябва да е положителен де, иначе и други си имат принципи (мании), към които се придържат... :grin:
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

esti написа:
Avrora написа:

Тъкмо мислех да моля адмите да те баннат, ама що се разкайваш, няма.:blum:

Опитвам се да кажа, че няма нужда от извинения - разводняването тук е задължителна част от удоволствието.:lol:
Ох, за малко начи се разминах... :dance:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

Идеализмът е начин на обяснение на света, при който мисленето и духът се приемат за първенствуващи спрямо битието и материалното.
Така че той не е точно служенето на някакви конкретни идеали (което, предполагам, имаш предвид в случая ти), а е в по-дълбокото. :lol:

Виж, издигането на идеали и сляпото им следване могатже да бъде и показно поведение, лицемерие, но може да бъде и друго. Например желание за удържане на нещата в някакви рамки. :lol:
Има разлика между идеализма като философия и идеализма на морално - ежедневно - битово ниво, на който противопоставяме цинизма.

Или твърдиш, че философията на цинизма е материализма, така както на идеализма - идеализма.:blum::lol:
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Avrora написа:
Rain написа: Пробвах да погледна зад четирите си пръста и наистина като гледаш зад тях, се виждат осем ... :cool:
Аз виждам 4- просто гледаш с 2-те очи и фокуса ти се измества, но са си 4. Ако затвориш едното и се опиташ зад пръстите да гледаш, ще видиш, че нищо не се променя :winkw:

Ето ги и различните погледи върху идеята с четирите пръста :-) Понякога ми се струва готино, че хората са различни :cool: Аз пък възприех въпроса различно - не е задължително втренчено да гледаш към онова, което ти мъчи мозъка, забравяйки за останалата обстановка. И продължинието, след като героя се прибра в стаята си и влезе в схватката с катериците :lol: Емпатия. И не винаги повърхността е истинска - има връзка и с цинизма. :winkw: Понякога грубо отражение на миналото и настоящето, понякога защитна стена, отказ да се приеме нещо от действителността, понякога начин на живот ... При всеки различно.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Виж, издигането на идеали и сляпото им следване могатже да бъде и показно поведение, лицемерие, но може да бъде и друго. Например желание за удържане на нещата в някакви рамки. :lol:
И как ще се удържат нещата в някакви рамки без действия т.е. следване на принципи?
Само с дълбоки обяснения на света за собствен комфорт май не става.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mila написа:
Мнемозина написа:

Има разлика между идеализма като философия и идеализма на морално - ежедневно - битово ниво, на който противопоставяме цинизма.

Или твърдиш, че философията на цинизма е материализма, така както на идеализма - идеализма.:blum::lol:
Естествено, че има разлика, нали точно това уточнявам.
А коя тогава би могла да е философията на цинизма? Този, за който говори Ести, не онзи на киниците?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
И как ще се удържат нещата в някакви рамки без действия т.е. следване на принципи?
Само с дълбоки обяснения на света за собствен комфорт май не става.
Следването на принципи може да означава и липсата на действия.

А дълбоките обяснения на света почти никога не водят до собствен комфорт. Преодоляването на това е именно мъдростта. Предполагам, де. :lol:
Последно промяна от Мнемозина на 11.11.07, 13:11, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:32, променено общо 1 път.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Rain написа:
Avrora написа:

Ето ги и различните погледи върху идеята с четирите пръста :-) Понякога ми се струва готино, че хората са различни :cool: Аз пък възприех въпроса различно - не е задължително втренчено да гледаш към онова, което ти мъчи мозъка, забравяйки за останалата обстановка. И продължинието, след като героя се прибра в стаята си и влезе в схватката с катериците :lol: Емпатия. И не винаги повърхността е истинска - има връзка и с цинизма. :winkw: Понякога грубо отражение на миналото и настоящето, понякога защитна стена, отказ да се приеме нещо от действителността, понякога начин на живот ... При всеки различно.
Не, не са различни :-) . Не може да разглеждаш нищо само по себе си- факторите за да се случи то не са за пренебрегване и именно ако ги игнорираме, пропускаме възможността да го решим.
Емпатия- именно на това наблягаше човека, но... ако докторите не успяват, когато си тръгват от работа да оставят всичко зад гърба- колко време ще издържат?
Работила съм в детско отделение- администрация и само това ми бе достатъчно да се скапвам. Само гледката и контакта с децата и родителите при оформяне на документация. А докторите? И не само за деца е страшното...
И не винаги повърхността е истинска- както айсберг, често същественото е под повърхността... :-)
Най- хубавото се вижда със сърцето ли? :-)
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:

А дълбоките обяснения на света почти никога не водят до собствен комфорт. Преодоляването на това е именно мъдростта. Предполагам, де. :lol:
Ми нали и аз това казвам - действие или липса на действие, все тая. Въпроса е, че каквото се прави или не се прави е следствие на идеалите. Един вид отстояването им - било с действие или бездействие.
Ако няма стремеж към тях, тогава за какъв......са ни? Само за да си обясним дълбоко света, за да ни е гадно?
Ох не ми се впуска в дълбоките обяснения на света, щото много дълбоко стана. :lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:Ох не ми се впуска в дълбоките обяснения на света, щото много дълбоко стана. :lol:
ДАБЕДА...
ТИ подпалИ свето и ся съ скатаваш, а и без баница ще останем... :cool:
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
ДАБЕДА...
ТИ подпалИ свето и ся съ скатаваш, а и без баница ще останем... :cool:
И друг път съм получавала такива упреци, но не мисля, че ги заслужавам. :wbee:
Аз не съм подпалвачка - кротък и сговорчив човек съм.:shy:
Дори баници правя понякога.:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:

Ми нали и аз това казвам - действие или липса на действие, все тая. Въпроса е, че каквото се прави или не се прави е следствие на идеалите. Един вид отстояването им - било с действие или бездействие.
Ако няма стремеж към тях, тогава за какъв......са ни? Само за да си обясним дълбоко света, за да ни е гадно?
Ох не ми се впуска в дълбоките обяснения на света, щото много дълбоко стана. :lol:
Има нещо ужасно хубаво в гадността да си обясняваш света по разни начини - там на дълбокото. :blum:
Не че съм успявала, но колкото пъти съм надзъртала как го правят, много е интересно.
Само че бъркаш: идеалите не обясняват света, те просто са нещо като опора в света на този, който ги има. Говоря за личните идеали, разбира се. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Има нещо ужасно хубаво в гадността да си обясняваш света по разни начини - там на дълбокото. :blum:
Не че съм успявала, но колкото пъти съм надзъртала как го правят, много е интересно.
Само че бъркаш: идеалите не обясняват света, те просто са нещо като опора в света на този, който ги има. Говоря за личните идеали, разбира се. :lol:
Мързи ме да се връщам назад, за да се доуточняваме за обяснението на света и идеалите.:lol:
Няма хора без идеали, колкото и да не ти се вярва.:winkw:
Дори и при мен се намират понякога, въпреки, че ги гоня с тамян.:lol:
Просто при всеки са различни и не винаги идеализъм е синоним на нещо положително и възвишено - не си го заявила, но прозира от постовете ти. Ако греша, прощавай.
Хитлер също е бил идеалист.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Мързи ме да се връщам назад, за да се доуточняваме за обяснението на света и идеалите.:lol:
Няма хора без идеали, колкото и да не ти се вярва.:winkw:
Дори и при мен се намират понякога, въпреки, че ги гоня с тамян.:lol:
Просто при всеки са различни и не винаги идеализъм е синоним на нещо положително и възвишено - не си го заявила, но прозира от постовете ти. Ако греша, прощавай.
Хитлер също е бил идеалист.
Хм.
Това на Хитлер обаче не е личен идеал - то е идеология.
Тук вече отиваме на съвсем друго място.
А че личните идеали може и да не са толкова възвишени - може да се поразмисли човек над това.
Идеалът по правило е нещо съвършено, само че кой как си представя съвършенството и как и дали се стреми към него е наистина отделен въпрос.
А теб отдавна те подозирах, че имаш из главицата някой-друг идеал. :blum:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Хм.
А че личните идеали може и да не са толкова възвишени - може да се поразмисли човек над това.
Идеалът по правило е нещо съвършено, само че кой как си представя съвършенството и как и дали се стреми към него е наистина отделен въпрос.
Е то, дали един личен идеал ще се превърне в идеология зависи само от степента на психично здраве на индивида.:lol:

Сега след, като си подозирала, че ми се връткат идеали в главицата, значи трябва да подозираш и от кой вид са - възвишени или демонични.:twisted:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа: Хм.
Е то, дали един личен идеал ще се превърне в идеология зависи само от степента на психично здраве на индивида.:lol:

Сега след, като си подозирала, че ми се връткат идеали в главицата, значи трябва да подозираш и от кой вид са - възвишени или демонични.:twisted:
Абе за щастие не зависи само от психичното здраве на индивида а и от разни околни фактори. Щото има и християнска идеология, и изобщо това си е дебела тема - с идеологиите и ползването им за разни цели.

Ти какво искаш сега от мен, да издавам личните ти данни в ефир ли?
И като кажа едното, ти да кажеш "не" и да ми се изплезиш?
Няма да стане. Ще си запазя подозренията за себе си. :blum:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Абе за щастие не зависи само от психичното здраве на индивида а и от разни околни фактори. Щото има и християнска идеология, и изобщо това си е дебела тема - с идеологиите и ползването им за разни цели.

Е да, зависи и от психичното здраве и на околните фактори.:blum:

Издай ги бе, що не.:lol:
Пък аз винаги мога да ти се изплезя :blum:

ПП. Забелязвам, че общуването с мен ти влияе отрицателно - започнала си да пропускаш запетайки.
А щом си поддала на запетайките не ми се мисли докъде може да се стигне.:blum::lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: ПП. Забелязвам, че общуването с мен ти влияе отрицателно - започнала си да пропускаш запетайки.
Глей я пък тая, как си приписва всичко:blink:
Може да е от общуването с Калиостро и Змея:blum:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
esti написа: ПП. Забелязвам, че общуването с мен ти влияе отрицателно - започнала си да пропускаш запетайки.
Глей я пък тая, как си приписва всичко:blink:
Може да е от общуването с Калиостро и Змея:blum:
Днес те не присъстват в пространството, затова аз ще обера славата.
Да са дошли пък!:mad:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:

Е да, зависи и от психичното здраве и на околните фактори.:blum:

Издай ги бе, що не.:lol:
Пък аз винаги мога да ти се изплезя :blum:

ПП. Забелязвам, че общуването с мен ти влияе отрицателно - започнала си да пропускаш запетайки.
А щом си поддала на запетайките не ми се мисли докъде може да се стигне.:blum::lol:
А що не ми се изплези още в началото, ми ме караш да пиша тук като гламава, че от бързане и запетайки да пропускам? :smackbum:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
А що не ми се изплези още в началото, ми ме караш да пиша тук като гламава, че от бързане и запетайки да пропускам? :smackbum:
Не е от бързане - наистина се поддаваш на влияние и то лошо.:blum:
Я ми виж медальона как се клати наляво....надясно.....затвори очи и ме слушай - 1,2,3,4......поддаваш се на всичко което ти казвам......забравИ веднага за запетайките и пълния член - грешно е да се употребяват.....1,2,3......Пляс!
Готова си.:cool:
Звенения

Мнение от Звенения »

esti написа:
Мнемозина написа:
Я ми виж медальона как се клати наляво....надясно.....затвори очи и ме слушай - 1,2,3,4......поддаваш се на всичко което ти казвам......забравИ веднага за запетайките и пълния член - грешно е да се употребяват.....1,2,3......Пляс!
Ей, я да млъкваш, че и тая баница ако изгори... :-)
Вече не остана на кого да се надявам! :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Лъки, ти си геврек... :rotfl24:

Не мога, бе, Ести, те са ми част от идеала! :grin:
(Ето, всичките запетайки си сложих уставно пак... :blum: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам. :lol:)
Panta rhei...
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието,..
А мястото на напълнения член? Къде

:roll:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа:

Пропуснал си въпросителния знак. :mad:
:blum:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам. :lol:)
Айде поредната сромна - в подсъзнанието и бил.
На всички ни е баш в съзнанието, ама....:blum::twisted:
esti

Мнение от esti »

Вижте кво, ставате цинични!
Престанете веднага, щото и мен подвеждате.:shy:
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:
Звеневия написа:

Пропуснал си въпросителния знак. :mad:
:blum:
Проверявам бдителността Ви, мЕдам! :blum:
Публикувай отговор