Нито сме снобари, нито сме кой знае в какъв квартал. В интерес на истината и другите съседи се оплакваха. При нас най много влизаше миризмата, защото сме съседи на етажа. Но пък на горния също се оплакваха, защото се вдига нагоре миризмата, може да бяха повече потърпевши от нас. Ся, не всеки яде пача, карантия. Аз обожавам скумрията, но не и миризмата й в спалнята ми.Nuke написа:Не знам, вие явно в София сте били в някой снобарски квартал... В Люлин, ако си запалиш скарата вечерно време да си направиш я кифтаци, я кебапчета, я някоя пържолка или нещо друго – не само че никой не се впечатлява като Ваша милост двечките с Алиса, ами се приема за нещо съвсем нормално. Все едно да ти прави впечатление, че съседът от по-горе е пуснал водата на тоалетната, след като се е из*срал. В общи линии даже е приятно, ако когато се прибираш вкъщи, усетиш някакво благоухание от нечий апартамент. Докато се усеща благ кухненски аромат, а не нещо прегоряло (което гореспоменатите пържоли – без значение как ти изглеждат на теб или някой друг от снимката – не бяха), никой не проявява малоумието да търси сметка на съседа, че е решил да си сготви нещо за вечеря.Селянка написа:Имаме един съсед в София. на терасата правеше скара, прозорците ни затворени, но миризмата влиза. Да, обичам скара, ама не и миризмата й у дома, хеле пък да идва отнякъде. И търпях, търпях, докато не метна скумрия на скара, викам на Карамфилов е те сега ке се тепамеNuke написа: На балкона... То това, дето е сега, зима ли е?![]()
той, щото в неговия апартамент, а аз нали "снаха" там, вика : недей, аз ще говоря. Отиде, звънна, какво са говорили не знам. Повече не усетих миризмата на скара. Каза само, че го поканил у дома да пийнем по едно и да помирише апартамента ни. А може и да остане с преспиване в нашата спалня.
Тук сме си рахатлък. Скарата е на дървени въглища. И може от всички краища на селото да идва миризма на скара, но на село се усеща като аромати и никой не пречи на никого Домовете ни не са омирисани:(
Та така.
Между другото, аз и мъжът ми сме алергични към тиква, не знам как ни събра дядо боже. Само като усетим миризма на тиква по улиците и двамата бягаме като на олимпиада.
Друго, тук на село. палят си стърнищата по дворовете. Аз, аткакто изкарах пневмонията преди 3 години, се задушавам от тази миризма и пушека. И вместо да дишам чист въздух, влизам вътре и чакам. на някои тази миризма им е приятна, на мен ми харесва мириса на окосена трева и на бензин.