БГ фолклор

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: БГ фолклор

Мнение от Kent »

И друг път се е случвало да ме погледнат с презрение, когато кажа, че фолклора не ме докосва, ама хич! Имам чувството, че слагат знак за равенство между патриотизъм, българско самосъзнание и...музикални предпочитания.
Вие как мислите?
На мен ли нещо ми има..или може би ми липсва нещо?[/quote]

Аре ,стига ве...кво да ти липсва...Се едно да кажат , че като не обичам таратор и ми се гади от миризмата на ракия, не съм Българин. Да, де ....едното е храна за Душата, пък другото за Корема..ама все храна :D
П.П. Или примерно, че като не знам кой е Дамян Дамянов или не ме интересуват писанията на Недярлко Йорданов / не ме хващат демек, за душата :twisted:/ ...съм ... примерно.... малоумен :twisted:
Кво ти пука, бре Ести...яж, пий и си носи новите дрешки...въргаляй се в пясъка лятоска, играй си с Морето, гледай Лунната Пътека нощем.....сичко друго го приемай като шлака /демек отпаден продукт/ :D
П.П. Бре, пак давам съвети...сори :oops: ..ама..... Тъгата в Детските Очи
....е Лют Камшик за ...хм...Мойта Същност....
Поздрави от Варна. :D
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Tuk mnogo se smesiha neshtata.
Onova, koeto kaza Elbi za slojnostta na muzikata i Dok za muzikalnata kultura e vyarno. Eto az naprimer imam niska muzikalna kultura, no neka vseki da slusha i da pravi onova, koeto mu radva dushata, ako razshiri horizontite si i se obogati, tolkova po-dobre za nego, ako ne - ot tova muzikata nyama da zagubi.
Tova che se napadate na licha osnova e stranno, zashtoto dori ne se poznavate lichno. V takiva sluchai e po-dobre da se komentirat mneniata kato takiva, a ne lichnostta na drugia - i dvete strani ostavat naraneni i s izkriveni predstavi edin za drug.
I az ne znam zashto se vkluchvam, razabiram vseki edin pootdelno - kakvo i zashto pishe, no ne razbiram kak se e stignalo do tam. Uj si govorite napravo, a yavno ima neshta, koito v minaloto sa vi draznili i ste premalchali i sega izpolzvate momenta da si kajete vsichko. Zatova e hubavo vsichko da se izyasnyava na momenta, za da nyama nedorazumenia, zashtoto za men v osnovata na vseki konflikt stoi po nyakakvo nedorazumenie, edin ne chul, drug ne razbral i si napravil pogreshni izvodi...Samnyavam se che konfliktite shte izcheznat, no mi se iska da nyama naraneni.

Oshte vednaj se izvinyavam za latinicata.
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

vyara написа: Oshte vednaj se izvinyavam za latinicata.
Не се приема :lol: :lol: :lol:

А за другото си много права...
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Green Light

Re: Само да вметна

Мнение от Green Light »

поручик Ржевски написа:
Remmivs написа:И аз харесвам писни на Володя. Даже харесвам една, която не е народна май. По Яворов. Сега поручика да ме застреля. :D
Чакай само да презаверя разрешителното. :D

Текста на тая за която говориш и на мен ми харесва. Ненавиждам обаче "Две хубави очи". И не разбирам какво толкова се харесва. Искрено не разбирам.
Всъщност има 2 неща, които наистина не разбирам у жените - как може да им харесва това яворово стихотворение и какво толкова намират в пустия му малък принц на Екзюпери???

Колкото до разликата м/у патриотизма и наципнализма, някой много ясно я е обяснил - патриот си когато обичаш сънародниците си, а националист - когато мразиш другите. Не е точно оригиналния цитат, ама сега не ми се рови да го търся.

Аз пък си я обичам пустата му земя като една човешка длан. Ходил съм по чужбините, макар и не за да търся прехрана, а по други поводи, и винаги съм се чувствал депресиран, и не съм имал търпение да се прибера у нас.

Изобщо не ми пука за македония и македонската нация - да си се определят както си искат, и да правят каквото си искат.

Не съм любител на световните конспирации, но това не ми пречи да мисля, че Сорос е мръсник, който за 2 долара спокойно би заклал некой близък роднина, стига да не беше "неморално".

Глобализмът не е моето символ-верую. Европейският съюз и обезличаването на нациите - също. Нещо повече - смятам ги за вредни. Точно защото ми харесват отделните различия. Инак всичко ще бъде един безкраен макдоналдс - безвкусно, безинтересно, еднакво, жълто-червено. Всичко само в името на "бога на Мамона", е девиз, който наистина ме отвращава. Дайте да махнем разликите, че бизнеса да върви по-добре. В шкембето да няма чесън, щото на германците не им харесва примерно. Не искам! Обичам си го с чесън.

Не обичам тъй наречените юпита, чиято единствена цел са парите и кариерата.

И понеже днес се съдрахме да цитираме Пратчет, ще напомня една мисъл на Ваймс, който обичал малките държавици, дори с малките им вражди и малките им войни. И за да не изляза пък войнолюбец, ще приведа един пример - някой, не помня кой, беше направил статистика, че със или без войни, броят на хората загинали от насилствена смърт през вековете е приблизително еднакво.

Колкото до честта, смелостта и прочие - това са неща не свързани с патриотизма, национализма и прочие. За съжаление обаче, глобализмът е точно универсалния препарат за почистването им от мозъците на хората. Няма да се обосновавам, че и без туй стана дълго.

И накрая, ще си позволя да копи-пейст един текст от един дирски клуб на тема усещане за родина:

Дело в том, что когда речь заходит о ностальгии, я, как Базаров, верю скорее телу, чем душе. Мне кажется, что родина - понятие физическое, плотское. Результат метаболизма, она формируется в клетках организма из съеденных в отечестве атомов. Мы питаемся родиной, ею дышим, поэтому она становится нами. Как мышьяк, родина оседает в тканях организма, обрекая на чувство физической привязанности к определенной широте, долготе и климатическому поясу. Патриотизм неизлечим, потому что он неотделим от почвы в куда более прямом смысле, чем считают "почвенники". Любовь к родине, действуя в обход сознания, возвращает нас даже не к животным, а к растениям.

Единственная непритворная ностальгия - та, которую мы делим с ромашками или боровиками. От чужбины родину отличает не язык и нравы, а набор аминокислот в грядке, угол, под которым падает солнечный луч, сотня-другая молекул, придающих хлебу неощутимый, неописуемый, но и незабываемый аромат детства. Любовь к родине - это рефлекс, физиологическое узнавание, резонанс внешней природы с той, которая растворена внутри нас. Так патриотизм рождает самые сильные и самые стойкие привязанности. Именно поэтому борщ разлюбить труднее, чем Достоевского.

Как ви звучи? На мен - много сериозно. И след като са аминокиселини, ъгъл на падане на лъчите и прочие, защо да не са и ритми да кажем? :) :wink:
Че аз да не казвам, че не е сериозно. Много си е сериозно, даже. За сериозна маса със сериозни мезета, къркане, спорове, бой, аллах акбар, бляскайте шпаги в нощта, после пак къркане и накрая ще плачем друг другиму на рамото и ще рецитираме чем начинаетса родина.
Впрочем с Гаспода откога почнахте да делите Наташа Ростова, без да питате стария?! В 5и30 до стария манастир устройва ли ви? Очаквам секундантите ви с избрания вид оръжие!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:Админите ако преценят, да заключат или изтрият темата......и моля да приемат извиненията ми.

Освен на админите искам да се извиня и на всички свидетели на тази гнусна история.
Малий... От една такава хубава и смислена тема... Прегледах я подробно тази страница и ... на нищо не е заприличала темата. А пак твърдя, че темата е интересна ... Всеки от нас е поизгубил народната музика и народните танци. И е нормално да се запитаме какво сме поизгубили от българското. От друга страна си се чувстваме българи и вероятно правим повече неща за страната ни, отколкото онези, които знаят и музика и танци. Сложен въпрос. И поради това ми се видя готина и хубава тема! В какво се е превърнала. Жалко.

Хубав ден да ви пожелая!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:

Впрочем с Гаспода откога почнахте да делите Наташа Ростова, без да питате стария?! В 5и30 до стария манастир устройва ли ви? Очаквам секундантите ви с избрания вид оръжие!
Малко ми е ранко... но пък щом си рекъл...
ще направим спортно състезание
спорта е "4 по сто без мезе"
който падне първи - пичели :D
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Гаспод написа:
Green Light написа:

Аз мое ли да кандидатствам за секундант??? А, а? :duel: :drink:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Гаспод написа:
Green Light написа:

размислих
ще се дуелираме с вицове
:harhar: :duel: :harhar:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: ще ме прощавате

Мнение от Ън »

Така ли е ъноун? Ако четеш 8)
Чета, чета... И ми става много тъжно от това, което прочитам... :mad:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Гаспод написа:
Гаспод написа:
Green Light написа:

размислих
ще се дуелираме с вицове
:harhar: :duel: :harhar:
Мислех да участвам в делбата, но ако и Настето Ростова е виц...отказвам се 8)
Публикувай отговор