Войната в карти

Все същите
Аватар
Green Light

Войната в карти

Мнение от Green Light »

За да има проследимост и за да мога да се ориентирам в пропагандата, смятам че изменението на ситуацията на картите през времето най-малко се влияе и най-трудно подлежи на манипулация.
Подлежи, но трудно.
само дето трябва да си припомня как се качваха снимки тук

11.01.2023

Изображение

Изображение
Аватар
Green Light

Фантазираме си: Разпад на Русия?

Мнение от Green Light »

Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.

Момент - понеже това изречение по-горе е отдавнашен мой разговор със себе си, та нека хвърля малко светлина как се развиваше досега, за да не се чудя след време като чета...

И така, не ми се отделя и секунда внимание на изкукали приказки че Русия се защитава от НАТО или че войната е заради защита на Донбас от украинските фашисти и темподобни. Русия е агресор и тази война е най-голямото престъпление на последните 80 години. Путин и неговата върхушка са ни повече ни по-малко - престъпници. Би било чудесно ако Украйна успее да се защити.

На този фон, това което започна да ме дразни, после ядосва и понастоящем е бяс, е че западните сили надъхват украинците за пълна победа. Това(мое ядосване) започна няколко месеца след началото на войната и краят му не се вижда. Запада вдига лозунги и изпраща оръжие, докато руснаците и украинците гинат със стотици дневно. Това е буквално от Нова година до днес. Води се някаква скотобойна край Бахмут и Соледар и аналогиите препращат към най-варварските битки през Първата световна... докато ние удобно седнали пред телевизорите, викаме давай, ха така! И те дават.
По-добре да спра, та да се върна на думата.
Нека за момент предположим, че се сбъднат мечтите на прогресивното човечество: Украйна победи, Русия се разпадне. Путин с Ева Браун се тровят в бункера, а Шойгу увисва на въжето в Хага. Русия, както казахме се разпада на осем.
Какво получаваме.
- озлобени оцелели кучета на войната
- ловци на военни престъпници
- разрука в Украйна и безпътица в Русия
- сираци и вдовици
- (безконтролно въоръжение- но нека даже да не го слагаме в сметката, нека дори не броим най-големият ядрен потенциал в света попаднал в разпарчетосани държави без управление. Нека си кажем че това е позната опасност и да не мислим за това)
Остава една безбежна територия, населена със 150 000 000 които обедняват и озверяват ден след ден, гледайки към богатееща Европа.
И към лесните, ясни, познати тактики на тероризма. Наред с Афганистан получаваме Русия.
Дори да беше възможно (а то не е - Русия няма да загуби такава война от Украйна) това ли искаме?

Аз - със сигурност - не!
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Лично мнение

Мнение от Fairy of the Flowers »

Лично, непрофесионално, нахвърляно и прочие.. мнение. Че и мен ме дразни това. Не би било добре Украйна да победи. Това ще означава Русия да я няма. Което значи нов световен ред. Ама не съм сигурна американците как си я правят сметката, щото то празно не остава. Няма как да е само един играч. Щом се освободи място - и ще дойде Китай. Което хич не е яко. Аз предпочитам статуквото. Хресва ми моя си живот. Не искам на 50 да ми се обърне всичко. Русия не че се защитава от НАТО, но да си защитаваш сферата на влияние е част от голямата политическа игра. В която хуманизмът и нормалните човешки ценности, които хората вкарват в обясненията си за ситуацията и войната не играят. Наивно е така да си обясняваме нещата и пристрастията си към тази или онази страна с елементарни емоционални понятия. Това не е детска приказка или урок по литература в училище. Те дето ги надъхват украинците за пълна победа, те ги и вкараха в това, западните сили. Ама кои западни сили ги надъхват? Тя тази война прави Европа слаба. така че на другите по-малко западни сили не знам каква им е далаверата. Бтв, аз телевизия нямам и не гледам. Гледма разни хора - украинци и руснаци в YT и IG, които за други неща си говорят по принцип, но виждам как им влияе войната.
Аватар
Амаранта

Re: Фантазираме си: Разпад на Русия?

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.

Момент - понеже това изречение по-горе е отдавнашен мой разговор със себе си, та нека хвърля малко светлина как се развиваше досега, за да не се чудя след време като чета...

И така, не ми се отделя и секунда внимание на изкукали приказки че Русия се защитава от НАТО или че войната е заради защита на Донбас от украинските фашисти и темподобни. Русия е агресор и тази война е най-голямото престъпление на последните 80 години. Путин и неговата върхушка са ни повече ни по-малко - престъпници. Би било чудесно ако Украйна успее да се защити.

На този фон, това което започна да ме дразни, после ядосва и понастоящем е бяс, е че западните сили надъхват украинците за пълна победа. Това(мое ядосване) започна няколко месеца след началото на войната и краят му не се вижда. Запада вдига лозунги и изпраща оръжие, докато руснаците и украинците гинат със стотици дневно. Това е буквално от Нова година до днес. Води се някаква скотобойна край Бахмут и Соледар и аналогиите препращат към най-варварските битки през Първата световна... докато ние удобно седнали пред телевизорите, викаме давай, ха така! И те дават.
По-добре да спра, та да се върна на думата.
Нека за момент предположим, че се сбъднат мечтите на прогресивното човечество: Украйна победи, Русия се разпадне. Путин с Ева Браун се тровят в бункера, а Шойгу увисва на въжето в Хага. Русия, както казахме се разпада на осем.
Какво получаваме.
- озлобени оцелели кучета на войната
- ловци на военни престъпници
- разрука в Украйна и безпътица в Русия
- сираци и вдовици
- (безконтролно въоръжение- но нека даже да не го слагаме в сметката, нека дори не броим най-големият ядрен потенциал в света попаднал в разпарчетосани държави без управление. Нека си кажем че това е позната опасност и да не мислим за това)
Остава една безбежна територия, населена със 150 000 000 които обедняват и озверяват ден след ден, гледайки към богатееща Европа.
И към лесните, ясни, познати тактики на тероризма. Наред с Афганистан получаваме Русия.
Дори да беше възможно (а то не е - Русия няма да загуби такава война от Украйна) това ли искаме?

Аз - със сигурност - не!
Едва ли ние тук сме в състоятие да го измислим - нито разполагаме с цялата информация, нито имаме необходимото образование и опит.
Бъди сигурен, че сценариите се проиграват един след друг и се търси най-доброто решение, макар да не изглежда да е намерено в момента.
Но така или иначе, т.е. - Русия и да победи и да не победи, все я очаква мрачна съдба.

Бих могла да спекулирам с разни варианти, но сега нещо не съм на кеф, може после, тия дни.

Мен лично много повече ме притеснява тази налудност, която като че ли е обхванала нашите политически "лидери",
сякаш се надпреварват кой ще каже още по-абсурдна глупост, и е едно безкрайно дрънкане, никой не се интересува от никакви конструктивни действия,
като че ли се надпреварват кой повече ще съсипе от държавата, не че преди е било кой знай какво, ама сега съвсем за никъде :) а моментът е много лош.
Аватар
Green Light

Re: Войната в карти

Мнение от Green Light »

Първи заключения за развитието на войната през 2022 и прогноза за близките дни и седмици на 2023.

https://youtu.be/54daqNraMxE

Този австрийски полковник ми се струва глас на трезвия професионализъм всред морето от истерична про и анти риторика по темата.

В общи линии очаква Русия да напредва и да "постига целите си". Сигурно това ни чака през 2023. Кофа студена вода на нас, защото Донбас и Запорожие ще станат руски и кофа студена вода за тях - защото дори и това го постигат с върховно усилие.
Има един момент в това видео, който се повтаря от лятно такова- очакваните западни оръжия:- Полковникът (просто му личи презрителното неудоволствие) споменава, че Западът дава една стотна от това което е необходимо, заради самозаблуда и подценяване на руснаците, но все пак евентуалните модерни танкове биха могли да променят играта. Споменавам го, защото аз лично не вярвах че 15-16 броя HIMARS ще направят някаква разлика, обаче те го сториха.

Наред с всичко, в мен зрее и едно съмнение - дали наистина западният свят (в който включвам и България) иска победа на Украйна над Русия? И дали би дал средствата това да стане факт. Но по тази тема вече писах.
Аватар
Green Light

Re: Фантазираме си: Разпад на Русия?

Мнение от Green Light »

Амаранта написа: но сега нещо не съм на кеф
Аз обаче изпитвам ако не кеф, то поне облекчение, че не си говоря сам тук.
:-)
Защото това очаквах.

(като Аврелиано Буендия от книгата- май имаше момент когато останаха сами с Амаранта - брат и сестра май бяха, той- изоставен тъжен с разбито сърце, тя - изоставена пак така от някакъв италиански учител по пиано...
В мрачната къща под десетилетния дъжд.
Забравил съм, ако въобще някога съм знаел - от Сто години самота ли идва никът ти?)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мисля си, че най-добрият вариант за Русия а и за целия свят е, ако тя се запази в международно утвърдените си граници,
но като напълно реформирана и демократизирана държава. За да стане това възможно, трябва да се формира достатъчно силна опозиция, способна да властва.

Какво е положението на демократично ориентираната руска опозиция в момента - разпръсната по цял свят, слаба, неорганизирана около обща цел...единственият начин за въздействие, който и е останал е чрез стриймове в you tube !!! През последните 20-тина години, Путин просто ги попиля - една част изби, друга изгони, трети сами избягаха. Ето защо е важно отслабването на путнската Русия да продължи достатъчно дълго, и недвусмислено еднопосично, за да има време да протекат процесите по консолидиране, и нарастването на влиянието на демократичната опозиция.

А как би могло да стане това, без проточване на войната, изчерпване на военните и икономическите ресурси на Русия,
и в крайна сметка осъзнаването от страна на руснаците, че Путин ги управлява лошо и ги води към катастрофа?!

Та така - причини за забавянето но оръжейните доствки и недостатъчният им размер, според мен са 2 - първата е тази, която описах по-горе,
а втората е военно-тактическа - целта е натискът върху РФ да се усилва мого плавно и поспепенно, почти незабележимо,
за да се избегнат резки сривове, които биха провокирали използването на ядрено оръжие,
разпад на РФ и прочее отчаяни и действия с катастрофални последици за всички (не само за Русия). Т.е. - изобщо не става въпрос за това, че светът "не иска" Украйна да победи, напротив, тъкмо обратното, светът (е, айде не целия свят, но поне тази част от него, за която си струва да говорим:)) е готов да всичко, за да осигури победата на Украйна, но разбира се без това да разруши планетата, иначе, съгласи се, не би имало смисъл :)

За съжаление за всичко това плаща украинския народ, но аз съм сигурна, че след края на войната, Украйна ще се превърне в държава - мечта.

ПП Никнеймът ми е точно тази Амаранта, от Сто години самота, тогава ми изглеждаше подходящ, вече не, но сега пък не върви да го сменям, и без това почти никой не пише тук, остава и да съм неразпознаваема. Боже, колко време мина, регистрирала съм се тук през 2006г. - 17години са това.
Аватар
Green Light

02.02.2023

Мнение от Green Light »

От ясно по-ясно е че Русия възнамерява да превземе целия Донбас. Но това на което се чудя гледайки тези карти е дали Украйна въобще възнамерява или има сили да го защитава? Защото гледайки картите- сякаш това е кауза пердута.
(Няма да повдигам въпроса щом е така, защо не спре тъпата война, че се чувствам като Мирча Кришан за краставицата вече)

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Green Light

За убитите руски войници

Мнение от Green Light »

С днешна дата :
"Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че броят на убитите и ранените руски войници в Украйна наближава 200 000. Това съобщава The New York Times."

Много ми се ще (западняците) да престанат с тези и подобни тъпотии.
200 000 : 340(дни до днес) = 588 убити руснаци на ден от началото на войната.
ПОсмали малко, манго!

И второ в тази връзка - преувеличаването на жертвите е от сремеж към какво? Удовлетворение ли, надежда, чувство за справедливо възмездие..?
Мама му стара, нямаме си представа просто колко извратени садистични същества сме хората!? Каква е тази ненормална верига в мозъците ни, която може да сътвори такива чувства, мисли и действия?
Аватар
Амаранта

Re: За убитите руски войници

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:С днешна дата :
"Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че броят на убитите и ранените руски войници в Украйна наближава 200 000. Това съобщава The New York Times."
броят се извадените от строя войници, независимо по какви причини, не държим непременно да са мъртви, нали.

ето една статия - за жертвите и от двете страни и за съответната им цена пак за двете старни, която според мен отговаря и на другите ти въпроси.

https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2023/02/03/4445774_nju_iork_taims_ubitite_ili_raneni_rusnaci_v_ukraina/
Аватар
Green Light

Re: За убитите руски войници

Мнение от Green Light »

Да, докато пишех си мислих дали трябва да уточнявам за ранените, но в духа на отвращението(което демонстративно демонстрирам) реших, че не ми утива. Не върви да соча логичната но крайно извратена и неестествена(от гледната точка на едно дете например) радост от смъртта на противниците и от там- желанието за преувеличаване и заедно с това да опитам да пресмятам колко са ранените или колко от тях колко са ранени.
"80 не мърдат
30 без ръце
20 без крака, 20 парализирани
50 обезобразени, изгорени, кастрирани, с торбички
Всичко на всичко 200"
Амаранта написа: ето една статия... отговаря и на другите ти въпроси.
Подчертава, не отговаря на тях. Според уважаемия заместник-министър на отбраната на Естония руснаците и да ги убиват, и да не ги убиват все тая- даже ако ги убиват, до известна степен правят услуга на Русия, понеже тва хора ли са?

Що се отнася до загубите на военни обаче, поне в Донбас Русия е в по-голяма степен в състояние да ги понесе, казва на брифинг във Вашингтон Кусти Салм, заместник-министър на отбраната на Естония. "В този конкретен район руските сили са използвали близо 40-50 хил. затворници. Те се изправят срещу войници, хора със семейства, с обичайна подготовка, ценни хора за украинската армия."
Равносметката, смята Салм, не е "едно към едно", защото Русия лесно може да пожертва затворниците - "много хитър тактически ход от руска страна".

Този човек все едно е разбрал какво ще си говорим с теб и е решил да подчерате по-ясно това което ме отвращава. Мерси, пич!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Защо реши, че някой се радва заради убитите и осакатените руснаци?
Нормално е да се води статистика, война е, войниците са военен ресурс, ресурсите са важни,
другото са си твои интерпретации, но сигурно е приятно да се чувстваш височайшо отвратен.

...Не забравяй, че това са хора, които по собствено желание, и дори с голям хъс,
са отишли в чужда държава, за да убиват, и да издевателстват над невинни хора.
И се хвалят колко украинци са успели да убият, и се радват истински, дори правят клипчета с дивашкия си екстаз,
докато сипят закани, че ще ги смачкат напълно. Ето това е чудовищно, нечовешки отвратителното.
Аватар
Green Light

off

Мнение от Green Light »

Амаранта написа:...сигурно е приятно да се чувстваш височайшо отвратен...
Чувствата са сложно нещо- почувствам се отвратен и таман да се почувствам приятно заради извисяването си, то пък се почувствам отвратен от това - да се почувствам приятно извисен.
Честно си говорим с теб, понеже сме на границата да си говорим със себе си.

Изобщо - почувстването приятно не ми се удава вече втори месец. Много гадна година(служебно) ми тръгна. от 7-8 януари като се започна, вчера помислих че е дъното, но не било, защото днес съм още по-долу. И силно търся как и за какво да се почувствам приятно - половината от времето това мисля. Че съм здрав искам да съм благодарен, но с чувствата за благодарност за здравето отново е параграф 22- когато го имаш не можеш да се насилиш искрено да му се радваш, а ако го загубиш губиш като пропуснати ползи и благодарността за него. За семейството е същото, красивият изглед на снежната гора от къщи също... Онзи ден запалих камината само и само с цел приятни чувства, но гледах пламъците, а виждах провалите...

Има една мисъл, чувал съм я, а сега напоследък бейсбук я приписва на Чърчил. Едва ли е негова - цитатите девалвираха ужасно силно в 21 век. If you are going thru hell, keep going - та това си повтарям и подобни такива. В романът на Сали от Стивън Кинг е абривиатура - ВЕДТСКЕН - важното е да ти стиска когато е напечено.
Такива ми ти работи Амаран-гринлайте.
Аватар
Green Light

362 дни война

Мнение от Green Light »

Днес Путин държа реч, в която каза, че всъщност Русия е тази, която е нападната и Русия се бие за да спре войната
:lol:
Ами какво да каже?
По-интересно, обаче за мен, по повод на годишнината е, дали миналата година в седмицата след 24.02, в България имаше някой, който да си е мислел, че Украйна ще се държи цяла година и дори Донбас няма да бъде превзет.
Не и аз.
Моето учудване (и възхита) от украинците не стихва. Вече 362 дни.
Аватар
Green Light

364ти ден

Мнение от Green Light »

https://www.youtube.com/watch?v=pH4vsHxPSYQ

СТРАННИ СЪВПАДЕНИЯ
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

А аз попаднах преди няколко дни на едно предаване на Марк Фейгин,
с този руснак-американец Юрий Фельштинский,
в което той обяснява, че освобождението на Беларус е най-прекият път към освобождението на Украйна.

Видя ми се любопитно, и го оставям тук за справка (за след време :))

https://www.youtube.com/watch?v=NnogubTtkRQ

Както се казва: "Поживём - увидим, доживём - узнаем, выживем - учтём.":)
Аватар
Green Light

26.02.2023

Мнение от Green Light »

Вчера и днес в Донецка и Луганска област вали и се чака началото на сезона "разпутица" или великолепната дъбока непроходима кал. Един месец поне.
Няколко пъти вече чух от разни коментатори (един от които пусках по-рано във видео от Youtube в тази тема), че този кален сезон ще сложи край на "голямата руска офанзива".
Ако това е вярно, тогава картите показват че тя или не е "голяма", или не е "офанзива", или ако не е започнала до този момент, няма да е "руска".

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Аз лично нищо особено не виждам като промяна след "голямата руска офанзива"
Аватар
Green Light

27.02.23

Мнение от Green Light »

https://youtu.be/QSXaJm74YwE

Противоположно на вчерашното впечатление.
В самото навчерерие на "разпутицата" руснаците пробиват(при Бахмут) и украинската отбрана в почти целия Донбас заплашва да се срути като кула от карти.

Жалко, много кофти работа!
Аватар
Green Light

затягането на примката около Бахмут 01-27.02.2023

Мнение от Green Light »

Илюстрация как педя по педя руснаците настъпват.
Картите са скрийншотове от една интерактивна карта на Нойе Цюрхер Цайтунг - някакъв швейцарски вестник. Следя картата защото е безстрастна, като всяка карта, и интерактивна по отношение на хронологията - лесно се вижда как се променя фронтът ден след ден

https://www.nzz.ch/english/interactive- ... ld.1688087

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Green Light

Има ли трето "или"?

Мнение от Green Light »

Аз наистина не знам накъде вървят Европа и Русия в контекста на тази война.
До началото на тази година бих казал, че Европа и по-точно ЕС отстъпва с миши крачки а Русия натиска към все по-тежка и по-тежка конфронтация. Днес вече двете страни се противоставят с толкова тежка решителност, че Европейската война изглежда неизбежна. Танковете и тежкото въоръжение които европейските държави предоставят съвсем скоро ще бъде последвано от "инструктури" и много-десетко-хилядни роти с "консултанти". Не виждам никакъв ход назад. Търся сред по-умните писания но и там не виждам. "Разрешаването" на конфликта се предлага или в пълното отстъпление на Европа от войната - което означава че Русия няма да спре никога своето кърваво заграбване и унищожение на държавност и цивилизованост, или в разгрома на Русия- което пък означава ядрена война.
Къде е третото "или"? Аз не го виждам.

Накрая ще се окаже че нашето завещание за децата ни е война и смърт.

Впречем, винаги сме знаели, че сме некадърни мързеливци. Това е логичната развръзка на нашето време.
Аватар
Green Light

Някой ден Путин ще умре (ние - не)

Мнение от Green Light »

Какво ли ще бъде след Путин.
Аватар
snowprincess

Re: Някой ден Путин ще умре (ние - не)

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Какво ли ще бъде след Путин.
Честит имен ден, Грийн!
Пожелавам да си носиш името със здраве и чувство на победител!
Каквото сме правили и преди - ще се събираме с приятели и ще празнуваме живота.
Прекрасен празник!

Изображение
Изображение
Аватар
Green Light

Re: Някой ден Путин ще умре (ние - не)

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа:Какво ли ще бъде след Путин.
Честит имен ден, Грийн!
Пожелавам да си носиш името със здраве и чувство на победител!
Каквото сме правили и преди - ще се събираме с приятели и ще празнуваме живота.
Прекрасен празник!

Изображение
Мерси!
Беше прекрасен, да!

Любопитното е, че Путин пусна няколко филма, които ще продължат собствен живот без него.
Колко дълбоко ще потъне Русия в лъжата, как ще се развие "осанна/разпни го"..., не е толкова интересно дали самият Путин го чака съдбата на Милошевич или на Фидел Кастро, колкото кой би бил и как би използвал наследената абсолютна власт наследникът му. Ще има ли глутница ръфащи се кучета?

Колко други държави след Латвия ще започнат насилствена асимилация на руснаците?
Колко други - след Русия, ОФИЦИАЛНО ще раделят света на враждебен и приятелски.
Колко - ще направят частни армии.
И дали като логично следствие от това ще бъде чуждите ресурси (човешки и изкопаеми) да станат легитимна плячка?
Аватар
Green Light

Трети ден контранастъпление... в медиите

Мнение от Green Light »

Украинското контранастъпление трети ден не се вижда на картите.
За сметка на това гротескно се потвърждават цифрите на убитите. За вчера украинците пишат че има 200 убити руски войници, а руснаците - че са 200 украински.
Това прави сигурни поне две неща:
-200 момчета са загинали.
-за нищо.

Напълно, напълно безсмислено.

J'accuse всички политици, мама им мръсна на всичките!!!
Аватар
Green Light

12.06.2023

Мнение от Green Light »

Началните дни на украинското контранастъпление на мен ми изглеждат неуспешни. Ако е трябвало да започне с някакъв шоков удар, това не се е осъществило. Може би нещо се пече около наводнението от язовир мала Каховка, но дано това да не е ядрена авария (заради недостатъчно ниво на водата в АЕЦ Запорожия)

Картите, както би казал Панайот Панайотов предизвикват мижав интерес. Освен наводнението, нищо особено.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Green Light

Re: 16.06.2023

Мнение от Green Light »

Единственото за отбелязване през тези 4 дни е безкрайните дитирамби на привържениците на Украйна, че бележи победи и напредък особено при Бахмут. Аз обаче в картите не го виждам.
Темата е войната в карти- картите показват миниатюрен напредък на украинците. Не че и това не е чудо- но чудо и победа са различни неща в тази странна война

Едно видео за ситуацията накануне
(австрийският полковник с безстрастните си и безпристрастни видеа)

https://youtu.be/ZvJgRrpkaaU
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

След почти две години стационарна война тези дни се забелязва промяна. Руснаците завземат Покровкс, което пък е съществена цел гледайки картата. Покровск е на югозападната граница на Донецка област и веднъж завзет и укрепен от руснаците ще остави двата големи града от областта- Краматорс и Славянск далеч на североизток - вътре в един ръкав или "чувал" почти напълно заобиколени от руски сили. Ако там са основните отбранителни сили на Украйна, те биха били в голяма несигурност.
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Нямам представа къде би била следващата граница на защита.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията.

Изображение

Изображение

Ключови изводи
- Руските сили продължават да напредват в посока Покровск и изглежда действат с нарастващ комфорт в самия Покровск.
- Украинските сили продължават отбранителните усилия и контраатаките в посока Покровск.
- Украинските сили освободиха значителна част от руското проникване в посока Добропиле на източния фланг на Покровската операция.
- Украинските усилия да отрежат руския изток от Добропиле вероятно ще доведат до тактически последици за руските усилия да обградят украинския джоб близо до Покровск.
- Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев потвърди целта на Кремъл да поеме контрол над цяла Украйна.
- Европейските съюзници на Украйна предоставиха на Украйна ракети с голям обсег и системи за противовъздушна отбрана.
- Властите съобщиха за още наблюдения на неидентифицирани дронове близо до германските летища.
- Украинските сили напреднаха близо до Купянск. Руските сили напреднаха в северната част на Харковска област, близо до Сиверск и Покровск, и в тактическия район Константиновка-Дружковка.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:След почти две години стационарна война тези дни се забелязва промяна. Руснаците завземат Покровкс, което пък е съществена цел гледайки картата. Покровск е на югозападната граница на Донецка област и веднъж завзет и укрепен от руснаците ще остави двата големи града от областта- Краматорс и Славянск далеч на североизток - вътре в един ръкав или "чувал" почти напълно заобиколени от руски сили. Ако там са основните отбранителни сили на Украйна, те биха били в голяма несигурност.
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията.

Изображение

Изображение

Ключови изводи
- Руските сили продължават да напредват в посока Покровск и изглежда действат с нарастващ комфорт в самия Покровск.
- Украинските сили продължават отбранителните усилия и контраатаките в посока Покровск.
- Украинските сили освободиха значителна част от руското проникване в посока Добропиле на източния фланг на Покровската операция.
- Украинските усилия да отрежат руския изток от Добропиле вероятно ще доведат до тактически последици за руските усилия да обградят украинския джоб близо до Покровск.
- Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев потвърди целта на Кремъл да поеме контрол над цяла Украйна.
- Европейските съюзници на Украйна предоставиха на Украйна ракети с голям обсег и системи за противовъздушна отбрана.
- Властите съобщиха за още наблюдения на неидентифицирани дронове близо до германските летища.
- Украинските сили напреднаха близо до Купянск. Руските сили напреднаха в северната част на Харковска област, близо до Сиверск и Покровск, и в тактическия район Константиновка-Дружковка.
По цялата тема явно си личи, че си направил верен сбор от неверни данни!
Заменяш каменните осови с паянтови и градиш ли градиш...като ти рухне сградата, го наричаш промяна!
Неясното е нарочно ли го правиш?

Защото-
Нищо не се е променило, войната и в началото и сега е между Русия и НАТО!
Нищо не се е променило, Русия никога не е имала за цел да превземе Украйна!
Тази война не е за територии, а е за изтощение, и ние закъсваме яката...е промяната!
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:...
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията....
Как така нямаш представа, нали цитираш линкове и разсъждаваш логично??????!
И нямаш представа, че следващата граница на защитата ще върху базите "Щит"!
Какво по-логично има в това мислене, че границите на защитата е "Щит"?

Ти сигурно нямаш представа и къде се намират тези бази "Щит"?
Като се ангажираш с Карти, то покажи ни карти къде се намират тези бази "Щит", а после, лаишки ще ни кажеш защо са там и какъв точно Щит има в тях?!

Страхувам се и да си представя, че границите ще стигнат дотам, че вместо натовски щит у нас ще има същият, но руски...или вече граници и щитове няма да има.

Какво тук значи някаква Украйна, и някакви си мнения на никои?
Мнението е позиционирано и няма общо!
Публикувай отговор