Ти дай идеяМнемозина написа:Така че... никаква инвенция.
Аз ще сготвя
Някой бързоног с канчета ще разнася напред-назад!
Тъкмо и Питкиния ще го спасим от зелево-свинската диета!
Ти дай идеяМнемозина написа:Така че... никаква инвенция.
Пък на мен ми се е отворил апетит.Мнемозина написа: Горчивата истина е, че съм кулинарно фрустрирана напоследък.
Не само че не ми се готви, ами и не ми се яде.![]()
Ще ставаш деббббббела?vyara написа:Пък на мен ми се е отворил апетит.
шегувам се само беМнемозина написа:
Ей, съвсем на подбив ме взехте вече.
Бе каквото стане пък. Аз какво съм виновна.Звеневия написа: Ще ставаш деббббббела?
Баница ли ще правиш?:blum:Звеневия написа:Ти дай идеяМнемозина написа:Така че... никаква инвенция.
Аз ще сготвя
ММКТИподстрекателска!esti написа:Баница ли ще правиш?:blum:Звеневия написа:Ти дай идеяМнемозина написа:Така че... никаква инвенция.
Аз ще сготвя
Идва ми на ум една моя измишльотина, която обаче не е много бърза за приготвяне.Звеневия написа:Ти дай идеяМнемозина написа:Така че... никаква инвенция.
Аз ще сготвя
Душица златна, не знаех!:lol:Звеневия написа:ММКТИподстрекателска!![]()
Само ти можеш да настъпваш по мазолите!
Н Я М А М Ф У Р Н А!
бре, аз Софийска мусака ли правя, беМнемозина написа: Всъщност е нещо като варненска мусака, обаче не с картофено пюре
Ами хайде де, и аз така установих в един момент.latrevw написа:бре, аз Софийска мусака ли правя, беМнемозина написа: Всъщност е нещо като варненска мусака, обаче не с картофено пюре
Възбуден монитор!????esti написа:... че да не му стане нещо докато го облизваш.
Пернишка?latrevw написа:бре, аз Софийска мусака ли правя, беМнемозина написа: Всъщност е нещо като варненска мусака, обаче не с картофено пюре
Чавееее, хакни му на тоз една точилка от мен, че ми е далече.Звеневия написа:Възбуден монитор!????esti написа:... че да не му стане нещо докато го облизваш.![]()
![]()
цяла точилка? къде, бе ести?:rotfl24:esti написа:Чавееее, хакни му на тоз една точилка от мен, че ми е далече.Звеневия написа:Възбуден монитор!????esti написа:... че да не му стане нещо докато го облизваш.![]()
![]()
Пък некои на таз варненска мусака й викат овчарски пайМнемозина написа: Идва ми на ум една моя измишльотина, която обаче не е много бърза за приготвяне.
Всъщност е нещо като варненска мусака, обаче не с картофено пюре, а с картофено тесто: сварени и пасирани картофи (около килограм), 2 яйца, брашно и сол. Става като за картофени кюфтета.
Абе да си го ядат както щат!4avdar4e написа:Пък некои на таз варненска мусака й викат овчарски пайМнемозина написа: Идва ми на ум една моя измишльотина, която обаче не е много бърза за приготвяне.
Всъщност е нещо като варненска мусака, обаче не с картофено пюре, а с картофено тесто: сварени и пасирани картофи (около килограм), 2 яйца, брашно и сол. Става като за картофени кюфтета.
ЧетиМнемозина написа:Аз и без това не готвя вече...
Благодаря!Звеневия написа:ЧетиМнемозина написа:Аз и без това не готвя вече...
Преглъщай
плюймъ
акощеш:
...
Това ми прилича малко на моята солена тората, но там има слой кайма и слой пюреМнемозина написа:
Половината се разплесква на дъното на тавата, по средата се слага кайма, запържена с лук, подправки и домати (обикновено правя нещо като доматен кетчуп, по-долу ще ти го кажа и него, но може и просто така).
Отгоре - втората част от тестото, но не го разплесквам, а го пускам на топчета, или парцалчета (зависи колко ми е гъсто тестото).
И го пека.
А домашен кетчуп правя със следните подправки в доматите: канела, кимион, червен пипер, черен пипер, захар, сол (ако трябва), босилек и... това беше май. Варя го, докато реша, че се е сгъстило достатъчно.