Подлежи, но трудно.
само дето трябва да си припомня как се качваха снимки тук
11.01.2023

Едва ли ние тук сме в състоятие да го измислим - нито разполагаме с цялата информация, нито имаме необходимото образование и опит.Green Light написа:Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.
Момент - понеже това изречение по-горе е отдавнашен мой разговор със себе си, та нека хвърля малко светлина как се развиваше досега, за да не се чудя след време като чета...
И така, не ми се отделя и секунда внимание на изкукали приказки че Русия се защитава от НАТО или че войната е заради защита на Донбас от украинските фашисти и темподобни. Русия е агресор и тази война е най-голямото престъпление на последните 80 години. Путин и неговата върхушка са ни повече ни по-малко - престъпници. Би било чудесно ако Украйна успее да се защити.
На този фон, това което започна да ме дразни, после ядосва и понастоящем е бяс, е че западните сили надъхват украинците за пълна победа. Това(мое ядосване) започна няколко месеца след началото на войната и краят му не се вижда. Запада вдига лозунги и изпраща оръжие, докато руснаците и украинците гинат със стотици дневно. Това е буквално от Нова година до днес. Води се някаква скотобойна край Бахмут и Соледар и аналогиите препращат към най-варварските битки през Първата световна... докато ние удобно седнали пред телевизорите, викаме давай, ха така! И те дават.
По-добре да спра, та да се върна на думата.
Нека за момент предположим, че се сбъднат мечтите на прогресивното човечество: Украйна победи, Русия се разпадне. Путин с Ева Браун се тровят в бункера, а Шойгу увисва на въжето в Хага. Русия, както казахме се разпада на осем.
Какво получаваме.
- озлобени оцелели кучета на войната
- ловци на военни престъпници
- разрука в Украйна и безпътица в Русия
- сираци и вдовици
- (безконтролно въоръжение- но нека даже да не го слагаме в сметката, нека дори не броим най-големият ядрен потенциал в света попаднал в разпарчетосани държави без управление. Нека си кажем че това е позната опасност и да не мислим за това)
Остава една безбежна територия, населена със 150 000 000 които обедняват и озверяват ден след ден, гледайки към богатееща Европа.
И към лесните, ясни, познати тактики на тероризма. Наред с Афганистан получаваме Русия.
Дори да беше възможно (а то не е - Русия няма да загуби такава война от Украйна) това ли искаме?
Аз - със сигурност - не!
Аз обаче изпитвам ако не кеф, то поне облекчение, че не си говоря сам тук.Амаранта написа: но сега нещо не съм на кеф

броят се извадените от строя войници, независимо по какви причини, не държим непременно да са мъртви, нали.Green Light написа:С днешна дата :
"Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че броят на убитите и ранените руски войници в Украйна наближава 200 000. Това съобщава The New York Times."
Подчертава, не отговаря на тях. Според уважаемия заместник-министър на отбраната на Естония руснаците и да ги убиват, и да не ги убиват все тая- даже ако ги убиват, до известна степен правят услуга на Русия, понеже тва хора ли са?Амаранта написа: ето една статия... отговаря и на другите ти въпроси.
Чувствата са сложно нещо- почувствам се отвратен и таман да се почувствам приятно заради извисяването си, то пък се почувствам отвратен от това - да се почувствам приятно извисен.Амаранта написа:...сигурно е приятно да се чувстваш височайшо отвратен...

Честит имен ден, Грийн!Green Light написа:Какво ли ще бъде след Путин.

Мерси!

По цялата тема явно си личи, че си направил верен сбор от неверни данни!Green Light написа:След почти две години стационарна война тези дни се забелязва промяна. Руснаците завземат Покровкс, което пък е съществена цел гледайки картата. Покровск е на югозападната граница на Донецка област и веднъж завзет и укрепен от руснаците ще остави двата големи града от областта- Краматорс и Славянск далеч на североизток - вътре в един ръкав или "чувал" почти напълно заобиколени от руски сили. Ако там са основните отбранителни сили на Украйна, те биха били в голяма несигурност.
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Нямам представа къде би била следващата граница на защита.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията.
Ключови изводи
- Руските сили продължават да напредват в посока Покровск и изглежда действат с нарастващ комфорт в самия Покровск.
- Украинските сили продължават отбранителните усилия и контраатаките в посока Покровск.
- Украинските сили освободиха значителна част от руското проникване в посока Добропиле на източния фланг на Покровската операция.
- Украинските усилия да отрежат руския изток от Добропиле вероятно ще доведат до тактически последици за руските усилия да обградят украинския джоб близо до Покровск.
- Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев потвърди целта на Кремъл да поеме контрол над цяла Украйна.
- Европейските съюзници на Украйна предоставиха на Украйна ракети с голям обсег и системи за противовъздушна отбрана.
- Властите съобщиха за още наблюдения на неидентифицирани дронове близо до германските летища.
- Украинските сили напреднаха близо до Купянск. Руските сили напреднаха в северната част на Харковска област, близо до Сиверск и Покровск, и в тактическия район Константиновка-Дружковка.
Как така нямаш представа, нали цитираш линкове и разсъждаваш логично??????!Green Light написа:...
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Нямам представа къде би била следващата граница на защита.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията....
Green,Green Light написа: Всичко това бледнее пред факта с който свикнахме като ежедневие през последните 4 фодини.
Украйна не е победена.
Каквото и да вярвате че иска Путин, каквато и да е любимата ви конспирация за помощта на Запада, каквито и оправдания да намирате за немощта на едните или за мощта на другите, все пак фактът е направо фантастичен.
Първоначалните цели на Русия са напълно провалени - НАТО се увеличи, Украйна е напълно извън руската сфера, категорично се милитаризира и ще продължава да го прави с бързи темпове, а "денацификацията" каквото да е това е напълно забравена не само като цел, а и като дума.
Еволюцията на целите на Русия към "освобождение на рускоговорящите" е нещото което вероятно може да бъде постигнато, но ще трябват преговори или още война. Ето това е невероятно- на руснаците ще им трябва още време, 4 години не бяха достатъчни.
?!
Тя тая империя вече 4 години щеше да се разпада, и все си продължава постарому сякаш нищо не се е случило. Една конкретна група анализатори в ютуб от години насам убеждават в това и въртят една и съща плоча, чак се чудя дали сами си вярват. Путин щеше да пада, федерацията щеше да се разцепва, рублата щеше да удря дъното, народът щеше да се вдига на бунт... Да, да, ама не, както казваше Петко Бочаров.Green Light написа:Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.
...
За кратко и аз ги следях през 22 година след нападението. Има един особено атрактивен, изскочи ми от главата синче на член на Политбюро Григор Лилов да не беше...Nuke написа:Тя тая империя вече 4 години щеше да се разпада, и все си продължава постарому сякаш нищо не се е случило. Една конкретна група анализатори в ютуб от години насам убеждават в това и въртят една и съща плоча, чак се чудя дали сами си вярват. Путин щеше да пада, федерацията щеше да се разцепва, рублата щеше да удря дъното, народът щеше да се вдига на бунт... Да, да, ама не, както казваше Петко Бочаров.Green Light написа:Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.
...
Полека, намали...зададох ти въпроси по темата ти и нищо общо с далай лама, простички въпроси.Green Light написа:Старче, писна ми на шапката от "мъдростите ти" и от риторичните ти повторения. "Несериозно за зрял човек", не ми пали кибрита, зрелия!
В какво вярвам или не вярвам аз и какви въпроси си задавам е ясно, защото го пиша на разбираем български език, без да се правя на далай лама.
Като някаква мишки ми се въртят - ти и няколко русофили- какви русофили сте вие си знаете, разбирате от Русия колкото прасета от кладенчова вода... несериозно, зрял, дрън дрън
Напиши в какво вярваш ти в прав текст, не ми се завирай на мен, а ако не искаш отново ще се разкараш от полезрението ми, както доскоро.
ПЪТник две написа:Green,Green Light написа: Всичко това бледнее пред факта с който свикнахме като ежедневие през последните 4 фодини.
Украйна не е победена.
Каквото и да вярвате че иска Путин, каквато и да е любимата ви конспирация за помощта на Запада, каквито и оправдания да намирате за немощта на едните или за мощта на другите, все пак фактът е направо фантастичен.
Първоначалните цели на Русия са напълно провалени - НАТО се увеличи, Украйна е напълно извън руската сфера, категорично се милитаризира и ще продължава да го прави с бързи темпове, а "денацификацията" каквото да е това е напълно забравена не само като цел, а и като дума.
Еволюцията на целите на Русия към "освобождение на рускоговорящите" е нещото което вероятно може да бъде постигнато, но ще трябват преговори или още война. Ето това е невероятно- на руснаците ще им трябва още време, 4 години не бяха достатъчни.
?!
Наистина ли вярваш че, Русия има цел да превземе територията на Украйна?
Наистина ли вярваш че, Русия води тази война за да спаси рускоговорящите в Украйна?
Наистина ли вярваш че, тази война е само между Русия и Украйна?
Наистина ли вярваш че, най голямата ядрена сила Русия може да бъде победена чрез война?
Наистина ли не се досещаш че, ядреният арсенал на Русия е в състояние да пръсне планетата на парчета?
Такова мислене е несериозно за зрял човек, и заради това ти задавам тези елементарни въпроси.
"Ето това е невероятно- на руснаците ще им трябва още време, 4 години не бяха достатъчни."
Не на Руснаците, а на човечеството ни е нужно време за да спрем този начин на мислене, за да незабавно спрем тази опасност за оцеляването на планетата и човечеството?
И ти ли не можа да отговориш на въпросите ми!Амаранта написа:ПЪТник две написа:Green,Green Light написа: Всичко това бледнее пред факта с който свикнахме като ежедневие през последните 4 фодини.
Украйна не е победена.
?!
Наистина ли вярваш че, Русия води тази война за да спаси рускоговорящите в Украйна?
Наистина ли вярваш че, най голямата ядрена сила Русия може да бъде победена чрез война?
Наистина ли не се досещаш че, ядреният арсенал на Русия е в състояние да пръсне планетата на парчета?
Такова мислене е несериозно за зрял човек, и заради това ти задавам тези елементарни въпроси.
"Ето това е невероятно- на руснаците ще им трябва още време, 4 години не бяха достатъчни."
Не на Руснаците, а на човечеството ни е нужно време за да спрем този начин на мислене, за да незабавно спрем тази опасност за оцеляването на планетата и човечеството?
Не, в нищо от това не вярваме. Имахме достатъчно време, за да проумеем, че руснаците просто обичат да убиват, да изнасилват, да рушат и да тероризират по всякакви начини мирното население. Това са просто едни садистични престъпници, и патологични лъжци, които биха се спрели само ако си сложат табелата върху цялата планета.
Всеки нормален, зрял човек, отдавна не вярва в никакви други цели, и да, като нищо ще разрушат планетата, ей тъй, от келешлък, но не и преди Путин да доживее мечтаните 150г. Дотогава ще колят и изнасилват, пък за вас, дето им ръкопляскане, просто не смея да си представя какво се върти из престъпните ви извратени умове.
Аз ти отговорих, но ти не можеш да си отговориш, ако можеше, досега да си развил тук някаква смислена концепция, вместо да бълваш на кило отдавна изтъркани и опровергани рашистки опорки, и да, ръкопляскаш им по този начин, и не само в този тема.ПЪТник две написа:И ти ли не можа да отговориш на въпросите ми!Амаранта написа:ПЪТник две написа: Green,
Не, в нищо от това не вярваме. Имахме достатъчно време, за да проумеем, че руснаците просто обичат да убиват, да изнасилват, да рушат и да тероризират по всякакви начини мирното население. Това са просто едни садистични престъпници, и патологични лъжци, които биха се спрели само ако си сложат табелата върху цялата планета.
Всеки нормален, зрял човек, отдавна не вярва в никакви други цели, и да, като нищо ще разрушат планетата, ей тъй, от келешлък, но не и преди Путин да доживее мечтаните 150г. Дотогава ще колят и изнасилват, пък за вас, дето им ръкопляскане, просто не смея да си представя какво се върти из престъпните ви извратени умове.
Кои ръкопляскат, това къде го сънува?
Не виждам отговори на въпросите ми.Амаранта написа:
Аз ти отговорих, но ти не можеш да си отговориш, ако можеше, досега да си развил тук някаква смислена концепция, вместо да бълваш на кило отдавна изтъркани и опровергани рашистки опорки, и да, ръкопляскаш им по този начин, и не само в този тема.