Луно, луно...

Все същите
Аватар
сър Айвънхоу

Луно, луно...

Мнение от сър Айвънхоу »

Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Ей, значи ако има нова балканска война, тя ще е за преразпределение на културното наследство.:rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:Ей, значи ако има нова балканска война, тя ще е за преразпределение на културното наследство.:rotfl24:
Аз, като гледам, така наречения "попфолк", май вече сме го заграбили цялото "наследство"! :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:
Аз, като гледам, така наречения "попфолк", май вече сме го заграбили цялото "наследство"! :rotfl24:
Ъхъм, ние ги мислим за простаци, а то било част от военната стратегия и тактика.:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:
сър Айвънхоу написа:
Ъхъм, ние ги мислим за простаци, а то било част от военната стратегия и тактика.:lol:
То навремето имаше един фейлетон: Как ще превземат България за 2 часа:
Достатъчно било сърбите, гърците или турците (зависи, кои са решили да ни превземат) на танковете си вместо оръдия да сложат мощни колони и да ги надуят яко с тяхната си музика... Нашите войници само щели да се предадат...

П.П. Нещо като в "Апокалипсис сега" се получи моето изказване... :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Re: Луно, луно...

Мнение от Глас в пустиня »

сър Айвънхоу написа:...земьо македонска... :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Промити мозъци!:-)
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Mila написа:
сър Айвънхоу написа:
То навремето имаше един фейлетон: Как ще превземат България за 2 часа:
Достатъчно било сърбите, гърците или турците (зависи, кои са решили да ни превземат) на танковете си вместо оръдия да сложат мощни колони и да ги надуят яко с тяхната си музика... Нашите войници само щели да се предадат...

П.П. Нещо като в "Апокалипсис сега" се получи моето изказване... :rotfl24:
:lol:Тва да не са македонски войници на български танкове в бой срещу албанските сепаратисти.:lol:

Знаем ги всичките що за войници са.:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа:Ей, значи ако има нова балканска война, тя ще е за преразпределение на културното наследство.:rotfl24:
Една от Божийте заповеди е - не кради!
Натрупването и напластяването на балканите е огромно. Проследих линка под статията и стигнах до "македонските" църкви в Албания.:lol:
Стига, че родното място на Кемал Ататюрк усилено се премълчава, иначе ще има въргал.:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: :lol:Тва да не са македонски войници на български танкове в бой срещу албанските сепаратисти.:lol:

Нали знаеш:
Сръбският войник не отстъпва! Командва се: "Кръгоооом!" и пак "Напреееееед!" :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа: :lol:Тва да не са македонски войници на български танкове в бой срещу албанските сепаратисти.:lol:

Нали знаеш:
Сръбският войник не отстъпва! Командва се: "Кръгоооом!" и пак "Напреееееед!" :rotfl24:
Допреди двайсетина години бяха въоръжени с някакви измислени пушки, а при обход по браздата сърбите се криеха по шумките за да не се срещат с българските граничари.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Стига, че родното място на Кемал Ататюрк усилено се премълчава, иначе ще има въргал.:lol:
Що пък да се премълчава?? Щом до мен е стигнало, че е роден в Солун... :winkw:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Стига, че родното място на Кемал Ататюрк усилено се премълчава, иначе ще има въргал.:lol:
Що пък да се премълчава?? Щом до мен е стигнало, че е роден в Солун... :winkw:
Цъ, малко по в страни, това е официялната версия. Известен е факта, че изпитва голяма привързаност към България и говори много добре български, но никой не се наема да каже защо е така...пък и той май е единственият блондин управлявал турция.:winkw:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

...нищо не знаете вий:mad:
и Sheakespeare е македонец
Sheake-speare = Шек-Спир = еШек-Спир = еШек-Спиро
Ешек-Спиро = Спиро Магарето
/от Битола/:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Кент написа:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24: :good:

Еваларка ти редим! Супер е това!!!! :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Цъ, малко по в страни, това е официялната версия. Известен е факта, че изпитва голяма привързаност към България и говори много добре български, но никой не се наема да каже защо е така...пък и той май е единственият блондин управлявал турция.:winkw:
Айде, пак почна със световните конспирации :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:
Мммм-да, къде са те, а къде сме ние!:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

и нещо копнато:cool:
Самуил, Орфей, Исус, Буда, Конфуций, Омир, Свети дух - всичките са макета, пишещи, говорещи и изповядващи се на гадния български език. Докъде може да стигне промиването на кратуни!.. За съжаление, тъй като имаме общи гени, във всичко си приличаме - не само в такива изцепки: когато макетата са на зор, протягат ръка към нас; когато пък ние сме на зор, веднага си спомняме за дядо Иван.
:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

В Гоце Делчев имало много ОМО Илинденци, дето нали се мислят за македонци и там знамена веят, пеят и на маса избиват десетки, гърци, сърби и всякакви народности, от които в момента няма наблизо. Та един приятел с един такъв отишли в Гърция на почивка. Малко на риба, децата да се плацикат, жените свят да видят, такива работи. Настанили се, нарамили въдиците и тръгнали. - По едно време -вика моя приятел- тоя се спря като закован пред някаква мозайка на тротоара, просълзи се и протегна ръце напред. Моя приятел се стреснал леко. - Кво ти е, бе, човек! - казал- Сърцето ли нещо? Пък оня посочил мозайката и почнал да шепне "Милата ми звездица!" щото нали гърчолята направили звездата на Виргиня(дет е на македонското знаме) от плочки по средата на тротоара. На моя човек лошо му станало. - Тръгвай- рекъл- и вземи да се държиш като възрастен, че сега шти отбележа три звезди на виргиния. Две отзад и една отпред на челото.
Психо.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Цъ, малко по в страни, това е официялната версия. Известен е факта, че изпитва голяма привързаност към България и говори много добре български, но никой не се наема да каже защо е така...пък и той май е единственият блондин управлявал турция.:winkw:
Айде, пак почна със световните конспирации :grin:
Не, не е необходимо!
Ставаше въпрос за натрупванията и напластяванията. Кемал е такъв, какъвто е решил да бъде и няма никакво значение, че произхожда от ислямизирано-българоговорящо село в Албания. Както са стотици села отатък гръцката граница - българоговорящимюсолмани водени на отчет като чисти гърци.
І

Мнение от І »

Ъъъ... :huhthink: Дека ке ги копаме?! Че у Цалапица ресурса е изчерпан...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Луно, луно...

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:...земьо македонска... :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Ми, хубаво- нека да е тяхна, тоест- наша. :grin: Щото Македония си е българска. :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:В Гоце Делчев имало много ОМО Илинденци, дето нали се мислят за македонци и там знамена веят, пеят и на маса избиват десетки, гърци, сърби и всякакви народности, от които в момента няма наблизо. Та един приятел с един такъв отишли в Гърция на почивка. Малко на риба, децата да се плацикат, жените свят да видят, такива работи. Настанили се, нарамили въдиците и тръгнали. - По едно време -вика моя приятел- тоя се спря като закован пред някаква мозайка на тротоара, просълзи се и протегна ръце напред. Моя приятел се стреснал леко. - Кво ти е, бе, човек! - казал- Сърцето ли нещо? Пък оня посочил мозайката и почнал да шепне "Милата ми звездица!" щото нали гърчолята направили звездата на Виргиня(дет е на македонското знаме) от плочки по средата на тротоара. На моя човек лошо му станало. - Тръгвай- рекъл- и вземи да се държиш като възрастен, че сега шти отбележа три звезди на виргиния. Две отзад и една отпред на челото.
Психо.
Ами те са млада нация:grin:, нещо като Хамериканците. Нормално е да се просълзяват от символи.:lol: Имат нужда от идентичност и т.н.

Но ще се обединим - рано или късно.:winkw:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Mila написа: Но ще се обединим - рано или късно.:winkw:
Няма да се обединим - самички ще си се върнат плачещи. Като непослушно мамино синче са, д'гие@a :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

maggot написа:
Няма да се обединим - самички ще си се върнат плачещи. Като непослушно мамино синче са, д'гие@a :grin:

тукашните "самоопределящи се етноси" не са ли достатъчни?
мен ако ме пита някой - хич да не се "връщат"
да си седят там отделени и да играят
на шикалки с шиптърите:twisted:
да се сърбеят, да се гърчеят
боли ме :twisted:у:twisted: за тях
те не са ми братя
по-големи измекяри са и от нас
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:
maggot написа:

тукашните "самоопределящи се етноси" не са ли достатъчни?
те не са ми братя
По важно е, кой им песничка пее!:winkw:

Страна возникла в 1991 г. в результате распада Социалистической Федеративной Республики Югославии. Однако еще во второй половине X в. на ее территории существовало независимое государство с центром в городе Охриде.

Около 70% населения республики составляют македонцы. В стране живут также албанцы, турки, цыгане, сербы.(!?)

Совсем иной облик имеет древний город Охрид, расположенный на берегу одноименного озера. С ним связана деятельность Климента и Наума, учеников Кирилла и Мефодия, распространявших на Балканском полуострове кириллический алфавит и славянскую письменность (IX — X вв.). В Охриде сохранилось много памятников средневековой архитектуры, среди которых — стены крепости царя Самуила X в., храм Святого КлиментаXIII в., церковь Святой Софии, построенная в IX — XIV вв. и знаменитая фресками XI — XIV вв., другие церкви и монастыри.(дали пък тоя Самуил не е царят на онова независимое государство от Х-ти век:twisted:)

Земли, на которых сейчас расположена республика, имеют сложную историю. Название страны восходит к древнему государству, существовавшему на Балканском полуострове в V — II вв. до н. э. В VI — VII вв. здесь поселились славянские племена. В средние века территория Македонии в разное время входила в состав Болгарии, Византии, Сербии. В конце XIV в. эти земли захватила Османская империя. В результате Балканских войн 1912 — 1913 гг. историческая область Македония была разделена между Сербией (Вардарская Македония), Грецией (Эгейская Македония) и Болгарией (Пиринский край). В 1918 г. Вардарская Македония стала частью Королевства сербов, хорватов и словенцев (с 1929 г. — Югославия). В 1945 — 1991 гг. входила в состав Югославии на правах республики. В 1991 г. принята новая конституция Македонии, республика провозглашена суверенным государством

Целият материал тук:

www.msrs.ru/organisations/mak/

:-)
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Кент написа: тукашните "самоопределящи се етноси" не са ли достатъчни?
те не са ми братя
Така си е. Ма теб никой те не пита. :grin: Ще си ги приберем, че да има още едно гърло да храним - пак по-гладно, по-отворено и по-пищящо от Българското.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Публикувай отговор