Soweto
Soweto
Совето се оказа съкращение. Хъм...
англ. Soweto (South Western Township) – Югозападен район – предградие на гр. Йоханесбург, ЮАР, станало известно с борбата срещу апартейда, създадено през 1956 г. за работници от местни етнически групи на компанията „Де Беерс” с дарение от сър Ърнест Опенхаймер, собственик на компанията.
М/у другото, дайте акъл как да го преведа този township, моля. На мен ми мирише на нашенска община, но така ли е..
англ. Soweto (South Western Township) – Югозападен район – предградие на гр. Йоханесбург, ЮАР, станало известно с борбата срещу апартейда, създадено през 1956 г. за работници от местни етнически групи на компанията „Де Беерс” с дарение от сър Ърнест Опенхаймер, собственик на компанията.
М/у другото, дайте акъл как да го преведа този township, моля. На мен ми мирише на нашенска община, но така ли е..
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Re: Soweto
Махала, бре, АВе, махала.АВе написа:Совето се оказа съкращение. Хъм...
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Махлата не фърфи за уфицялно академично издание, бе, Пенчо!:blum:Пенчо Заека написа:Махала, бре, АВе, махала.
Иначе... добро предложение.
- Света вода ненапита
ти си го написал бре - предградиеАВе написа:Совето се оказа съкращение. Хъм...
Виж подводницата!
Оставям го район. Община не върви в см. на демократично избирано административно самоуправление, щото се оказа, че в момента в Совето има 19 общини, разделени главно на племенен принцип, а и в него се говорят всичките 11 (!!!) official languages на ЮАР.Метаморф написа:ти си го написал бре - предградие
Нейсе.
Ей, компютърджиите! Качете он-лайн проверител за правописа на български в клуба, моля ви!:-)
Ми значи точно са си махали.АВе написа:
Оставям го район. Община не върви в см. на демократично избирано административно самоуправление, щото се оказа, че в момента в Совето има 19 общини, разделени главно на племенен принцип, а и в него се говорят всичките 11 (!!!) official languages на ЮАР.
Нейсе.
Ей, компютърджиите! Качете он-лайн проверител за правописа на български в клуба, моля ви!:-)
За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем.
Panta rhei...
Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:Мнемозина написа:За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем.
Не знам.АВе написа:Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:Мнемозина написа:За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем.
Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м?
Panta rhei...
Аз несъмизлизал отклуба, беМнемо! Само често ходя в командировки по други клубове.Мнемозина написа:Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м?
- Piqndurnik
Ако си с кума Лиса, можеш сам да си инсталираш Add-on Bulgarian Dictionary. Не е много пълно и, естествено, няма граматика, но без пари - толкова.АВе написа: Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:
Наздраве 
Да бе! И в Министерския съвет.АВе написа:Аз несъмизлизал отклуба, беМнемо! Само често ходя в командировки по други клубове.Мнемозина написа:Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м?
И ти развалят там правописа и после...
Panta rhei...
А-а-а, мерси! с Лисанка съм, ще пробвам.Piqndurnik написа:Ако си с кума Лиса, можеш сам да си инсталираш Add-on Bulgarian Dictionary. Не е много пълно и, естествено, няма граматика, но без пари - толкова.АВе написа: Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum: