Готварска...

Все същите
Аватар
Селянка

Re: Готварска...

Мнение от Селянка »

Nuke написа:
Селянка написа:
Nuke написа: На балкона... То това, дето е сега, зима ли е?
Имаме един съсед в София. на терасата правеше скара, прозорците ни затворени, но миризмата влиза. Да, обичам скара, ама не и миризмата й у дома, хеле пък да идва отнякъде. И търпях, търпях, докато не метна скумрия на скара, викам на Карамфилов е те сега ке се тепаме :duel:

той, щото в неговия апартамент, а аз нали "снаха" там :bigsmile:, вика : недей, аз ще говоря. Отиде, звънна, какво са говорили не знам. Повече не усетих миризмата на скара. Каза само, че го поканил у дома да пийнем по едно и да помирише апартамента ни. А може и да остане с преспиване в нашата спалня.

Тук сме си рахатлък. Скарата е на дървени въглища. И може от всички краища на селото да идва миризма на скара, но на село се усеща като аромати и никой не пречи на никого Домовете ни не са омирисани:(
Не знам, вие явно в София сте били в някой снобарски квартал... В Люлин, ако си запалиш скарата вечерно време да си направиш я кифтаци, я кебапчета, я някоя пържолка или нещо друго – не само че никой не се впечатлява като Ваша милост двечките с Алиса, ами се приема за нещо съвсем нормално. Все едно да ти прави впечатление, че съседът от по-горе е пуснал водата на тоалетната, след като се е из*срал. В общи линии даже е приятно, ако когато се прибираш вкъщи, усетиш някакво благоухание от нечий апартамент. Докато се усеща благ кухненски аромат, а не нещо прегоряло (което гореспоменатите пържоли – без значение как ти изглеждат на теб или някой друг от снимката – не бяха), никой не проявява малоумието да търси сметка на съседа, че е решил да си сготви нещо за вечеря.

Та така.
Нито сме снобари, нито сме кой знае в какъв квартал. В интерес на истината и другите съседи се оплакваха. При нас най много влизаше миризмата, защото сме съседи на етажа. Но пък на горния също се оплакваха, защото се вдига нагоре миризмата, може да бяха повече потърпевши от нас. Ся, не всеки яде пача, карантия. Аз обожавам скумрията, но не и миризмата й в спалнята ми.

Между другото, аз и мъжът ми сме алергични към тиква, не знам как ни събра дядо боже. Само като усетим миризма на тиква по улиците и двамата бягаме като на олимпиада.

Друго, тук на село. палят си стърнищата по дворовете. Аз, аткакто изкарах пневмонията преди 3 години, се задушавам от тази миризма и пушека. И вместо да дишам чист въздух, влизам вътре и чакам. на някои тази миризма им е приятна, на мен ми харесва мириса на окосена трева и на бензин.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Завиждам ви НЕблагородно, хора! :-)

При мен е много лесно.
Нулев шанс да сбъркам пържолата или супата.

Аз мога да "готвя" само плодова салата!
( Там к'вото има - банани, кивЕ, мандарини, ябълки, круши/етц.)
Друго - НЕ. :grin::grin: Супер ми е така! :shy::cool:

Добре, де, всъщност мога да добавя (нарежа) допълнително домат(и) във вече готова зеленчукова салата...

И съм дотам. :(
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа:...

Кухните ни миришат, но са си наши. И в София, и в Свищов, и в Благоевград. Но, защо да поемам миризмата и на съседите от терасите? Имат си кухня, абсорбатори. Защо трябва цял квартал да смърди на риба, на крачета, на ушаци и ташаци?
Ти пак не разбра, любов моя, че миризмата от скарата излиза през балкона на висок етаж и директно бива разпиляна от фуниевидния ефект на булеварда, на който е разположен (балкона)... Съседът отгоре да подуши тая миризма, означава да е леко хахав и зимно време да гледа новините на отворен прозорец, но дори и лятно време, в най-лошия случай би могъл да надуши само един мимолетен спомен от миризма на скара. Което, разбира се, означава, че е не си е включил климатика.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа: ...

Нито сме снобари, нито сме кой знае в какъв квартал. В интерес на истината и другите съседи се оплакваха. При нас най много влизаше миризмата, защото сме съседи на етажа. Но пък на горния също се оплакваха, защото се вдига нагоре миризмата, може да бяха повече потърпевши от нас. Ся, не всеки яде пача, карантия. Аз обожавам скумрията, но не и миризмата й в спалнята ми.

...
Всичките тия, за които говориш – пачата, която направих грешката да пробвам покрай алиска, карантията, която чат-пат готвя на кучето (пилешки дробчета, сърчица и воденички), и скумрията – у лисини не знам как е, но у нас се готвят на фурна под мощен аспиратор... До такава степен, че понякога се ядосвам как все от апартамента на съседа от етажа се носят благи аромати, а от нашия апартамент винаги не излиза нищо. Конкретно за скарата, обясних къде отива пушека – на мачу пикчу у царевичака. Абсурд това да е проблем, съседите отгоре не са принцеси, които усещат грахово зърно изпод 10 матрака. Дори и лятоска да надушат нещо, концентрацията на ароматни молекули би била по-ниска от тази на мозъчни клетки в лисината черепна кутия.
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Nuke написа:
Селянка написа:...

Кухните ни миришат, но са си наши. И в София, и в Свищов, и в Благоевград. Но, защо да поемам миризмата и на съседите от терасите? Имат си кухня, абсорбатори. Защо трябва цял квартал да смърди на риба, на крачета, на ушаци и ташаци?
Ти пак не разбра, любов моя, че миризмата от скарата излиза през балкона на висок етаж и директно бива разпиляна от фуниевидния ефект на булеварда, на който е разположен (балкона)... Съседът отгоре да подуши тая миризма, означава да е леко хахав и зимно време да гледа новините на отворен прозорец, но дори и лятно време, в най-лошия случай би могъл да надуши само един мимолетен спомен от миризма на скара. Което, разбира се, означава, че е не си е включил климатика.
щом казваш. ще му кажа и на съседа от горния етаж, като отида някога в София)
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Nuke написа:

...
Всичките тия, за които говориш – пачата, която направих грешката да пробвам покрай алиска, карантията, която чат-пат готвя на кучето (пилешки дробчета, сърчица и воденички), и скумрията – у лисини не знам как е, но у нас се готвят на фурна под мощен аспиратор... До такава степен, че понякога се ядосвам как все от апартамента на съседа от етажа се носят благи аромати, а от нашия апартамент винаги не излиза нищо. Конкретно за скарата, обясних къде отива пушека – на мачу пикчу у царевичака. Абсурд това да е проблем, съседите отгоре не са принцеси, които усещат грахово зърно изпод 10 матрака. Дори и лятоска да надушат нещо, концентрацията на ароматни молекули би била по-ниска от тази на мозъчни клетки в лисината черепна кутия.

Младежо, за съдържимото в други мозъчни клетки не може да говори човек, който на 40 години не може сам да се оправя в живота. Крайно време е да го приемеш за себе си и да не споменаваш щогото и да било над 30 години, примерно, ок, над 40, ако има семейство, работи, изхранва се, отглежда деца.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа:
Nuke написа:

...

Младежо, за съдържимото в други мозъчни клетки не може да говори човек, който на 40 години не може сам да се оправя в живота. Крайно време е да го приемеш за себе си и да не споменаваш щогото и да било над 30 години, примерно, ок, над 40, ако има семейство, работи, изхранва се, отглежда деца.
Може, може, и още как... Мислиш, че като клубовете са разбрицани, съм забравил как твоя кумир Алиса беше заложила на това баща ми вече да е мъртъв ли?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

@Нюк -- не е хубаво човек да е злопаметен.

Отметни го като нещо минало, и спри за щяло и нещяло да го споменаваш, като надран флопи диск..
Ще помогнеш не само на нас, а и на себе си. :-)
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Nuke написа:
Селянка написа:
Nuke написа: Всичките тия, за които говориш – пачата, която направих грешката да пробвам покрай алиска, карантията, която чат-пат готвя на кучето (пилешки дробчета, сърчица и воденички), и скумрията – у лисини не знам как е, но у нас се готвят на фурна под мощен аспиратор... До такава степен, че понякога се ядосвам как все от апартамента на съседа от етажа се носят благи аромати, а от нашия апартамент винаги не излиза нищо. Конкретно за скарата, обясних къде отива пушека – на мачу пикчу у царевичака. Абсурд това да е проблем, съседите отгоре не са принцеси, които усещат грахово зърно изпод 10 матрака. Дори и лятоска да надушат нещо, концентрацията на ароматни молекули би била по-ниска от тази на мозъчни клетки в лисината черепна кутия.

Може, може, и още как... Мислиш, че като клубовете са разбрицани, съм забравил как твоя кумир Алиса беше заложила на това баща ми вече да е мъртъв ли?
Защо, защо си смучеш от пръстите и патката... кога Алиса е била мой кумир, ти луд ли си или какво? за баща ти, не знам, за първи път го чувам/чета.

И, още нещо, говорех/писах принципно, какво тук значи някаква си личност, както казал Вапцаров?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

nakibest написа:@Нюк -- не е хубаво човек да е злопаметен.

Отметни го като нещо минало, и спри за щяло и нещяло да го споменаваш, като надран флопи диск..
Ще помогнеш не само на нас, а и на себе си. :-)
Ами, напротив... Това, че тя пожела смъртта на мой близък – разбирай баща ми, понеже той ми е най-близък от всички близки в семейството – ще го помня, напомням и наказвам доКАТО съм жив и/или мога. Даже оная грозна долнопробна вещица от пловдивското село не си позволи такъв език.
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа:Просто ми се удаде възможност да споделя своята визия за
Мнооого е препълнена чинията... :boev:
Има нещо съмнително.... :grin:
Последно промяна от Tanya на 16.01.26, 19:18, променено общо 1 път.
Алиса

Мнение от Алиса »

"карантията, която чат-пат готвя на кучето (пилешки дробчета, сърчица и воденички), и скумрията – у лисини не знам как е, но у нас се готвят на фурна под мощен аспиратор..."

Пилешка карантия на фурна за кучето?
Дай рецептата, моля.
Ако готвите и пилешка супа на фурна, също искам рецепта.
Алиса

Мнение от Алиса »

Младежо, ако обичаш, изтрий си коментарите по адрес на Алиса и не ги повтаряй.
В противен случай ще повдигна въпроса пред модератор.
Достатъчно четох в този клуб, преди да се регистрирам, за да се уверя, че тук определени модели на поведение спрямо другите потребители не се толерират.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:Младежо, ако обичаш, изтрий си коментарите по адрес на Алиса и не ги повтаряй.
Достатъчно четох в този клуб, преди да се регистрирам, за да се уверя, че тук определени модели на поведение спрямо другите потребители не се толерират.
Аз ли вкарах думата "свирки" в този форум? Лъжа ли е, че в предишния пожела смъртта на мой близък? Сега търсиш как да задоволиш неутолимата си жажда за кръв и зрелища, като ми просиш бан ли?

Аз изобщо търсил ли съм твоето мнение в тази тема? Какво аджеба всъщност искаш да кажеш тук? Че според теб са на подметка и изгорели пържолите – това го разбрахме; с останалото какво се опитваш да постигнеш?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Nuke написа:
Алиса написа:Младежо, ако обичаш, изтрий си коментарите по адрес на Алиса и не ги повтаряй.
Аз ли вкарах думата "свирки" в този форум? Лъжа ли е, че в предишния пожела смъртта на мой близък? Сега търсиш как да задоволиш неутолимата си жажда за кръв и зрелища, като ми просиш бан ли?

Аз изобщо търсил ли съм твоето мнение в тази тема? Какво аджеба всъщност искаш да кажеш тук? Че според теб са на подметка и изгорели пържолите – това го разбрахме; с останалото какво се опитваш да постигнеш?
@Нюк, вече не си в Клубовете на Дира!
Бан, ебан, не-бан, няма значение.

Мисля, че трябва да се съобразиш и тези стари неща/сръдни да останат в миналото.

Или си направи свой, личен форум, бъди шеф в него и си пиши каквото ти скимне, ама там...
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:[А, точно. Тези бифтеци бяха по ютубски. Следя ги редовно разните корифеи на барбекюто в тубата -- Гуга, Макс дъ мийт гай и т.н. -- и ми се дояде нещо такова, само че на тях освен скарата, явно и месото им е по-различно, защото винаги им се получава крехко на вилица, а в моя случай с електричката излезе маншон, полуобувка и мъхеста брада... Единственият начин да ми излезе крехко и сочно телешкото, е да го сготвя лоу&слоу на варено в тенджера, евентуално под налягане. Лидълско беше това месо, от ония, вакумираните меса, дето са по ръка, крак и далак килограма. Казах си "чакай да ги пробвам тия парчоци, на тая цена трябва да са извънземни"... И повече не бих повторил.

Инак благодаря за рецептата за десерта и вероятно щях я пробвам, ако обаче знаех откъде да се сдобия с чия.
ммм... месото от дискаунтърите е евтино и промишлено отглеждано.
Съответно не можеш да очакваш качество, ако ще да пише, че е Кобе.
Както и да го готвиш, все ще е жилаво.
Виж, Селянката писа за леко мариниране в ананас, може да пробваш.
Аз месо ям много рядко, повече яйца и сирене, както и кисело мляко.
Кисело мляко в промишлени количества.

Ако искаш хубаво месо, трябва или да познаваш някой дядо, като половин София, дето като ги попиташ "откъде си купуваш месото" ти казват "имам един дядо/чичка/познат, който в еди кое си село гледа и купувам от него", или да отидеш в специализиран магазин, който продава месо.
Което съответно струва по-скъпо.
Агендата си е в ход, няма страшно.

Що касае семената от чия - майтапиш се!
Има ги навсякъде - Фантастико, Кауфланд или Билла.. Може би ги има и в Лидъл, провери.
В билковите аптеки и био-магазините ги има със сигурност.
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:"карантията, която чат-пат готвя на кучето (пилешки дробчета, сърчица и воденички), и скумрията – у лисини не знам как е, но у нас се готвят на фурна под мощен аспиратор..."

Пилешка карантия на фурна за кучето?
Дай рецептата, моля.
Ако готвите и пилешка супа на фурна, също искам рецепта.
За дробчета на фурна можеш да си преровиш мрежата за рецепта собственоръчно. Пилешката супа я правим не с карантия, а с бяло месо и крилца. Където е фурната, там е са и котлоните, каквото и да се готви в тази зона, се изсмуква от аспиратора и отива директно в комина. Конкретно за кучето, дробчетата, сърчицата и воденичките ги варя, понеже тя не придиря особено, а така спестявам търкането на цяла тава. И то рядко й се сипва това в паничката, само колкото от време на време да си разнообрази от долнопробните консерви, дето в миналия форум така категорично отхвърли като помия, спомняш ли си? :winkw:
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

h16 написа:За храната ще се огранича с едно предупреждение - ако видите в кауфланд едно привлекателно на вид нещо със заглавие "баварски сладкиш с шоколад" - не купувайте! Съмнява ме да е баварски, макар че е претенциозно и скапано като бемеве. Но дори да е баварски, няма нищо общо със сладкиш. Вземете си еклери заляти със шоколад, от ония които винаги са свършили в кауфланд.
:grin:
Изображение
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Алиса

Мнение от Алиса »

Да, ти. Лъжеш, клеветиш, създаваш интриги, пишеш гадни обиди към и за други потребители.

Най-лесно ми е както съм прописала, така да спра да чета и пиша тук - този форум изглеждаше приятно място за четене и общуване, но ако някои ентусиасти го превърнат в помийна яма, защото са неспособни да се държат прилично, това вече не е мой проблем, а на гостоприемните към новодошлите негови стари обитатели.
Допреди да драсна и ред, та да се отприщиш и по мой адрес, прочетох в други теми какви обидни коментари адресираш към други хора.

Ти си решаваш дали ти се пише човешки или като за бан.
Останалото го решават създателите и поддържащите форума.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
ммм... месото от дискаунтърите е евтино и промишлено отглеждано.
Съответно не можеш да очакваш качество, ако ще да пише, че е Кобе.
Както и да го готвиш, все ще е жилаво.
Виж, Селянката писа за леко мариниране в ананас, може да пробваш.
Аз месо ям много рядко, повече яйца и сирене, както и кисело мляко.
Кисело мляко в промишлени количества.

Ако искаш хубаво месо, трябва или да познаваш някой дядо, като половин София, дето като ги попиташ "откъде си купуваш месото" ти казват "имам един дядо/чичка/познат, който в еди кое си село гледа и купувам от него", или да отидеш в специализиран магазин, който продава месо.
Което съответно струва по-скъпо.
Агендата си е в ход, няма страшно.

Що касае семената от чия - майтапиш се!
Има ги навсякъде - Фантастико, Кауфланд или Билла.. Може би ги има и в Лидъл, провери.
В билковите аптеки и био-магазините ги има със сигурност.
Пробвал съм го този трик с ананаса, научих за него от ютубата. Съдържа някакви ензими, които разграждат тъканта, и ако ги забравиш за повече от 5-6 часа в такава марината пържолите, месото може да стане на пихтия. При нас има специализиран месарски магазин и даже не е по-скъпо, но просто исках да пробвам въпросното лидълско телешко, щото цената му астрономическа, ама реално се оказа тотал гьон и подметка.

Десерта – може, вероятно, ще видим... По принцип не съм голям фен на такива десерти и най-много обичам крем карамела, дето продават при нас арабите, но ако ми попадне отнякъде чия, защо пък не.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:Да, ти. Лъжеш, клеветиш, създаваш интриги, пишеш гадни обиди към и за други потребители.

Най-лесно ми е както съм прописала, така да спра да чета и пиша тук - този форум изглеждаше приятно място за четене и общуване, но ако някои ентусиасти го превърнат в помийна яма, защото са неспособни да се държат прилично, това вече не е мой проблем, а на гостоприемните към новодошлите негови стари обитатели.
Допреди да драсна и ред, та да се отприщиш и по мой адрес, прочетох в други теми какви обидни коментари адресираш към други хора.

Ти си решаваш дали ти се пише човешки или като за бан.
Останалото го решават създателите и поддържащите форума.
Ти всъщност нещо по темата каза ли, или просто направи трансфер на поведение от клубовете тук и намеси в кулинарна тема свирки, мама и тати?
Tanya

Мнение от Tanya »

Днес кулинарният канал не работи ли? :-)

Ние обичаме и културата, и бахура.... :grin:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:Днес кулинарният канал не работи ли? :-)

Не знам, Танче, дали работи кулинарният канал, но докато снощи тук прехвърчаха искри и лъскаха саби, мечове и заплахи за бан – понеже, нали, тате носи, мама меси – виж майка ми каква питка сътворила, че и дори вълшебна шоколадова торта! :))

Изображение

Изображение
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

аааа, работи си каналът. правя сиренки. снимка 1 и 2, нек да отпочине тестото, следва 3, пък 4, не знам:-)

Изображение

Изображение
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа:.майка ми каква питка сътворила....
Мама мия, вкуснотия! :metal:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа:

аааа, работи си каналът. правя сиренки. снимка 1 и 2, нек да отпочине тестото, следва 3, пък 4, не знам:-)

Изображение

Изображение
Доста фин и деликатен начин да се похвалиш с безупречния си маникюр. :2tooth:
Tanya

Мнение от Tanya »

Селянка написа: аааа, работи си каналът. правя сиренки. снимка 1 и 2, нек да отпочине тестото, следва 3, пък 4, не знам:-)
И аз така предположих, ама викам ... я да попитам. :grin:
Тази сутрин дома пържени филийки :dance3:
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Nuke написа:
Селянка написа:

Изображение

Изображение
Доста фин и деликатен начин да се похвалиш с безупречния си маникюр. :2tooth:
в днешно време, смятам, че няма жена, която да не е с безупречен маникюр. Ама щото само селянки в люлин виждаш, та ти пправи впечатление
е:shocked:
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Tanya написа:
давай рецептата на мама., моля!
Tanya

Мнение от Tanya »

Селянка написа:
Tanya написа:
Ми да - като е сложил снимка - полага му се и да напише и рецептата. :grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
Селянка написа:
Tanya написа: Мама мия, вкуснотия! :metal:
Ми да - като е сложил снимка - полага му се и да напише и рецептата. :grin:
Ако не го направи предлагам да му изядем и питата и тортата....
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа:
Tanya написа:
Рецептата е Люлин спешъл подобрена. :))

Изображение

Ако искаш, ще я попитам за подробно резюме на това, което е направила, но като цяло не е нещо повече от онлайн рецепта за погача и така като гледам, май не се различава особено от това:

https://www.youtube.com/watch?v=LRFri3QL7w4
Tanya

Мнение от Tanya »

От офиса. Опитахме аржентинкси сладки...Алфахорес. Вкусни много. Но доста пресищащи
Бива малко движение след толкова сладко
...затога реших да се разходя до форума. :grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Tanya написа:От офиса. Опитахме аржентинкси сладки...Алфахорес. Вкусни много. Но доста пресищащи
Хахаха!
:rotfl24::rotfl24:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:
Tanya написа:От офиса. Опитахме аржентинкси сладки...Алфахорес. Вкусни много. Но доста пресищащи
Хахаха!
:rotfl24::rotfl24:
Горчиво, Горчиво, Горчиво:rotfl24:
Tanya

Мнение от Tanya »

Минали сте на диета? :shocked:

А аз си мислех, че темета е ввче поне с една звезда Мишлен. :grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:Минали сте на диета? :shocked:

А аз си мислех, че темета е ввче поне с една звезда Мишлен. :grin:
Все още сме на мека храна, мляко.
Все още системата не може да приема твърда храна!
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: мляко
Сютляш с черен ориз, Малтийска кухня. :roll:
Публикувай отговор