Подлежи, но трудно.
само дето трябва да си припомня как се качваха снимки тук
11.01.2023

Едва ли ние тук сме в състоятие да го измислим - нито разполагаме с цялата информация, нито имаме необходимото образование и опит.Green Light написа:Добре, какво би било ако Украйна победи и всичко лошо, което може да се случи на Русия се случи? Разпад на империярта и т.н.
Момент - понеже това изречение по-горе е отдавнашен мой разговор със себе си, та нека хвърля малко светлина как се развиваше досега, за да не се чудя след време като чета...
И така, не ми се отделя и секунда внимание на изкукали приказки че Русия се защитава от НАТО или че войната е заради защита на Донбас от украинските фашисти и темподобни. Русия е агресор и тази война е най-голямото престъпление на последните 80 години. Путин и неговата върхушка са ни повече ни по-малко - престъпници. Би било чудесно ако Украйна успее да се защити.
На този фон, това което започна да ме дразни, после ядосва и понастоящем е бяс, е че западните сили надъхват украинците за пълна победа. Това(мое ядосване) започна няколко месеца след началото на войната и краят му не се вижда. Запада вдига лозунги и изпраща оръжие, докато руснаците и украинците гинат със стотици дневно. Това е буквално от Нова година до днес. Води се някаква скотобойна край Бахмут и Соледар и аналогиите препращат към най-варварските битки през Първата световна... докато ние удобно седнали пред телевизорите, викаме давай, ха така! И те дават.
По-добре да спра, та да се върна на думата.
Нека за момент предположим, че се сбъднат мечтите на прогресивното човечество: Украйна победи, Русия се разпадне. Путин с Ева Браун се тровят в бункера, а Шойгу увисва на въжето в Хага. Русия, както казахме се разпада на осем.
Какво получаваме.
- озлобени оцелели кучета на войната
- ловци на военни престъпници
- разрука в Украйна и безпътица в Русия
- сираци и вдовици
- (безконтролно въоръжение- но нека даже да не го слагаме в сметката, нека дори не броим най-големият ядрен потенциал в света попаднал в разпарчетосани държави без управление. Нека си кажем че това е позната опасност и да не мислим за това)
Остава една безбежна територия, населена със 150 000 000 които обедняват и озверяват ден след ден, гледайки към богатееща Европа.
И към лесните, ясни, познати тактики на тероризма. Наред с Афганистан получаваме Русия.
Дори да беше възможно (а то не е - Русия няма да загуби такава война от Украйна) това ли искаме?
Аз - със сигурност - не!
Аз обаче изпитвам ако не кеф, то поне облекчение, че не си говоря сам тук.Амаранта написа: но сега нещо не съм на кеф

броят се извадените от строя войници, независимо по какви причини, не държим непременно да са мъртви, нали.Green Light написа:С днешна дата :
"Официални лица в САЩ и други западни страни смятат, че броят на убитите и ранените руски войници в Украйна наближава 200 000. Това съобщава The New York Times."
Подчертава, не отговаря на тях. Според уважаемия заместник-министър на отбраната на Естония руснаците и да ги убиват, и да не ги убиват все тая- даже ако ги убиват, до известна степен правят услуга на Русия, понеже тва хора ли са?Амаранта написа: ето една статия... отговаря и на другите ти въпроси.
Чувствата са сложно нещо- почувствам се отвратен и таман да се почувствам приятно заради извисяването си, то пък се почувствам отвратен от това - да се почувствам приятно извисен.Амаранта написа:...сигурно е приятно да се чувстваш височайшо отвратен...

Честит имен ден, Грийн!Green Light написа:Какво ли ще бъде след Путин.

Мерси!

По цялата тема явно си личи, че си направил верен сбор от неверни данни!Green Light написа:След почти две години стационарна война тези дни се забелязва промяна. Руснаците завземат Покровкс, което пък е съществена цел гледайки картата. Покровск е на югозападната граница на Донецка област и веднъж завзет и укрепен от руснаците ще остави двата големи града от областта- Краматорс и Славянск далеч на североизток - вътре в един ръкав или "чувал" почти напълно заобиколени от руски сили. Ако там са основните отбранителни сили на Украйна, те биха били в голяма несигурност.
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Нямам представа къде би била следващата граница на защита.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията.
Ключови изводи
- Руските сили продължават да напредват в посока Покровск и изглежда действат с нарастващ комфорт в самия Покровск.
- Украинските сили продължават отбранителните усилия и контраатаките в посока Покровск.
- Украинските сили освободиха значителна част от руското проникване в посока Добропиле на източния фланг на Покровската операция.
- Украинските усилия да отрежат руския изток от Добропиле вероятно ще доведат до тактически последици за руските усилия да обградят украинския джоб близо до Покровск.
- Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев потвърди целта на Кремъл да поеме контрол над цяла Украйна.
- Европейските съюзници на Украйна предоставиха на Украйна ракети с голям обсег и системи за противовъздушна отбрана.
- Властите съобщиха за още наблюдения на неидентифицирани дронове близо до германските летища.
- Украинските сили напреднаха близо до Купянск. Руските сили напреднаха в северната част на Харковска област, близо до Сиверск и Покровск, и в тактическия район Константиновка-Дружковка.
Как така нямаш представа, нали цитираш линкове и разсъждаваш логично??????!Green Light написа:...
С две думи, ако съм прав, а нека повторя, че в тази тема, опитвам да разсъждавам лаишки и без никакви специални знания или пък информация, но сам - самичък, та - ако съм прав във всичко написано по-горе, с две думи - защитата на Украйна в тази област би се разпаднала.
Нямам представа къде би била следващата граница на защита.
Карти взимам от ISW. Ще напиша и техните обобщения на ситуацията....