Мнемозина написа:седнах да пия кафе в едно... кафене (да не повярваш) и към кафето имаше късметче.
Ето какво гласеше то:
Порокът на младите
е неумението
да ръководят
страстите си.
Сенека.
Това пък сега що за късмет е, и биваше ли баш насред Страстната седмица да ми се падне?!
На всичкото отгоре девойката, може би в отговор на физиономията ми - ей такава

- каза: Ако не ви харесва, да го сменя?

Аз пък снощи стнувАх сън. малко такъв...

свързан с...

, абе дето е на пари. И днес по скайпа си пишем с мъжа ми и той ми вика: "Да знаеш в Унгария кви къщи видях, да се разплачеш от завист просто." Пък аз му викам: "ще пусна тото, и без тва имах показателен сън." И ходих след обяд по работа и като се връщам, гледам в пощенската кутия един попълнен фиш.

Зад блока ни има тото пункт и сигурно оттам са ги напускали по кутиите, но досега никога не го бяха правили, живея тук от пет години. И си викам на акъла, мамка му, ей ся спечелих от тотото. И отивам аз на пункта, обаче те в четвъртък следобяд не работели.

И питам се аз сега - на късмет ли е, че точно сега са ми пуснали фиша (щото аз тото по принцип не играя) или е на липса на късмет, че пунктът беше затворен?
Ама ще го пусна, де. Тъкмо за Великден. Пък ако не спечеля, ще го отдам на това, че съм го споделила предварително с вас.

Щото аз може и да не съм суеверна, ама все пак...