Stranniche написа: Обясненията , които ти и Рем давате по-долу на тези "абсурдно звучащи принципи", са логични, обаче дали практиката ги доказва?
Въглехидратите... По твоята и на Рем логика, много народи от Далечния изток трябва да са измрели от затлъстяване и болести, защото там се яде за ЗАКУСКА, обяд и вечеря ориз, който си е чиста проба въглехидрати. Шкембето е непознато в много страни, а кравешкото месо е въведено в Япония само в последните векове. Преди отварянето на страната им към света японците са ядели главно ориз, соеви продукти и каквото морето им даде - животни и водорасли. Това е страната с най-голяма продължителност на живот.
А бабките и дядковците се ме засрамвали във фитнеса със своята физическа сила и издръжливост.
Аз и фитнеса
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Странниче, кажи ми моля те, дали не пропускаш една малка, но съществена подробност. В Япония, доколкото на мен ми е известно, никога не са преяждали масово с въглехидрати. Морските храни са богати на ценни мазнини, между другото пие се и рибено масло като сме отворили дума за морето. Европа и УСА от друга страна преяждат с най-отвратителните производни на въглехидратите. Ще спомена само вездесъщия фруктозо-глюкозен сироп, който се съдържа в почти всичко от кока-кола нагоре и се произвежда от царевица. И, уви, е супер неподходящ въглехидрат. Направо вреден даже съгласно последните изследвания. В заключение ще кажа, че въглехидратите СА необходими! Мозъкът ни работи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО на въглехидрати. Но ние неизбежно поемаме поне 10% такива с яденето на месо и зеленчук. И един парадокс или ирония на Съдбата, която е, знаете малко перверзна. Мозъкът се храни с въглехидрати, но е ъ-ъ топка мазнина по същество.Stranniche написа:Обясненията , които ти и Рем давате по-долу на тези "абсурдно звучащи принципи", са логични, обаче дали практиката ги доказва?
Въглехидратите... По твоята и на Рем логика, много народи от Далечния изток трябва да са измрели от затлъстяване и болести, защото там се яде за ЗАКУСКА, обяд и вечеря ориз, който си е чиста проба въглехидрати. Шкембето е непознато в много страни, а кравешкото месо е въведено в Япония само в последните векове. Преди отварянето на страната им към света японците са ядели главно ориз, соеви продукти и каквото морето им даде - животни и водорасли. Това е страната с най-голяма продължителност на живот.
А бабките и дядковците се ме засрамвали във фитнеса със своята физическа сила и издръжливост.
- Piqndurnik
Те и от запек на са измрели, но... всъщност са се приспособили. И явно приспособяването към протеини е значително по-лесно, отколкото от мръвки към въглехидратите. Чувал съм, че индианците от САЩ масово са диабетици.Stranniche написа:... По твоята и на Рем логика, много народи от Далечния изток трябва да са измрели от затлъстяване и болести, защото там се яде за ЗАКУСКА, обяд и вечеря ориз, който си е чиста проба въглехидрати...
Наздраве 
- Stranniche
- Обратна връзка:
Струвам си се, че тук досега ставаше дума за яденето, а не за преяждането.Remmivs написа:Странниче, кажи ми моля те, дали не пропускаш една малка, но съществена подробност. В Япония, доколкото на мен ми е известно, никога не са преяждали масово с въглехидрати. Морските храни са богати на ценни мазнини, между другото пие се и рибено масло като сме отворили дума за морето. Европа и УСА от друга страна преяждат с най-отвратителните производни на въглехидратите. Ще спомена само вездесъщия фруктозо-глюкозен сироп, който се съдържа в почти всичко от кока-кола нагоре и се произвежда от царевица. И, уви, е супер неподходящ въглехидрат. Направо вреден даже съгласно последните изследвания. В заключение ще кажа, че въглехидратите СА необходими! Мозъкът ни работи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО на въглехидрати. Но ние неизбежно поемаме поне 10% такива с яденето на месо и зеленчук. И един парадокс или ирония на Съдбата, която е, знаете малко перверзна. Мозъкът се храни с въглехидрати, но е ъ-ъ топка мазнина по същество.Stranniche написа:Обясненията , които ти и Рем давате по-долу на тези "абсурдно звучащи принципи", са логични, обаче дали практиката ги доказва?Green Light написа: Ще напиша няколко от абсурдно звучащите принципи
1. Въглехидратите вредят. Всички въглехидрати. И тези в плодовете, и тези в меда, и тези в пълнозърнестия хляб.
2. Мазнините са полезни. Животинските мазнини. Растителните- не
3. Хранене поне 4 пъти на ден
- 3 яйца в 7и30
- 1 шкембе в 11- 12
- пържола в 3
- свински хапки със зеленчуци в 7-8
ще пиша още
Всяко прекаляване - С КАКВОТО И ДА БИЛО - си е вредно.
Все едно да слушаш хубава музика на нормални децибели и да пуснеш същото с такава сила, че да ти пробие тъпанчетата.
А за кока колата и разните подобни напитки няма две мнения.
Сигурно си видял това Anti-obesity ad shocks New Yorkers. Хората пълнеят не защото по принцип поемат въглехидрати, а защото в газираните напитки те са под такава форма и в такова шоково количество, че няма как да не вредят.
Все едно да
истината е, че всеки трябва да открие кое за него е най-добро и му пасва най-добреStranniche написа:Струвам си се, че тук досега ставаше дума за яденето, а не за преяждането.
Всяко прекаляване - С КАКВОТО И ДА БИЛО - си е вредно.
Все едно да слушаш хубава музика на нормални децибели и да пуснеш същото с такава сила, че да ти пробие тъпанчетата.
А за кока колата и разните подобни напитки няма две мнения.
Сигурно си видял това Anti-obesity ad shocks New Yorkers. Хората пълнеят не защото по принцип поемат въглехидрати, а защото в газираните напитки те са под такава форма и в такова шоково количество, че няма как да не вредят.
Все едно да
и да е щастлив
и истина е, че системно преяждаме дори ние тук
с това искам да кажа, че не искам да казвам на никой какво и как да прави
за мен тази тема е споделяне на разни опити и гледни точки
не кръстоносен поход
- Stranniche
- Обратна връзка:
Remmivs написа:истината е, че всеки трябва да открие кое за него е най-добро и му пасва най-добре
и да е щастлив
и истина е, че системно преяждаме дори ние тук
с това искам да кажа, че не искам да казвам на никой какво и как да прави
за мен тази тема е споделяне на разни опити и гледни точки
не кръстоносен поход
Така е. Важното е човек да се чувства добре.
Наздраве!
И аз съм за тая истина лично за мен.
Но много се възхищавам на Грийн (и Рем) , че са намерили верния път.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Green Light
latrevw написа:Stranniche написа: Обясненията , които ти и Рем давате по-долу на тези "абсурдно звучащи принципи", са логични, обаче дали практиката ги доказва?
А бабките и дядковците се ме засрамвали във фитнеса със своята физическа сила и издръжливост.и така стигаме за универсалната истина за мен - яж от всичко, но умерено, без прекаляване, и се движи. това е, просто е, и практиката го доказва
Да, това е за хората, които имат свой вътрешен механизъм и могат да го правят. Около мен има много примери за това. Има такива хора- умерени. Изглежда, като че без усилие се поддържат. Хапват от всичко, мъничко спорт, мъничко козметик и са слънца.
Са съжаление аз не съм от тях. На мен ми трябват правила. Иначе ставам прасе
- Green Light
И аз така. После чух за това, че между 10 и 12 съня е безценен. Нещо във връзка с нивата на серотонин и мръкването.Ън написа:Сложните неща понякога имат прости решения. Не можех да спя, лягах към 1-2ч. и към 4-5 се ококорвах. Сега си лягам в 10- 11 и спя спокойно до сутринта. Е, почти спокойно...
След 12 заспиваш някак плитко и цяла нощ се въртиш. Аз ставам в 6, така че в 11 мога да се трупясам като талпа. Но заседя ли се с книжка или телевизор и стане ли, примерно 1, после заспивам много по- трудно. Уморен съм боли ме всичко, не мога главата си да вдигна, но съня идва едвам едвам и се будя точно така- към 4-5. После пак задремвам, като звънне будилника съм вампир и после през деня не знам съм ли съм или не съм
- snowprincess
Какво представляват френските ястия 
Закуска
Закуската, наричана le petit déjeuner (малкият обяд), често се състои от френски хляб, нарязан на филийки и намазан с масло, кроасани или тестена закуска с шоколадов пълнеж заедно с кафе или чай. В кафенетата закуската се сервира много рано.
Обяд
В миналото обядът е хранене, продължаващо над 2 часа, но в днешно време разбира се тенденцията е времето чувствително да се скъсява. В големите градове повечето работещи хора обядват в служебната кафетерия с ваучер или на свободна консумация.
Вечеря
Вечерята често се състои от 3 ястия - ордьовър или супа, основно ястие и ястие от сирене или десерт като понякога преди сиренето или десерта се сервира салата. Сиренето може да бъде заместено от кисело мляко, а десертът в делничните дни най-често се състои от пресни плодове. Обикновено вечерята се придружава с хляб, вино и минерална вода.
Закуска
Закуската, наричана le petit déjeuner (малкият обяд), често се състои от френски хляб, нарязан на филийки и намазан с масло, кроасани или тестена закуска с шоколадов пълнеж заедно с кафе или чай. В кафенетата закуската се сервира много рано.
Обяд
В миналото обядът е хранене, продължаващо над 2 часа, но в днешно време разбира се тенденцията е времето чувствително да се скъсява. В големите градове повечето работещи хора обядват в служебната кафетерия с ваучер или на свободна консумация.
Вечеря
Вечерята често се състои от 3 ястия - ордьовър или супа, основно ястие и ястие от сирене или десерт като понякога преди сиренето или десерта се сервира салата. Сиренето може да бъде заместено от кисело мляко, а десертът в делничните дни най-често се състои от пресни плодове. Обикновено вечерята се придружава с хляб, вино и минерална вода.

малка корекция

супата я ядат вечер, да, но не с вечерята, а примерно отиват на театър и след това хапват някъде по едно "супе". откачена нация.snowprincess написа: Вечерята често се състои от 3 ястия - ордьовър или супа, основно ястие и ястие от сирене или десерт като понякога преди сиренето или десерта се сервира салата. .
just perfect
сподели опита си след това :)jazz написа:като се заприказвахтеbead_ написа:малка?ELBI написа:ерекция?bead_ написа:малка корекция
...:
днес си чистя спама
и погледам
увеличаване на пениса
стесняване на вагина
виагра
трия и си мисля
дали ще дойде ден в който
ще натисна някой линк :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не е така, Мнемо. това е правило за английския, напр., но не и за българския. В см., че не е канонизирано. Желателно, но не задължително.Мнемозина написа:П.П. Правилата на учтивостта изискват когато изброяваш, да слагаш себе си на последно място. Тъй че заглавието ти би трябвало да бъде "Фитнесът и аз"![]()
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- snowprincess
Абе, аз кво прасе съм станал... смам ме е от мене си.
Тръгнах да тичам сутрин, щяхда се разглобя от стари травми, които станаха много болезнени.
Тръгнах диета да пазя - е, не се издържа, братче.
Тръгнах йога упражнения да правя сутрин и вечер, съсипах си левия лакът и дясното коляно.
Шси умра дебел, видяло се е.
Тръгнах да тичам сутрин, щяхда се разглобя от стари травми, които станаха много болезнени.
Тръгнах диета да пазя - е, не се издържа, братче.
Тръгнах йога упражнения да правя сутрин и вечер, съсипах си левия лакът и дясното коляно.
Шси умра дебел, видяло се е.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
именноsnowprincess написа:нали ДИЕТА = НАЧИН НА ХРАНЕНЕjazz написа: и квооооо
пуснах как се хранят французойките, не пълнеят, а ядат xляб и cладкиши, пият вино и редовно cи поднаcят първо, второ и трето
май не пресмятат кое е въглехидрат, мазнини или протеини
вино и жени
виното си го казала
ама жените си забравила
но, то па са французи и е ясно
- Житената Питка
- BOFH
Green Light написа:Добреее. Ще напиша доста лични неща...
Green Light написа:Началото беше смехотворно..
Току що москитото ми показа тази тема. В интерес на истината съм впечатлен, силно впечатлен.Green Light написа:Тогава реших да помисля...
Днес на 40 и кусур ще надбягам и ще надработя моето 28 или 29 годишно Аз. Освен това, то ще иска да изглежда, като мене. Знам, защото помня.
То, 29 годишното ми Аз, това искаше!
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!