Открит е общ прародител на маймуните и човекоподобните

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Открит е общ прародител на маймуните и човекоподобните

Мнение от Remmivs »

включително и наш.

В това, което може бе и фундаментално откритие, водещ палеонтолог съобщава, че учените са разкопали фосил на 47 млн. години. Фосилът е на древен примат и притежава белези, които подсказват, че това може би е общ прародител на по-късните маймуни, човекоподобни и наш.

Интересно е, че почти две години находката е била пазена в пълна тайна, вероятно заради пълнотата на открития скелет на женско животно наподобяващо днешните лемури.

http://online.wsj.com/article/SB124235632936122739.html
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Хехе, точка за еволюционистите. :lol:

Ъъъ, само не разбрах това някаква свенливост ли е - в смисъл, че им е било неудобно от пълнотата на женския скелет? :blum:

По принцип е нормално, от гледна точка на палеонтолозите две години са толкова нищожен период... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

По-скоро да не им открадне някой нАучната ценност и пр. :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Открит е общ прародител на маймуните и човекоподобните

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:включително и наш.
реме, ти вяра имаш ли им на тия от уолстрийт джърнал?!? та те преди време писаха, че в бг има корупция!
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

с щипка сол ходя навсякъде
но пък имаше интересни новини днес и реших да ги споделя с вас
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:с щипка сол ходя навсякъде
но пък имаше интересни новини днес и реших да ги споделя с вас
паралелни светове - паралелни новини

п.п. аз пък като реша да споделя разни дизайнерски парчета и веднага - бг мама :winkw: http://www.chi-athenaeum.org/gdesign/20 ... jelly.html
just perfect
jazz

Мнение от jazz »

Remmivs написа:вероятно заради пълнотата на открития скелет на женско животно наподобяващо днешните лемури.
че то може просто да си е лемур на 47 милиона години :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

баси и лемура:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
jazz

Мнение от jazz »

няма ли такива лемури по на 40 и кусур
кво се хилиш
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

лемурКА

моля ви, не обиждайте старата госпожа

:grin:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Remmivs написа:включително и наш.

В това, което може бе и фундаментално откритие, водещ палеонтолог съобщава, че учените са разкопали фосил на 47 млн. години. Фосилът е на древен примат и притежава белези, които подсказват, че това може би е общ прародител на по-късните маймуни, човекоподобни и наш.

Интересно е, че почти две години находката е била пазена в пълна тайна, вероятно заради пълнотата на открития скелет на женско животно наподобяващо днешните лемури.

http://online.wsj.com/article/SB124235632936122739.html
Мдааа, от кога казвам че трябва да се върнем назад към природата...:blink:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:лемурКА

Ида се казвала... фосилката. :blum:

Всъщност исках да отбележа, че клубът пак е започнал да изпреварва новините. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Мнемозина написа:

Всъщност исках да отбележа, че клубът пак е започнал да изпреварва новините. :lol:
явно медиите вече ни четат достатъчно често, за да са в крак с новините...
Виж подводницата!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:
Remmivs написа:вероятно заради пълнотата на открития скелет на женско животно наподобяващо днешните лемури.
че то може просто да си е лемур на 47 милиона години :lol:
баси, нищичко не помня от онези години...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:

те пък едни новини...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бе на мене нещо не ми е ясно. Учените са се чудели дали лемур или някаква друга еволюционна адаптация е създала маймуните(вкл човекоподобните). И сега разбират, че е лемур. Браво. Обаче това е преди еволюцията на маймуната в човек. Тоест не е свързващо, а предшестващо звено. Не разбирам защо са фанфарите. Или бъркам?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Бе на мене нещо не ми е ясно. Учените са се чудели дали лемур или някаква друга еволюционна адаптация е създала маймуните(вкл човекоподобните). И сега разбират, че е лемур. Браво. Обаче това е преди еволюцията на маймуната в човек. Тоест не е свързващо, а предшестващо звено. Не разбирам защо са фанфарите. Или бъркам?
Не че го разбирам и аз, ама да ти обясня. :grin:
То е като с двойните цитати: ако имаш втория (лемурката), той може да осъществява връзката както с първия (маймуната), така и с твоето мнение (човека), тоест първият цитат (маймуната) и твоето мнение (човекът) да произтичат от втория цитат (лемурката). :grin:

Нищо не разбра, нали? Щото примерът ми не е добър.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ето така се прави
Мнемозина написа:[...]
То е като с двойните цитати: ако имаш втория (лемурката), той може да осъществява връзката както с първия (маймуната), така и с твоето мнение (човека), тоест първият цитат (маймуната) и твоето мнение (човекът) да произтичат от втория цитат (лемурката). :grin:

сега да намерим грийн :емотикона за скролл:

а да ето го copy
сега клик на Quote горе, paste и пак Quote
Бе на мене нещо не ми е ясно. Учените са се чудели дали лемур или някаква друга еволюционна адаптация е създала маймуните(вкл човекоподобните). И сега разбират, че е лемур. Браво. Обаче това е преди еволюцията на маймуната в човек. Тоест не е свързващо, а предшестващо звено. Не разбирам защо са фанфарите. Или бъркам?
сега малко редакция да добавим автора с quotе="Green Light"
Green Light написа:Бе на мене нещо не ми е ясно. Учените са се чудели дали лемур или някаква друга еволюционна адаптация е създала маймуните(вкл човекоподобните). И сега разбират, че е лемур. Браво. Обаче това е преди еволюцията на маймуната в човек. Тоест не е свързващо, а предшестващо звено. Не разбирам защо са фанфарите. Или бъркам?

а сега да го боднем в предишния цитат

Мнемозина написа:

готово

не че е най-удобното, но не е и толкова трудно от друга страна,
а пък и е далеч за предпочитане от страница с километрични цитати в цитатите на цитатите

:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:ето така се прави

[...]
готово

не че е най-удобното, но не е и толкова трудно от друга страна,
а пък и е далеч за предпочитане от страница с километрични цитати в цитатите на цитатите

:cool:
А с едно клик от целия ти горен постинг излиза само това.
(Пак добре, че поне то излиза. :blum:)

Ама хич не даваш да се закача човек.
Ми опитвах да разбера защо ми трябва тоя втори цитат и като пита Грийн и се сетих, че разговорите могат са бъдат като еволюционното дърво (ли беше). :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

А с едно клик от целия ти горен постинг излиза само това.
(Пак добре, че поне то излиза. :blum:)

Ама хич не даваш да се закача човек.
Ми опитвах да разбера защо ми трябва тоя втори цитат и като пита Грийн и се сетих, че разговорите могат са бъдат като еволюционното дърво (ли беше). :lol:
ами като се замислиш какво казах в Предложения е нормално това да излезе, защото всичко между първото [quotе] и последното [/quotе] в моя постинг е пило вода, останалото е ъ-ъ останало :grin: и пъхнато в новосъздадена двойка [quotе] ... [/quotе]

ти да нямаш кука, че се закачаш м?:blum:

http://www.lazytowncenter.com/videos/yo ... lazy-town/

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:[...]
ами като се замислиш какво казах в Предложения е нормално това да излезе, защото всичко между първото [quotе] и последното [/quotе] в моя постинг е пило вода, останалото е ъ-ъ останало :grin: и пъхнато в новосъздадена двойка [quotе] ... [/quotе]

ти да нямаш кука, че се закачаш м?:blum:

http://www.lazytowncenter.com/videos/yo ... lazy-town/

Не се замислям.
Гледам нещата на метаравнище. Като си задал ниво "еволюционизъм" в темата - стоя в него. :blum:
Елби да му мисли, той ги обича разни двусъставни постинги, та ме изприщва, докато му отговарям.
А аз като реша да правя бродерии, нищо не може да ме спре.

П.П. Женският род на Подлия Роби дали ще да е Подлата Робиня? :lol:
П.П. За куката - нямам. Не знам как се получава закачането. Някак просто... абе не знам. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Разбрах, разбрах. Всичко разбирам аз. Вси- чко!
Публикувай отговор